Tinklaraštininkė apie įžymybių pamėgtą restoraną: „Atsižvelgiant į kainas, vandeniu galėtų ir pavaišinti“

Tinklaraštis „Pietų pertrauka“ restorane „Sugarmour“ / „Pietų pertrauka“ nuotr.
Tinklaraštis „Pietų pertrauka“ restorane „Sugarmour“ / „Pietų pertrauka“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2017-10-17 09:47
AA

Tinklaraščio „Pietų pertrauka“ autorė Roberta Venclovienė jau daugiau nei ketverius metus vadovaujasi auksine taisykle kasdien pietauti vis kitoje vietoje. Kviečiame jos atradimais bei įspūdžiais iš pietų įvairiuose žinomuose bei prabangiuose restoranuose pasidžiaugti ir jus. Ar jau žinote, kur pietausite šiandien?

Roberta Venclovienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Kada orai už lango mūsų nelepina, save nudžiuginti galime kitu būdu. Vieni pasirinks spa procedūras ar mėgstamo sporto treniruotę, o aš – savo pietums išbandyti vis naują maitinimo vietą. Tokį principą sėkmingai įgyvendinu jau daugiau nei ketverius metus ir per šį laiką natūraliai seku maitinimo vietų kaitą. Vienos vietos užsidaro, kitos atvirkščiai – pristato naujoves-trendus, kurie pritraukia gausų lankytojų, ne retai aktyvių Instagram ar kitų socialinių tinklų vartotojų, srautą. Norėdama nenusileisti tokiai madai, vieną lietingą rudens dieną savo pietų pertraukai pasirinkau savo interjeru pribloškiančią – Sugamour desertinę-butiką (Vokiečių g. 11), kurioje mano nuostabai yra teikiamas atskiras dienos pietų arba kitaip vėlyvojo bruncho meniu. Tiesa, tokiu pasiūlymu galima pasinaudoti tik šiokiadieniais 11:30 – 13:30 val.

Mano nuostaba buvo labai tikėtina, nes tokį specialų meniu ši vieta pradėjo taikyti tik prieš kelias dienas ir šio meniu pokyčius žada ne anksčiau kaip po dviejų savaičių. Iki tada stebės ir analizuos, ar ši idėja pasiteisins. Atsižvelgiant į pilną desertinės-butiko erdvę (pietų metu radome tik vieną laisvą staliuką), rezultatai neturėtų liūdinti.

Tęsiant apie meniu, tai Sugamour siūlo du galimus sriubos variantus – prancūzišką svogūnų arba kreminę grybų sriubą, kurią perkant atskirai kaina – 4,5 EUR; salotas su kepta antienos krūtinėle arba salotas su spalvotais burokėliais ir fetos sūriu, kurios atitinkamai atskirai kainuoja 8,5 EUR ir 7,5 EUR bei tris pagrindinius patiekalus – raviolius su grybais trijų sūrių padaže (9,5 EUR), perlinės vištos krūtinėlę (10,5 EUR), Baltijos jūros sterką (11,5 EUR). Atskirų patiekalų kainos tikrai nemažos, tad čia padėtį bent minimaliai pagelbėti gali patiekalų komplektai – sriuba ir salotos kainuoja 8 EUR, sriuba ir pagrindinis patiekalas 10 EUR, o visi trys – 16 EUR. Stalo vanduo čia kainuoja 1,5 EUR, nors atsižvelgiant į meniu kainas, juo jau tikrai svečius galėtų pavaišinti ir dėl to nebankrutuotų.

Aš kartu su pietavusia drauge pasirinkome vienodai – kreminę grybų sriubą bei salotas su kepta antienos krūtinėle ir savo pasirinkimu likome labai patenkintos.

Žinoma, dienos metu galite užsisakyti patiekalų ir iš bendrojo jų meniu ar priėjus prie desertų baro, iškart išsirinkti patikusį gardėsį. Mums po sočių pietų to jau būtų per daug, bet meluočiau sakydama, kad akių spalvingi desertai nepatraukė.

Sulaukus pietų užsakymo, akis taip pat patraukė pasirinkti patiekalai ir jų pateikimas baltose lėkštėse su auksiniais įrankiais (čia tikrai gali valgyti su auksiniais šaukštais ir šakutėmis!). Labai estetiška ir jauki aplinka įpareigoja priderinti ir tokius dalykus, tad džiaugiuosi, kad ši vieta atsakingai bei kūrybiškai tą ir išsprendė. Bendrai visas šviesus interjeras ir lauko dekoracijos sustabdo ne vieną pasidaryti asmenukę ar tiesiog pasigrožėti vaizdu.

Maisto skonio potyriai šioje vietoje mums taip pat buvo pozityvūs. Kreminė grybų sriuba buvo tinkamo karštumo, ne per tiršta ar skysta, su dar keliais netrintais grybais paskaninimui. Salotos šviežios, su šilta antiena, puikiai priderintais kitais ingredientais bei saikingu balzaminio kremo kiekiu. Maisto porcijos nėra miniatiūrinės, tad po abiejų patiekalų tikrai nesijausite alkani. Nors dėl to abejojantys, visuomet gali rinktis komplektą su pagrindiniu patiekalu ar visų trijų variantą, tik nusiteikite sulaukti ir didesnės sąskaitos.

Trumpa išvada, kad atvykti čia bent kartą ir pasižymėti socialinėje erdvėje, kad buvai, yra būtina. O jeigu dar pietūs vyksta su drauge ar draugėmis, gražių nuotraukų ir gerų emocijų gali būti daugybė.

Daugiau Pietų pertraukos apžvalgų: https://www.facebook.com/pietupertrauka/

„Pietų pertrauka“ restorane „Sugarmour“ (18 nuotr.)
+12