Mėgstantiems mėsą

Sluoksniuotos tešlos kibinai su aviena ir daržovėmis / Mariaus Žičiaus nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-07-14 17:00
Jeigu gaminsite makaronų padažą su mėsos kukulaičiais, o pyragėlius įdarysite paukštienos ar veršienos faršu, paruošite skanius sočius pietus ar vakarienę.

Kibinai su mėsa

Jums reikės: apie kilogramą miltų, 500 g grietinės, pusės stiklinės kefyro, 200 g sviesto, 6 kiaušinių trynių, pakelio sausų mielių, pagal skonį druskos.

Įdarui: 800 g paukštienos faršo, 0,5 kg svogūnų, pagal skonį druskos, pipirų, Vusterio padažo, kapotų žalumynų.

  • Giliame dubenyje miltus gerai išmaišykite su mielėmis ir druska.
  • Ten pat supilkite išplaktus kiaušinių trynius, kefyrą, sumeskite kubeliais pjaustytą kambario temperatūros sviestą, sukrėskite grietinę ir gerai išmaišykite.
  • Išminkykite vienalytę tešlą, suformuokite rutulį, jį dėkite į riebalais pateptą gilų dubenį ir palikite šiltoje vietoje kilti.
  • Kol tešla kils, paruoškite įdarą: svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  • Paukštieną kelis sykius pertrinkite šakute, kad neliktų gumuliukų, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite Vusterio padažu, kapotais žalumynais, suberkite svogūnus ir gerai išminkykite.
  • Iš paruošto faršo drėgnomis rankomis suformuokite 25 kukuliukus.
  • Ir iš pakilusios tešlos suformuokite 25 vienodo dydžio kukulius.
  • Miltais pabarstykite stalviršį, iškočiokite tešlos gumulėlius, tik ne per plonai, kad nesutrūktų.
  • Ant kiekvieno tešlos paplotėlio dėkite po kukuliuką mėsos, užlenkite tešlos kraštus į viršų, juos sulipinkite ir gerai užspauskite.
  • Paruoštus kibinus dėkite į riebalais pateptą kepimo skardą toliau vieną nuo kito, kad kepdami nesuliptų.
  • Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min., kol dailiai išsipūs ir apskrus.

Tortilijos su vištiena

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Jums reikės: pakuotės tortilijų, 400 g virtos vištienos krūtinėlės, raudonojo svogūno, 2 šaukštų meksikietiško saldžiarūgščio padažo su pomidorais, pagal skonį druskos, meksikietiškų tortilijos prieskonių, gūžė salotų, 4 šaukštų aliejaus, pusės citrinos sulčių.

Padažui: po 4 šaukštus majonezo ir riebios grietinės, 2 skiltelių česnako, šaukštelio krienų, pagal skonį druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

  • Vištieną supjaustykite juostelėmis, įtrinkite vištienos prieskoniais ir apšlakstykite citrinos sultimis.
  • Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite 2 šaukštuose aliejaus. Kai dailiai pagels, sužerkite vištienos juosteles, šiek tiek paskrudinkite, krėskite meksikietišką padažą, pagal skonį berkite druskos, pipirų, vištieną apvelkite padažu ir pakepkite, kol apskrus.
  • Iš nurodytų ingredientų užmaišykite padažą ir atvėsinkite šaldytuve.
  • Tortilijas pašildykite, kaip nurodyta ant pakuotės, ant kiekvienos klokite po kelis nuplautus ir gerai nusausintus salotų lapelius, išdėliokite vištienos juosteles, krėskite paruošto majonezo padažo ir dailiai susukite. Į kiekvieną įkišę po žaliosios citrinos skiltelę sudėkite į lėkštes.

Spagečiai su mėsos kukuliais

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Jums reikės: pakuotės spagečių, 400 g mėgstamo faršo, svogūno, 2 skiltelių česnako, didelio kiaušinio, piene mirkytos dviejų riekelių batono, pagal skonį druskos, pipirų ir džiovintų čiobrelių.

Padažui: skardinės smulkintų konservuotų pomidorų be odelių, skiltelės česnako, pusės svogūno, trečdalio aitriosios paprikos, pagal skonį maltos saldžiosios paprikos, druskos ir pipirų.

  • Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, sukapokite ir sužerkite į didelį indą.
  • Ten pat berkite po žiupsnelį druskos, pipirų, šviežių čiobrelių, pramaišykite ir sukrėtę faršą kruopščiai išmaišykite.
  • Įmuškite kiaušinį, sudėkite nuspaustas batono riekeles ir gerai sumaigykite.
  • Šlapiomis rankomis suformuokite norimo dydžio faršo kukuliukus ir apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje karštuose riebaluose.
  • Sumažinę kaitrą, supilkite konservuotus pomidorus ir palikite troškintis maždaug 7 min. Per tą laiką sukapokite pusę svogūno, skiltelę česnako ir aitriosios paprikos gabalėlį. Juos suberkite į keptuvę ir palikite troškintis apie 10 min, kol išvirsite makaronus.
  • Nuo ugnies nukėlę spagečius nukoškite, išdalykite į lėkštes, užpilkite padažo ir patiekite.

Mėsa ir mocarela įdarytos cukinijos

Fotolia nuotr.
Fotolia nuotr.

Jums reikės: 2 nedidelių cukinijų, 250 g maltos liesos mėsos, 200 g mocarelos, dviejų didelių pomidorų, svogūno, šaukšto sviesto arba aliejaus, 2 šaukštų natūralaus pomidorų padažo, pagal skonį druskos, pipirų, maltos saldžiosios paprikos.

  • Cukinijas nuplaukite, perpjaukite išilgai, išskobkite, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, o minkštimą susmulkinkite.
  • Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  • Vieną pomidorą supjaustykite kubeliais, kitą – skiltelėmis.
  • Didelėje keptuvėje gerai įkaitinkite sviestą, sužerkite svogūnus ir kepinkite, kol gražiai parus ir gardžiai pakvips. Suberkite cukinijas ir nuolat maišydami kepinkite, iki jos suminkštės.
  • Ten pat sukrėskite faršą, berkite prieskonių ir vis pamaišydami kepkite apie 5 min., kol mėsa papilkės.
  • Į keptuvę sužerkite pomidorų kubelius, pilkite pomidorų padažo, pagal skonį berkite druskos ir pipirų ir pakepinkite dar apie 2 min.
  • Mocarelą supjaustykite gabalėliais.
  • Nukaitę keptuvę, įdarykite cukinijų puseles.
  • Ant mėsos įdaro dėkite po kelias pomidoro skilteles, išdėliokite mocarelos gabalėlius.
  • Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min., kol suminkštės ir išsilydys sūris.

Trikampėliai su kumpiu

Jums reikės: 250 g miltų, 150 g sviesto, 2 kiaušinių, žiupsnelio druskos.

Įdarui: 200 g rūkyto arba virto kumpio, didelio svogūno, saliero gumbo, mažo gabalėlio imbiero šaknies, šaukšto sviesto arba aliejaus, pagal skonį druskos, pipirų, džiovintų mairūnų, petražolių, bazilikų.

  • Pirmiausia paruoškite tešlą: ant stalo išsijokite miltus, paberkite druskos.
  • Šaltą sviestą supjaustykite nedideliais kubeliais, meskite į miltus ir kapokite peiliu, kol sviestas gerai apsivels.
  • Įmušę kiaušinius toliau kapokite, kiaušinius iš kraštų vis iš naujo užversdami trupiniais.
  • Skubiai užminkykite vientisą tešlą, suformuokite rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldytuvą.
  • Ištraukę tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo ir supjaustykite norimo dydžio kvadratais.
  • Svogūną nulupkite, sukapokite.
  • Saliero šaknį taip pat nulupkite, stambiai sutarkuokite.
  • Imbierą sutarkuokite smulkiai.
  • Karštuose riebaluose pakepkite svogūnus ir imbierus, sužerkite gabalėliais pjaustytą kumpį ir vis pamaišydami kepinkite, kol kumpis apskrus.
  • Įdarą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite žolelėmis ir atvėsinkite.
  • Ant tešlos kvadratėlių krėskite po šaukštą įdaro, perlenkite per pusę, užspauskite kraštus – gausite trikampius.
  • Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol gražiai parus.
{recipe|487}{recipe|630}{recipe|675}{recipe|1225}{recipe|1344}{recipe|1378}{recipe|1436}{recipe|1807}{recipe|2127}{recipe|2145}{recipe|2182}{recipe|2681}{recipe|5117}
Ji24.lt

Naujausi straipsniai