Pavasarinė morkų sriuba su riešutais

Morkų sriuba su riešutais / Mitybologija.lt nuotr.
Autorius: System
Publikuota: 2017-05-06 10:16
Jeigu paklaustume, kodėl naudinga valgyti morkas, turbūt visi choru pasakytumėte: „Nes sveika akims“! Bet ar užtenka sugraužti kelias morkas ir jau matysime kaip ereliai? Nuostabiosios morkų savybės ir vitaminas A pasisavinami tik su riebalais. Tai jeigu graužiate vienas morkas − taip, gausite skaidulų geresniam virškinimui, bet tikrai ne visą naudą. Todėl šįkart – dar neragauta pavasariška morkų sriuba su riešutais – padės gauti visas naudingąsias morkų savybes!

Reikės:

  • 4 didelių morkų;
  • svogūno;
  • 100 g graikinių arba migdolų riešutų;
  • natūralaus sultinio kubelio;
  • 2 stiklinių vandens;
  • stiklinės kokosų pieno;
  • šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • druskos, pipirų.

Paruošimas

Riešutus bent valandai pamirkykite vandenyje (galima ir per naktį).

Morkas nulupkite ir susmulkinkite (kuo smulkesnės, tuo greičiau išvirs). Svogūnus susmulkinkite ir šiek tiek apkepkite alyvuogių aliejuje, kol suminkštės.

Į puodą sumeskite morkas, svogūnus, sultinio kubelį, supilkite vandenį ir užvirkite. Virkite, kol morkos bus minkštos smeigiant į jas šakute (apie 20 min).

Tuomet į sriubą suberkite nusausintus riešutus ir supilkite kokosų pieną, dar šiek tiek pavirkite, kol sutirštės.

Pabarstykite druska, pipirais ir sutrinkite maisto smulkintuvu iki vientisos masės.

Supilkite į lėkštes. Galima paskaninti riešutais, kalendra ar lapiniais kopūstais.

Daugiau sveikų receptų rasite Mitybologija.lt.

Elaima.lt

Naujausi straipsniai