K.Starkienė dalijasi mėgstamiausio deserto receptu: tiks ir šventiniam stalui, ir rudens vakarams

Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.
Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
2023-09-16 09:19
AA

Kotryną Starkienę neabejotinai būtų galima vadinti ta kulinare, kuri net ir iš paprasčiausių ingredientų kiekvieno namuose sugeba sukurti magiją. Į eterį grįžtantys „Kotrynos burtai“ tikrai įkvėps gaminti – jau pirmojoje laidoje atskleista, kuo save galėtume pradžiuginti šį rudenį, gamindami paprastus patiekalus iš sezoninių daržovių.

Kaip įprasta, K.Starkienė pasidalino net dviem gardžiais receptais. Šiltų bulvių ir tuno salotų receptas, kurį itin pamėgo Kotrynos šeima, yra atkeliavęs iš Šiaurės Ispanijos. O rudenį jis idealiai tiks ir lengvai jūsų vakarienei!

Tuo tarpu desertas, kurį atskleidė K.Starkienė, džiugina savo universalumu.

„Vienas mėgstamiausių mano rudens desertų – tikra angliška klasika tapęs morkų pyragas su kreminiu sūriu. Pyragas puikiai tiks ir prie popiečio arbatos, ir šventiniam stalui!“ – atskleidžia Kotryna ir šiuo receptu skuba pasidalinti jau dabar.

Kotryna Starkienė / TV3 nuotr.

Morkų pyragas

Pyragui reikės:

  • 200 ml kukurūzų aliejaus;
  • 250 g rudojo cukraus;
  • 3 kiaušinių;
  • 200 g šviežių morkų;
  • 200 g miltų;
  • 0,5 šaukštelio valgomosios sodos;
  • 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • šaukštelio cinamono;
  • trečdalio šaukštelio malto muskato;
  • trečdalio šaukštelio maltų gvazdikėlių;
  • dviejų šaukštų kokoso drožlių.
  • Kremui reikės:
  • 50 g sviesto;
  • 200 g kreminio sūrio;
  • 150 g cukraus pudros;
  • citrinos žievelės;
  • kepintų riešutų.

Gaminimo eiga:

  • Pirmiausiai aliejų išplakite su cukrumi. Tuomet įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite. Smulkia tarka sutarkavę morkas, sudėkite jas į kiaušinių ir aliejaus plakinį, ir vėl viską gerai išmaišykite. Persijokite miltus ir, kartu su kitais sausais produktais, suberkite juos į tešlą.
  • Tuomet kepimo skardą ištepkite sviestu ir supilkite tešlą. Pyragą orkaitėje kepkite valandą laiko, 175 laipsnių temperatūroje.
  • Kol pyragas keps, paruoškite kremą. Iki purumo išplakę sviestą, pridėkite kreminį sūrį ir vėl viską gerai išplakite. Po truputį ir toliau plakdami kremą, į jį suberkite cukraus pudrą. Tuomet pridėkite tarkuotą citrinos žievelę, įspauskite šlakelį citrinos sulčių ir dar kartą viską gerai išplakite. Kremą tepkite ant atvėsusio pyrago ir papuoškite jį kepintais riešutais.

Lengvai paruošiami ir ypatingai skanūs patiekalai – šeštadienį, laidoje „Kotrynos burtai“, 12 val. per TV3.