2021-ųjų vestuvės – pasakiškos, beveik karališkos ir kuklios, bet jautrios iki ašarų

2021-ųjų vestuvės / Žmonės.lt ir asmeninių albumų nuotr.
2021-ųjų vestuvės / Žmonės.lt ir asmeninių albumų nuotr.
Šaltinis: Žmonės
2021-12-31 20:31
AA

Nors 2021-uosius vis dar kaustė koronaviruso pandemija, net ir jos metu ryškiai spindėjo meilė. Visas būrys įsimylėjusių žmonių šiuos metus pasirinko savo vestuvėms. O jų būta pačių įvairiausių – nuo kuklių ir jaukių, dalyvaujant vos saujelei artimųjų, iki didelių, kelias dienas trukusių, savo prašmatnumu priminusių karališką puotą. Kviečiame prisiminti 2021-ųjų vestuves, apie kurias rašė portalas Žmonės.lt.

Garsi lietuvių tapytoja Miglė Kosinskaitė ir jos gyvenimo draugas estų tapytojas Peeteris Krosmannas pavasarį Palangoje sumainė vestuvinius žiedus. „Vestuvės atrodė karantiniškai. Į ceremonijos vietą įleidžia tik jaunavedžius ir liudininkus, dar gali įeiti arba fotografas, arba vertėjas. Mums reikėjo vertėjo, tai fotografo jau negalėjome turėti, tad ir nuotraukų neturime. Bet mes patenkinti, kad pasirinkome tokį laiką – Palangos dar nėra užplūdę keliautojai, viskas tylu, gražu“, – apie kuklią ir jaukią vestuvių ceremoniją pavasarį pasakojo dailininkė.

Miglė Kosinskaitė ir Peeteris Krosmannas (10 nuotr.)
+4

Duetas ir kūryboje, ir meilėje. Taip galima pristatyti kūrybininką Luką Šidlauską ir iliustratorę Aistę Papartytę. Abu juos vienija abejingų nepaliekantis „Šventinis bankuchenas“, o nuo gegužės – ir santuokos saitai. Vilniaus santuokos rūmuose susituokusią porą pasveikinti susirinko tik artimiausieji, mat dėl koronaviruso pandemijos didelės šventės jiedu surengti negalėjo. „Nebenorėjome laukti ir nukeldinėti vestuvių datos. Sakyčiau, net toks savotiškas žavesys susituokti tokiu laiku“, – tuokart komentavo L.Šidlauskas.

„Šventinio bankucheno“ kūrėjo Luko Šidlausko ir Aistės Papartytės vestuvės (7 nuotr.)
+1

Birželio 8-ąją Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Žygimantas Pavilionis vedė savo išrinktąją – klasės draugę Astą Mikutavičiūtę-Pavilionienę. Politikas atviravo, kad vestuvių ceremonijos data sutampa su jo mylimosios gimtadieniu. „Šiandien, birželio 8 dieną, suvienytame Berlyne pasveikinau mylimą Sausio 13-osios klasiokę Astą Mikutavičiūtę-Pavilionienę su jos 50-tuoju gimtadieniu ir padovanojau jai savo ranką ir širdį“, – su savo bičiuliais ir sekėjais džiugiomis žiniomis feisbuke tądien dalijosi jis. Santuokos ceremonija vyko Lietuvos ambasadoje Vokietijoje.

Žygimantas Pavilionis su Asta Mikutavičiūte-Pavilioniene / Asmeninio albumo nuotr.

Šią vasarą per kuklią ceremoniją Šveicarijoje aukso žiedus sumainė drabužių ir aksesuarų prekių ženklo „Studio Toma“ įkūrėja Toma Jankauskaitė ir medicinos technologijų produktų kūrėjas Markusas Mülleris. Pora susituokė po penkerių draugystės metų – lietuvė ir šveicaras susipažino atostogaudami Turkijoje. Toma tikina jau tada supratusi, kad Markusas gali būti tas vienintelis. „Jau pirmą kartą susitikusi pajutau, kad jis – ypatingas“, – sako ji.

Tomos Jankauskaitės ir Markuso Müllerio vestuvės Šveicarijoje (10 nuotr.)
+4

Birželį Anykščių rajone susituokė dainininkai Karina Krysko ir Jeronimas Milius. Sutuoktuvių ceremonija buvo privati ir vyko uždaroje teritorijoje, į kurią negalėjo patekti smalsuoliai bei pašaliniai asmenys. Ceremoniją stebėjo apie 60 kviestinių svečių: jaunųjų šeimos nariai, draugai ir artimieji. „Mėgaujamės šia akimirka, stengiamės sugerti į save kiekvieną momentą, kad šis laimės ir pilnatvės jausmas išliktų atmintyje visam gyvenimui“, – džiaugėsi žmona tapusi Karina Krysko.

Susituokė Karina Krysko ir Jeronimas Milius (5 nuotr.)
„Laima and Simas“ nuotr.
+2

Kiek netikėtą tuoktuvėms dieną – vieną saulėtą birželio pirmadienį Elektrėnuose susituokė dainininkė Ieva Zasimauskaitė ir krišnaitas, VšĮ „Balaramos naujienos“ direktorius Simas Grabauskas. Jaunavedžiai savo tuoktuvių dieną viešumos ypatingai vengė. Kol santuoka buvo registruojama, prie pagrindinių Elektrėnų savivaldybės administracijos durų rinkosi smalsūs Elektrėnų gyventojai. Visgi, nei jiems, nei žiniasklaidos atstovams jaunavedžių pasveikinti nepavyko. I.Zasimauskaitė ir S.Grabauskas tuoktuvių vietą paliko pro skirtingus išėjimus.

Ievos Zasimauskaitės ir Simo Grabausko vestuvės (10 nuotr.)
+4

Populiariame televizijos šou „Šok su žvaigžde“ ryškiai žibėjęs šokėjas Ligitas Bernatavičius birželio 22-ąją atšventė savo vestuves. Ligitas amžiną meilę prisiekė savo širdies draugei Sigitai Tunylaitei. Pora susituokė Alytaus rajone, Miroslavo Švč. Trejybės bažnyčioje. Į šventę atvykusių svečių jaunieji prašė vienos svarbios dovanos – susirinkusiųjų šypsenų. Atrodo, jų vestuvėse tikrai nestigo. 

Ligitas ir Sigita Bernatavičiai (8 nuotr.)
+2

Birželio pabaigą savo gyvenimo šventei pasirinko dar viena pora: politologas, Rytų Europos studijų centro (RESC) direktorius Linas Kojala Vilniuje vedė medikę Ievą Radzevičiūtę. Amžiną meilę jiedu prisiekė pačioje sostinės širdyje – gotikinėje Dievo Gailestingumo šventovėje. „Tai gerai mums pažįstama vieta, beje, mus sutuokęs kunigas taip pat yra mums artimas. Kadangi čia jaučiamės itin jaukiai, tai ir lėmė mūsų sprendimą susituokti Dievo Gailestingumo šventovėje“, – tąkart komentavo L.Kojala. 

Lino Kojalos ir Ievos Radzevičiūtės vestuvės Vilniaus Dievo Gailestingumo šventovėje (39 nuotr.)
+33

Šią vasarą malonūs pokyčiai įvyko ir šokėjos Eglės Straleckaitės gyvenime – ji ištekėjo už krepšininko Dominyko Domarko. Eglė ir Dominykas meilę vienas kitam prisiekė Kauno Šv. arkangelo Mykolo bažnyčioje, kauniečių vadinamoje tiesiog Soboru. Ceremonijoje, kurioje skambėjo Erikos Danilovaitės kanklėmis atliekamos melodijos, dalyvavo tik patys artimiausi porai žmonės. Santuokos liudininkais tapo Eglės brolis Tadas su žmona Arina.

Eglės Straleckaitės ir Dominyko Domarko vestuvės (91 nuotr.)
+85

Liepos 7-ąją sveikatinimo projektų iniciatorė, buvusi Lietuvos lengvosios atletikos čempionė Vlada Musvydaitė susituokė su verslininku, startuolio NO-CV įkūrėju Gediminu Vilčiausku. Pora vestuvių ceremonijai pasirinko Anykščius. Judviejų įvaizdžio akcentu tapo geltona spalva. Jaunieji avėjo geltonos spalvos batus, o nuotaka rankose laikė geltonų narcizų puokštę.

Vlados Musvydaitės ir Gedimino Vilčiausko vestuvės (5 nuotr.)
+2

Liepos 9-ąją vestuvų žiedus sumainė „Lietkabelio“ krepšininkas Margiris Normantas ir „Ryto“ šokėja Deimantė Vareikaitė. Jaunieji amžiną meilę vienas kitam prisiekė Vilniuje. Tuoktuvių ceremonija vyko Vilniaus Šv. Apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje.

Margiris Normantas ir Deimantė Vareikaitė / „Instagram“ nuotr.

Liepos 10-ąją Birštone karaliavo meilė. Jaukiame Lietuvos kurorte susituokė buvusi krepšininkė, TV laidų vedėja, influencerė Dalia Belickaitė ir krepšininkas Edvinas Šeškus. Pora šeimą sukūrė po beveik aštuonerių metų draugystės. Dalios ir Edvino tuoktuvių ceremonija vyko neogotikinėje Birštono Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje. Sveikinti jaunavedžių prie šventovės rinkosi artimieji, draugai bei kolegos. Nuotakai žengiant į bažnyčią, jos skliautuose aidėjo Ievos Zasimauskaitės gyvai atliekama eurovizinė daina „When we‘re old“.

Dalios Belickaitės ir Edvino Šeškaus vestuvės (57 nuotr.)
+51

Liepos 3-ąją vyko įspūdinga meilės šventė – vestuvių žiedus sumainė Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkas Evaldas Šaulys ir šokėja Gytė Butkutė. E.Šaulio ir G.Butkutės vestuvės turėjo įvykti dar praėjusių metų vasarą, tačiau dėl pandemijos, pora jas nusprendė atidėti. Visgi liepos 9-ąją surengti meilės šventę jau nesutrukdė niekas. Poros vestuvių ceremonija vyko Klaipėdos Kristaus Karaliaus bažnyčioje. Prie altoriaus žengusi G.Butkutė pasirinko sutuoktinio pavardę ir tapo Šaule.

Evaldo Šaulio ir Gytės Butkutės vestuvės (13 nuotr.)
+7

Liepą amžinos meilės priesaikos žodžius Vilniaus Šv. Kazimiero bažnyčioje vienas kitam ištarė žinomas šalies kaskadininkas, karatė čempionas Darius Petrikauskas ir jo išrinktoji teisininkė Ieva Demeškevičiūtė. Septynis metus draugavusi pora šios akimirkos laukė su dideliu nekantrumu – kartą dėl pandemijos vestuves jiems jau teko nukelti, tad pagaliau tapę sutuoktiniais jiedu sakė besijaučiantys laimingi kaip niekad.

Dariaus Petrikausko ir Ievos Demeškevičiūtės vestuvės (48 nuotr.)
+42

Liepos 16-ąją susituokė „Lietkabelio“ krepšininkas Gabrielius Maldūnas ir jo mylimoji Edita Navickaitė. Gabrieliaus ir Editos meilės šventė vyko Biržuose. Santuokos priesaiką jie ištarė Biržų Šv. Krikštytojo bažnyčioje. 

Gabrielius Maldūnas ir Edita Navickaitė / „Facebook“ nuotr.

Panevežio krepšinio klubo „Lietkabelis“ žaidėjas Gediminas Orelikas vedė savo mylimąją Brigitą Devolskytę. Žinią apie poros vestuves pranešė Panevėžio krepšinio klubas „Lietkabelis“. „Šiandien aukso žiedus sumainė komandos naujokas Gediminas Orelikas ir Brigita. Sveikiname jaunavedžius“, – savo feisbuko puslapyje liepą rašė komandos bičiuliai.

Gediminas Orelikas ir Brigita Devolskytė / Soc. tinklų nuotr.

Saulėtą liepos 23-iosios popietę Viktorija Siegel ir Laurynas Suodaitis prisimins visą gyvenimą. Sostinės Skaisčiausios Dievo Motinos cerkvėje, liudijant būriui draugų ir artimųjų, jiedu prisiekė amžiną meilę. „Nuvilnijus didelei bangai prieš metus, jau aiškiai žinojome, kad mudviejų kelias – vestuvės. Buvome įsitikinę, kad niekas mums nesutrukdys mylėti ir gerbti vienas kitą. Šiandien matome, kad buvome teisūs“, – po vestuvių pasakojo L.Suodaitis.

Viktorijos Siegel ir Lauryno Suodaičio vestuvės (92 nuotr.)
+86

Po Kauno Švč. Mergelės Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) neparapinės bažnyčios skliautais vasarą gimė dar viena nauja šeima – savo mylimajam Lukui „taip“ tarė atlikėja, grupės „Bloom“ vokalistė Marija Grabštaitė. „Mums abiems šeima – yra šventa, todėl šį žingsnį žengėme tvirtai apsisprendę. Dvejonių tikrai nebuvo, ir pasiruošimas, nors ir gana intensyvus, vyko tikrai sklandžiai. Ne kartą aplankė jausmas, jog ši santuoka jau palaiminta iš viršaus“, – tąkart atviravo žmona tapusi Marija.

Marijos Grabštaitės vestuvės Kaune (14 nuotr.)
+8

Liepos pabaigą savo meilės šventei pasirinko dar viena pora: Vilniuje vedė deimantų karaliene tituluojamos Danos Ribas vyriausiasis sūnus Alonas Edgaras Ribas ir žaliosios energijos specialistė Kristina Pačinskaitė. Seniai planuota ir dėl pandemijos daug sykių atkelta meilės šventė pagaliau įvyko, porą sutuokė kunigas Ričardas Doveika. Klasiką vertinantys Kristina ir Alonas apsikeitė baltojo aukso žiedais, kurių viduje auksakalys išgraviravo vienas kitam skirtą asmeninę žinutę.

Kristinos Pačinskaitės ir Alono Edgaro Ribo vestuvės (77 nuotr.)
+71

Paskutinę liepos mėnesio dieną Vilniaus meras Remigijus Šimašius žengė svarbų gyvenimo žingsnį – vedė savo išrinktąją architektę Gilmą Teodorą Gylytę. Džiugią naujieną apie asmeninio gyvenimo pokyčius Vilniaus meras pranešė socialiniame tinkle, pasidalinęs ir bendra nuotrauka su mylimąja: joje besišypsantys jiedu stovi šalia Šv. Onos bažnyčios.

Remigijus Šimašius ir Gilma Teodora Gylytė / Socialiniių tinklų nuotr.

Rugpjūčio 6 dieną susituokė televizijos prodiuseriai Laura Paukštė ir Dominykas Kubilius. Vilniaus rotušėje vykusi ceremonija buvo kupina džiaugsmo, tuzino gražiausių linkėjimų ir, žinoma, Laurai bei Dominykui būdingo originalumo. Ištatuiruoti vestuvių žiedai poros rankas papuošė dar liepą. Karys savanoris ir šaulys Dominykas Kubilius svarbią dieną pasipuošė kario uniforma. Ceremoniją stebėjo visas būrys jo kolegų, o liudininkais tapo geras poros draugas, leitenantas Edmundas Jakilaitis bei Lauros draugė Dovilė Dovidavičiūtė.

Lauros Paukštės ir Dominyko Kubiliaus vestuvės (36 nuotr.)
+30

Rugpjūtį Vilniaus Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyžioje amžinąją meilę prisiekė filosofas, muzikologas Edvardas Šumila ir teatro režisierė Agnė Ambrozaitytė. Į santuokinį gyvenimą porą išlydėjo artimieji bei liudininkais tapę Edvardo brolis dirigentas Ričardas Šumila su žmona Radvile. Edvardo ir Agnės pažintis prasidėjo dar mokykloje –  vienas kitą pastebėjo vaikščiodami koridoriais. Kadangi tuo metu amžiaus skirtumas buvo kiek per didelis, nei venas pirmojo žingsnio žengti nedrįso. Galiausiai, jų keliai vėl susitiko vieno renginio metu ir nuo tada jiedu nebesiskyrė: pora kartu jau šešerius metus. 

Edvardo Šumilos ir Agnės Ambrozaitytės vestuvės (49 nuotr.)
+43

Berlyne gyvenančios verslininkų šeimos – lietuvės Sandros Skorupskaitės ir kroato Dario Budimlic – vestuvių svečiai jautėsi lyg Holivudo filme. O gal net labiau kaip pasakoje apie karalių ir karalienę, nes poros vestuvių šventė Italijoje ištaigingumu nenusileido karališkųjų šeimų iškilmėms. Jiedu drauge – jau dešimtmetį, augina sūnų Damianą ir dukrą Dariją. Prabangias vestuves pora organizavo net trejus metus, kad šios primintų pasaką.

Sandros Skorupskaitės ir Dario Budimlic vestuvės Italijoje priminė karališkas iškilmes (64 nuotr.)
+58

„Humoro klubo“ narys Dominykas Klajumas vedė vizažo meistrę Vismantę Buinevičiūtę. Poros vestuvių šventė įvyko rugpjūčio 14-ąją. Vestuvinius žiedus Dominykas ir Vismantė sumainė Vilniaus Išganytojo bažnyčioje. „Lengva lai žemelė tam, pagal kurio dekretą tokie kaip mes galim tuoktis ir daugintis“, – su humoru socialiniuose tinkluose po vestuvių rašė D.Klajumas.

Dominykas Klajumas ir Vismantė Buinevičiūtė/ „Instagram“ ir Luko Balandžio nuotr.

Joniškio rajone esančio Jakiškių dvaro savinininkės Meilės Zaleckienės mama 79-erių Stefanija Skirmantienė po metų draugystės savo ranką ir širdį atidavė išrinktajam – 76-erių Povilui Karitonui ir po santuokos pasirinko Karitonės pavardę. Aštuntą dešimtį bebaigiantys jaunavedžiai pažįstami nuo seno: iš to paties krašto, visuomenininkai, todėl žinojo vienas kitą iš tolo.

Meilei amžius nesvarbus: Stefanijos Skirmantienės ir Povilo Karitono vestuvės (42 nuotr.)
+36

Rugpjūtį NBA profesionalas, vienas geriausių Lietuvos krepšininkų Domantas Sabonis susituokė su mylimąja profesionalia šokėja Shashana Rosen. 2020 metų rugsėjį davęs pažadą nuvesti prie altoriaus mylimą moterį, Domantas žodžius tesėjo. Domanto Sabonio ir Shashanos šventė įvyko artimų žmonių apsuptyje, vengiant pašalinių dėmesio. Niekuomet apie savo santykius neatviravusi pora nusprendė vienas kitam meilę prisiekti tyliai. Vestuvės vyko Prancūzijos Rivjeroje, dar kitaip vadinamoje Žydrąja pakrante.

Domantas Sabonis ir Shashana Rosen (14 nuotr.)
+8

Rugpjūčio 21 dieną sporto žurnalistai Dovilė Šeduikytė ir Martynas Suslavičius prisimins dar ilgai. Pora vienas kitam davė šventus santuokos įžadus ir tapo šeima. Septynerių metų draugystę vainikavo romantiška šventė Kernavėje. „Planavome, kad susituoksime po Tokijo olimpinių žaidynių, bet jas atkėlus taip susiklostė, kad ir vestuvės, ir olimpinės žaidynės visgi vyko tais pačiais metais. Pasirengėme šventei per pusmetį“, – kalbėjo Dovilė.

Dovilės Šeduikytės ir Martyno Suslavičiaus vestuvės (4 nuotr.)
Vilmos Deveikytės nuotr.
+1

Toli nuo miesto šurmulio, stovint šalia ant ežero kranto pastatyto altoriaus jie vienas kitam išarė lemtingąjį „Taip“... Būtent taip skamba rugpjūčio 27 dieną įvykusi žurnalo „What do people do?“ redaktorės, projekto „Ką darai, daryk gerai“ įkūrėjos Rasos Jusionytės ir projekto „Linas dirba darbus“ autoriaus Lino Marcišausko vestuvių pasakos pradžia. Rasa ir Linas savo vestuves nusprendė iškelti Molėtų rajone, Budriškių kaime esančiame sename kluone. Tame krašte gyvena Lino senelis, pas kurį visada besišypsantis ir idėjų pilnas vaikinas praleido vaikystę, o vėliau šį kraštą pamilo ir jo išrinktoji Rasa. 

Kluone prie Molėtų – Rasos Jusionytės ir Lino Marcišausko vestuvės (48 nuotr.)
+42

Politikę, atlikėją Donaldą Meiželytę vis dar šildo prisiminimai iš puikios vasaros pabaigos. O kitaip ir būti negali – rugpjūčio 31-ąją jos dukra Juta Svilaitė  su mylimuoju Žilvinu Valančiumi vienas kitam prisiekė amžiną meilę. „Buvo taip gera ir jauku. Smagu žiūrėti į vienas kitą mylinčius jaunus žmones“, – su portalu Žmonės.lt prisiminimais dalijosi D.Meiželytė.

Jutos Svilaitės ir Žilvino Valančiaus vestuvės (8 nuotr.)
+2

Rugpjūčio 2-ąją legendiniame Palangos Kurhauze įvyko buvusio vieno geriausių Lietuvos krepšininkų Sauliaus Štombergo vestuvės. 2010 metais krepšininko karjerą baigęs S.Štombergas pasitraukė iš viešumos, o asmeniniame gyvenime ryžosi antrą kartą kurti šeimą. Palangoje jis vedė savo išrinktąją Renatą.

Saulius Štombergas vedė savo išrinktąją Renatą / Soc.tinklų nuotr.

Rinkodaros specialistė Julija Kačanova ir nekilnojamojo turto vystytojas Lukas Narkevičius draugavo vos devynis mėnesius, bet tiek jiems užteko apsispręsti tapti vyru ir žmona. „Atlikome daug namų darbų, tad mūsų santuoka – apgalvotas ir subrandintas žingsnis“, – tikina gražią šventę paskutinį vasaros savaitgalį surengę laimingi jaunavedžiai.

Julijos Kačanovos ir Luko Narkevičiaus vestuvės (95 nuotr.)
+89

Rugsėjį susituokė Vilius Krivickas, išgarsėjęs televizijos projekte „Kelias į žvaigždes 2“, ir jo mylimoji Agnė Šakočiūtė. Tvirtą „taip“ mylimieji vienas kitam ištarė Marijampolės Šv. arkangelo Mykolo bazilikoje liudijant kunigui Giedriui Bakūnui bei brangiausiems jiems žmonėms. Vilius išrinktajai piršosi du kartus. Pirmą kartą romantiškos sužadėtuvės vyko gamtoje prieš keturis metus, antrąjį – namuose, laiką leidžiant dviese.

Agnės ir Viliaus Krivickų vestuvės (16 nuotr.)
+10

Kauno Švč. M. Marijos ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčioje rugsėjo popietę susituokė darbų saugos specialistė Indrė Ališauskaitė ir susisiekimo ministro patarėjas, Laisvės partijos pirmininkės pavaduotojas Mindaugas Tarnauskas.Pora dėl sudėtingos epidemiologinės situacijos Lietuvoje nusprendė vestuvių šventės nedaryti, o pakviesti visus, atėjusius pasveikinti, į netoliese bažnyčios esantį viešbutį kelių valandų trukmės priėmimui.

Mindaugo Tarnausko ir Indrės Ališauskaitės vestuvių akimirkos (60 nuotr.)
+54

Rudenė savo meilės šventei pasirinko dar viena pora: verslininkė Natalija Bunkė su mylimuoju buvusiu policininku Edgaru Eidėjumi oficialiai tapo vyru ir žmona. Pora savo santuoką įregistravo jaukios ceremonijos metu „Stiklių“ kiemelyje. Ceremonijoje svarbus vaidmuo teko Natalijos sūnui Kristupui. Jis padavė žiedus ir sakė tuoktuvių priesaikos žodžius, kuriuos turėjo kartoti mama. Po ceremonijos Vilniuje pora su būriu draugų išvyko į saulėtąją Maljorką, kur įspūdingai atšventė vestuves.

Natalija Bunkė (29 nuotr.)
+23

Atšokti vestuves vienoje romantiškiausių Lietuvos vietų? Taip! Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus patarėjas Kristinas Taukačikas Nidoje vedė ilgametę širdies draugę Raimondą Karalienę. Nors oras nieko gero nežadėjo, poros tai neišgąsdino ir geros nuotaikos nesugadino. „Prasidėjo naujas etapas. Tai – visai kitas lygis. Geresnis“, – rugsėjo pabaigoje šypsojosi jaunavedžiai.

Kristinas Taukačikas ir Raimonda Karalienė Nidoje iškėlė vestuves (7 nuotr.)
+1

Rugsėjo 22-oji klaipėdietei fotografei Eglei Balčytytei buvo ypatinga: nuostabiais vaizdais užburiančiame Sirmionės mieste ji ištekėjo už savo mylimojo, verslininko Edgaro Žurinsko. Fotografė portalui Žmonės.lt pasakojo, kad jų šventė buvo magiška, o jausmai vienas kitam tik dar labiau sustiprėjo.

Eglės Balčytytės ir Edgaro Žurinsko vestuvės Italijoje (7 nuotr.)
+1

Spalio 8-ąją poetas, publicistas Georgijus Jefremovas su mylimąja pedagoge, vertėja Viktorija Jasiulyte sumainė vestuvinius žiedus. Pora santuokos ceremoniją surengė netikėtoje vietoje – Sereikiškių parko Bernardinų sode. „Susituokti šioje vietoje mes labai norėjome. Džiaugiamės, kad esame apdovanoti ne tik meile, bet ir geru rudenišku oru“, – su portalu Žmonės.lt savo džiaugsmu dalijosi poetas.

Poeto Georgijaus Jefremovo ir pedagogės Viktorijos Jasiulytės vestuvės Bernardinų sode (40 nuotr.)
+34

Spalio 9-ąją, Kauno rotušėje svarbųjį gyvenimo „taip“ vienas kitam ištarė du sportui neabejingi žmonės – savo likimus sujungė „Žalgirio“ krepšinio klubo, „Žalgirio“ arenos direktorius Paulius Motiejūnas ir daugkartinė Lietuvos sportinės gimnastikos čempionė, Europos bei pasaulio čempionatų dalyvė Karolina Sklenytė. Jaunavedžiai pasakojo, kad vestuves nusprendė iškelti kuklias, neapsikeisti net vestuviniais žiedais, nes toks buvo judviejų noras, tačiau tapę šeima jaučiasi puikiai ir pakylėtai.

„Žalgirio“ vadovo Pauliaus Motiejūno ir gimnastės Karolinos Sklenytės vestuvės (25 nuotr.)
+19

Spalio popietę atlikėjas, buvęs grupės „Pikaso“ narys, muzikos prodiuseris, renginių ir radijo laidų vedėjas Valdas Kabutavičius vedė savo išrinktąją Anastasiją. Pora santuokai pasirinko auksinį rudenį, o amžiną meilę vienas kitam prisiekė Kairėnuose esančiame Vilniaus universiteto botanikos sode, gamtos apsuptyje. Šią vietą jaunavedžiai išsirinko neatsitiktinai – čia prasidėjo jų pasimatymai.

Valdo Kabutavičiaus ir jo išrinktosios Anastasijos vestuvės (50 nuotr.)
+44

Spalį antrąkart susituokė muzikos prodiuseris Marijus Adomaitis-Ten Walls. Vestuvėms Marijus pasirinko Panevėžį, nes iš čia kilusi jo išrinktoji Goda Fišerytė. Jaunųjų vestuvių ceremonija vyko ne Civilinės metrikacijos skyriuje, o jaunųjų pasirinktoje vietoje. Portalo Žmonės.lt žiniomis, Marijus ir Goda itin pageidavo privatumo ir platesniam ratui neskubėjo atskleisti savo tuoktuvių plano. 

Marijus Adomaitis-Ten Walls/Irmanto Gelūno/"ŽMONĖS Foto" nuotr.

Viena perspektyviausių šiuolaikinių pasaulio tapytojų Kristina Ališauskaitė rugsėjį ištekėjo už verslininko Roko Volungevičiaus vestuvės vainikavo tris metus trunkančius jų santykius. Su Roku Kristina susipažino kiek daugiau nei prieš dvejus metus. Jiedu susitiko laimingo atsitiktinumo dėka ir už tai galima padėkoti... Kristinos augintiniui. „Vieną vasaros vakarą Vinco Kudirkos aikštėje vedžiojau šuniuką ir sutikau Roką, kuris pakvietė pavedžioti jį drauge. Taip ir užsimezgė mūsų draugystė“, – prisimena Kristina.

Kristinos Ališauskaitės ir Roko Volungevičiaus vestuvės (14 nuotr.)
+8

Prieš daugiau nei penkerius metus darbo vietoje, viename iš sostinės barų, užsimezgusią draugystę vainikavo vestuvės – grupės „8 Kambarys“ narys Deividas Alejūnas spalį vedė mylimąją Jonę Mariją Natkevičiūtę. „Esame pribrendę šiam žingsniui“, – įsitikinęs atlikėjas. Ceremonijoje dalyvavo ir kuklus skaičius svečių – jų susirinko kiek daugiau nei 30. „Tik artimiausi mums žmonės, kurie vienaip ar kitaip dalyvauja mūsų gyvenimo kelyje“, – paaiškino grupės narys.

Deivido Alejūno ir Jonės Marijos Natkevičiūtės vestuvės (22 nuotr.)
+16

„Emocijų apibūdinti vienu sakiniu neišeis, buvo geras vakarėlis“, – po vestuvių sakė už mylimojo operatoriaus, videoprodiuserio Peterio Leontiades'o ištekėjusi aktorė, Lietuvos žiūrovams iš serialų pažįstama Natalija Janičkina. Vestuves ji atšoko jau ne vienerius metus namais tapusiame Kipre, vyro tėvų viešbutyje ant jūros kranto. Aktorė Natalija Janičkina ir jos išrinktasis Peteris Leontiades'as aukso žiedus turėjo sumainyti dar balandį, tačiau koją pakišo pandemija – ceremoniją teko nukelti.

Aktorės Natalijos Janičkinos vestuvės Kipre (15 nuotr.)
+9

Šri Lankoje užsimezgusi ši meilės istorija pasiekė jausmingą atomazgą Lietuvoje. Kauno rotušėje susituokė Marija Dominyka Mikšėnaitė ir Šri Lankoje sutiktas jos mylimasis verslininkas Buddika. Lietuvoje pora lapkričio 19-ąją surengė įsimintiną šventę – pasipuošė ypatingais žiedais, važiavo vakarėlių autobusu ir kirto 10 picų. Tačiau iki to jiems teko ilgai pakovoti, nes iš trečiosios šalies kilusiam Buddikai patekti į Lietuvą pandemijos metu buvo be galo sunku.

Marijos Dominykos Mikšėnaitės ir Buddikos vestuvės (30 nuotr.)
+24

Lietuvių kilmės verslininkės Elle Martin-Grigaitis sūnus Boydas Martinas jau kelios savaitės mėgaujasi santuokiniu gyvenimu: lapkritį Melburne jis vedė mylimąją Ashley. Nepaprasto grožio vietoje Australijoje vienas kitam jie prisiekė amžiną meilę ir iškėlė jaukią vestuvių šventę. „Matydamas Ashley einančią link altoriaus vos nepravirkau“, – neslėpė Boydas.

Boydo Martino ir jo mylimosios Ashlea vestuvės Melburne (5 nuotr.)
+2

Žiemišką savaitgalį Kaune susituokė pirmosios oro jogos studijos Lietuvoje „CamiYoga“ įkūrėja Kamilė Šemiotaitė ir britas investuotojas Jeremy Philipas Whitakeris. Gruodžio 4-oji santuokai buvo pasirinkta neatsitiktinai – nors ir neplanuotai, ją atsiuntė pats likimas. Galbūt todėl lygiai prieš penkerius metus netikėtai Indijoje susipažinusi pora iškėlė netradicinę šventę, pilną spalvų ir staigmenų.

Kamilės Šemiotaitės ir Jeremy Philipo Whitakerio vestuvės (41 nuotr.)
+35

Prieš 15 metų realybės šou „Kelias į žvaigždes“ Dūmo sceniniu vardu išgarsėjęs atlikėjas, dabar – žinomas renginių vedėjas ir organizatorius Donatas Šimkus lapkričio 20 d. vedė savo mylimąją, IT srityje dirbančią Barborą Griežytę. Pirmosios kibirkštėlės tarp juodviejų atsirado dar prieš 3,5 metų, kai jiedu susipažino internete. „Kaip sakant, žingsnis po žingsnio ir supratome, kad negalime vienas be kito, ir norime kartu kurti bendrą ateitį“, – sakė D.Šimkus.

Donatas Šimkus-Dūmas ir Barbora Griežytė (4 nuotr.)
+1