Sveikuoliams: veganiški avinžirnių blyneliai be gliuteno

Veganiški avinžirnių blyneliai su daržovemis be gliuteno / „Ant medinės lentelės“ nuotr.
Veganiški avinžirnių blyneliai su daržovemis be gliuteno / „Ant medinės lentelės“ nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2017-09-02 08:54
AA

Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė teigia, kad jai norisi gaminti stilingą, akiai patrauklų maistą, atrasti įdomius derinius ir sveikesnes alternatyvas. „Maistas yra vienas svarbiausių mūsų poreikių, kodėl nepavertus jo mažyte švente?“ – klausia Kristina.

„Ant medinės lentelės“ autorė Kristina / Asmeninio archyvo nuotr.

Su daržovėmis

15 blynelių reikės:

  • 1 skardinės konservuotų avinžirnių
  • 1 nedidelės cukinijos
  • 1 nedidelės morkos
  • 100 g. konservuotų kukurūzų
  • 50 g. saulėje džiovintų pomidorų
  • 3 v.š. miltų (GF versijai – naudoju kukurūzų miltus)
  • 1 kiaušinio / 1 flax egg (1 v.š. maltų linų sėmenų + 3 v.š. šilto vandens)
  • Aliejaus kepimui (naudoju kokosų)

Gaminame:

  1. Avinžirnius sutriname maisto smulkintuvu.
  2. Įtarkuojame cukiniją, morką.
  3. Įpjaustome pomidorus, suberiame kukurūzus.
  4. Į daržovių masę beriame miltus, kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
  5. Kepame įkaitintame aliejuje po 5 minutes iš abiejų pusių vis pavartydami.

Nuotraukoje pozuoja blyneliai, gaminti su kukurūzų miltais ir flax egg, t.y. veganiški ir be gliuteno.

Šie avinžirnių blyneliai yra labai universalūs ir puikiausiai tinka su įvairiomis daržovėmis. Šį kartą naudojau šias, bet galima dėti ką tik sugalvojate. Šalia visada patiekiu salotų bei kokio nors padažo (pvz gvakamolės).

    „Ant medinės lentelės“ logo / „Ant medinės lentelės“ nuotr.

    Skanaus!

    Daugiau receptų rasite www.antmedineslenteles.com