Virtuvės gidas: kam ir kokie prieskoniai labiausiai tinka

Gardžiai iškepti didkepsniai / Shutterstock nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2015-05-18 08:52
Virtuvės specialistai žino, jog skirtinguose patiekaluose kiekvienas prieskonis atsiskleidžia vis kitaip.

Jeigu norite, kad ir jūsų patiekalai būtų skanūs bei aromatingi, privalote žinoti, kokie prieskoniai tinka tam tikriems patiekalams.

Mėsai: raudonieji, juodieji, kvapieji pipirai, gvazdikėliai, mairūnai, čiobreliai, kmynai, ciberžolė, svogūnai, raudonėliai.

Paukštienai: kmynai, mairūnai, rozmarinas, šalavijas, čiobreliai, bazilikai.

Žuviai: lauro lapeliai, baltieji pipirai, imbieras, kvapieji pipirai, svogūnai, kalendra, aitriosios paprikos, garstyčios, krapai, čiobreliai.

Kepsniams ant grotelių: raudonieji, kvapieji pipirai, kardamonas, čiobreliai, mairūnai, malti muskatiniai riešutai, kmynai, imbieras, aitriosios paprikos.

Laukinei paukštienai ir mėsai: čiobreliai, raudonėliai, kvapieji, raudonieji  pipirai, kadagys.

Taip pat skaitykite: Skaniausi padažai šašlykams

Troškiniams: raudonieji pipirai, imbieras, ciberžolė, kalendra, garstyčios, kardamonas, kmynai, juodieji, kvapieji pipirai, malti muskatiniai riešutai, gvazdikėliai.

Kopūstams: kalendra, pankoliai, kmynai, juodųjų garstyčių sėklos.

Bulvėms: kalendra, ciberžolė, kvapioji ferula.

Taip pat skaitykite: Originalūs būdai, kaip greitai užraugti agurkus

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Ankštiniams: kmynai, kvapioji ferula, imbieras, pipirai, kalendra.

Marinatams: lauro lapeliai, kadagys (uogas deda į žvėrieną ir žuvį), krapų stiebai ir sėklos.

Kompotams: cinamonas, gvazdikėliai, imbieras, anyžiai, kardamonas.

Taip pat skaitykite: Imbiero galia: padeda lieknėti ir stiprina sveikatą

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Kepimui: gvazdikėliai, cinamonas, anyžiai, imbieras, kardamonas, kvapieji pipirai, apelsinų žievelė, sezamo sėklos, aguonos, vanilė.

Paštetams: baltieji pipirai, cinamonas, imbieras, lauro lapeliai, gvazdikėliai, anyžiai, kardamonas.

Ji24.lt

Naujausi straipsniai