Gian Lucos Demarco šeimos Velykos ir šventinis receptas: kodėl jis nesikiša, kai gamina uošvienė

Gian Luca Demarco / Asmeninio albumo ir Roberto Daskevičiaus nuotraukos iš Gian Lucos Demarco knygos „Carpe Diem. Angelų įkvėpti itališkos virtuvės receptai“
Gian Luca Demarco / Asmeninio albumo ir Roberto Daskevičiaus nuotraukos iš Gian Lucos Demarco knygos „Carpe Diem. Angelų įkvėpti itališkos virtuvės receptai“
Remigija Paulikaitė
Šaltinis: Žmonės
2023-04-05 13:50
AA

Yra patiekalų, kuriuos kulinarijos studijos šeimininkas, televizijos laidų vedėjas Gian Luca DEMARCO (39) gamina tik kartą per metus – Velykoms. Jie charizmatiškam virtuvės šefui primena gimtąją Italiją.

„Mano vaikystės namuose ruoštis Velykoms būdavo pradedama nuo Didžiojo penktadienio pasninko. Šeštadienis – didysis laukimas ir ruošimasis sekmadieniui. Naktį eidavome į bažnyčią, o grįžus pagaliau prasidėdavo gražiausia metų šventė“, – pasakoja Gian Luca.

Gian Lucos Demarco receptas – Ėriuko kumpis, keptas su baltuoju vynu – tik Žmonės.lt prenumeratoriams.

Anot jo, itališkos Velykos – tai daug šokoladinių kiaušinių. „Visuomet būdavo ir saldus tradicinis balandžio formos pyragas – „Colomba“, bet mums, vaikams, jis mažiausiai rūpėdavo. Labiausiai džiugindavo šokoladiniai kiaušiniai, kuriuos pradėdavome lukštenti iš paties ryto: šių saldumynų atnešdavo visi pasveikinti užsukantys giminaičiai, –