Lietuvoje pritapęs šrilankietis šefas D.Dampella Gamage tėvynę primenančius receptus sudėjo į knygą

Dilanas Dampella Gamage / „Sivakoff Photography“ nuotraukos
Remigija Paulikaitė
Šaltinis: Žmonės
AA

„Svajonė išsipildė!“ – džiaugiasi praėjusių metų pabaigoje pirmąją kulinarijos knygą išleidęs virtuvės šefas Dilanas DAMPELLA GAMAGE (36). „Lašas Šri Lankos jūsų virtuvėje“ – tai mūsų šaliai pritaikytų Dilano tėvynės patiekalų rinkinys.

„Receptų knygų Lietuvoje išleidžiama daug, bet skirtos Šri Lankos virtuvei dar nebuvo“, – sako Dilanas. Džiaugiasi, kad vien dėl to jo leidinys – išskirtinis. Na, o ten esantys patiekalai pritaikyti mūsų šaliai ir lengvai paruošiami kiekvienam įdomesnių skonių pasiilgusiam žmogui.

Dilanas džiaugiasi, kad toks maistas patinka ir gyvenimo draugei Renatai, jo jau ragauja ir sūnus su dukra.

Trylika metų mūsų šalyje gyvenančio, dabar švenčių ir konferencijų centro „Grand Vila“ virtuvėje šeimininkaujančio šefo iki šiol lietuviai klausinėja, kokie šrilankiečių mitybos įpročiai.

Gardaus žuvų kario receptas – Žmonės.lt prenumeratoriams.

Beje, komponuodamas receptus virtuvės šefas nepamiršo, kad lietuviai valgo švelnesnį maistą nei jo tėvynainiai, naudojo produktus ir prieskonius, kurių nesudėtinga rasti parduotuvėse.

Skaitykite daugiau