Gruzinų virtuvė: chačapuris

Gruzinų virtuvė: chačapuris / Fotolia nuotr.
Gruzinų virtuvė: chačapuris / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2013-09-20 13:00
AA

Tradicinių gruzinų paplotėlių su sūriu būna pačių įvairiausių. Sakoma, kad kiekviena gera šeimininkė Gruzijoje juos kepa skirtingai.

Įvairiuose Gruzijos regionuose skiriasi jų forma: apvalūs, trikampiai, ovalūs. Pavyzdžiui, Imeretijos chačapuriai – apvalūs, su sūriu viduje, Megrelijos – panašūs į mažas picas, su sūriu paviršiuje, o Adžarijos chačapuriai – tarsi laiveliai. Ir kepami jie skirtingai: tiek orkaitėje, tiek keptuvėje, tiek ant žarijų. Tradicinė jų tešla – bemielė, nors dabar Gruzijoje pasitaiko ir mielinių.

Chačapuriams naudojami sūriai – vietiniai. Keisti juos galima feta, mocarela, tinka ir brinza. Dauguma gruziniškų sūrių gana sūrūs, todėl prieš tai supjaustyti keletą valandų mirkomi vandenyje.

{recipe|3575}
{recipe|3576}
{recipe|3577}