Nuostabus receptas vakarienei: pica Portabella grybe

pica-portabella-grybe / „Ant medinės lentelės“ nuotr.
Autorius: System
Publikuota: 2017-07-10 18:49
Vakarais dažnai norisi pasilepinti, tačiau tradiciniai patiekalai jau būna pabodę. Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina dalinasi sveikesne alternatyva picos mėgėjams.
Asmeninio archyvo nuotr.
Asmeninio archyvo nuotr.

Aš įsimylėjau. Ne bet ką, o Portabella grybus. Koks universalumas, wow!! Šį kartą dariau picą grybe, bet iš esmės galima įdaryti kuo tik nori. Kitą kartą tikrai bandysiu su bolognese, arba kruopomis su daržovėmis, arba česnakine varške su špinatais. Tikrai patiks visiems, kas mėgsta pievagrybius.

2 porcijoms reikės:

  • 2 portabella pievagrybių;
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 česnako skiltelės;
  • Mėgstamų žolelių, druskos, pipirų;
  • 2 v.š. pomidorų padažo;
  • 100 g sūrio;
  • 50 g. Salami (nuotraukoje naudotos plonai pjaustytos medžiotojų dešrelės);
  • 6 vyšninių pomidorų;
  • Picos prieskonių;
  • Šviežio baziliko.

Gaminame:

  1. Išpjauname grybų kotelius.
  2. Alyvuogių aliejų sumaišome su trintu česnaku, žolelėmis, druska pipirais. Šiuo mišiniu ištepame grybų vidų.
  3. Ant grybų tepame po šaukštą pomidorų padažo, beriame tarkuotą sūrį, dedame pomidoro ir dešros gabalėlius. Pabarstome picos prieskoniais.
  4. Įjungiame orkaitės grill rėžimą ir įkaitiname iki maksimalios temperatūros (aš kaitinau iki 275 laipsnių).
  5. Kepame vidurinėje orkaitės lentynoje 8–10 minučių, priklausomai nuo grybo dydžio.
  6. Neperkepame, kitaip grybai išleis per daug skysčių.
„Ant medinės lentelės“ nuotr.
„Ant medinės lentelės“ nuotr.

7. Patiekiame su šviežiu baziliku. Kalnas salotų šalia taip pat nepamaišys.

Daugiau receptų rasite www.antmedineslenteles.com

Žmonės.lt

Naujausi straipsniai