Karantino sąlygomis dirbančio bravoro „Volfas Engelman“ vadovas M. Horbačauskas: „Pergyvenome karą, pergyvensime ir tai“

Marius Horbačauskas/ Gamyklos darbas karantino metu/ Bravoro nuotr.
Autorius: Projekto partnerio turinys
Publikuota: 2020-04-06 13:31
Lietuvoje ir toliau plintant koronavirusui, verslui, o ypač maisto pramonei, tenka imtis papildomų saugos priemonių. Apie tai, kaip šiuo metu dirba vienas stambiausių Lietuvos bravorų – AB „Volfas Engelman“, kalbamės su įmonės vadovu Mariumi Horbačausku.

Daugelis verslų šiuo metu susiduria su nemenkais iššūkiais. Kaip sekasi jūsų bravorui?

Negalime sakyti, kad situacija dėl COVID-19 mūsų nepaveikė. Uždarius restoranus, netekome apie 15 proc. pajamų. Mažėja ir vietos vartotojų paklausa. Kita vertus, jau kiek atsigavo kai kurios eksporto rinkos, tokios kaip Kinija ir Pietų Korėja.

Krizinė padėtis kelia iššūkių, tačiau dirbame stabiliai, o intensyvumas tikrai nėra mažesnis nei anksčiau. Žinoma, susiduriame su papildomais trukdžiais – sulėtėjusiais procesais, komunikacija. Visgi, įmonė nepertraukiamai veikia jau 167 metus, yra ne vieną karą ir santvarką pergyvenusi. Tikimės, kad atlaikysime ir šiuos sunkumus.

Gamyklos darbas karantino metu/ Bravoro nuotr.
Gamyklos darbas karantino metu/ Bravoro nuotr.

Kokių papildomų saugumo priemonių laikotės šiuo metu? Kaip atrodo gamyklos kasdienybė?

Ruoštis pradėjome dar keletą savaičių iki karantino paskelbimo. Apribojome pašalinių asmenų patekimą į įmonės vidų. Visi darbuotojai, atvykę į savo pamainą, privalo dezinfekuoti rankas, taip pat, naudojantis bekontakčiu termometru, jiems yra matuojama temperatūra.

Bravoro darbas karantino metu/ Bravoro nuotr.
Bravoro darbas karantino metu/ Bravoro nuotr.

Suprantama, visi dėvime apsaugines kaukes, pirštines, turime dezinfekcinio skysčio buteliukus. Beje, kaukes išduodame ir kelionėms į ir iš darbo. Tie, kas gali, dirba nuotoliniu būdu. Jeigu kas nors turėjo kontaktą su sergančiu asmeniu ar blogai jaučiasi, informuoja ir neina į darbą.

Tiesa, mūsų bravoro teritorija yra didžiulė ir tai suteikia didelį pranašumą. Darbuotojai vienas nuo kito nutolę saugiu atstumu. Papildomai atskyrėme ne tik pamainas, bet ir valgymo vietas, nebenaudojame bendrų indų. Net mažos detalės labai svarbios.

O kaip užtikrinamas jūsų produkcijos saugumas?

Higienai ir produktų gamybos saugai skiriame ypatingą dėmesį. Prieš pilstant gėrimus į tarą kiekviena skardinė yra išskalaujama vandeniu ir pasterizuojama. Pripildžius tarą, skardinės viršus yra sterilizuojamas UV spinduliais, kurie užmuša visas bakterijas ir virusus.

Apsauginė folija/ Bravoro iliustracija
Apsauginė folija/ Bravoro iliustracija

Galiausiai, skardinės viršus yra uždengiamas apsaugine folija, kuri užkerta kelią patekti galimam užkratui – purvui, dulkėms, mikroorganizmams. Tokiu būdu apsaugoma nuo bet kokio kontakto su aplinka. Svarbu pridurti, kad dalį produkcijos apsaugine folija dengėme iki šiol, tačiau dabar ja dengsime visus į skardines pilstomus mūsų bravoro gėrimus: alų, girą, energinius gėrimus, limonadą.

Gėrimų skardinės, padengtos apsaugine folija/ Bravoro nuotr.
Gėrimų skardinės, padengtos apsaugine folija/ Bravoro nuotr.

Daugiau informacijos rasite bravoro „Facebook“ paskyroje. 

Projekto partnerio inicijuotas ir parengtas turinys, už teksto turinį atsakingas partneris.

Naujausi straipsniai