Gastronomijos savaitės žvaigždė įteikta dvidešimtmetį švenčiančiam restoranui

Lietuvos gastronomijos savaitės organizatoriai ir „St. Valentino“ restorano vadovė/Organizatorių nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2019-11-11 21:29
Lapkričio 4–10 dienomis įvairiuose šalies miestuose vyko jau septintoji Lietuvos gastronomijos savaitė, kurios metu restoranai atvėrė duris visiems, norintiems pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę. Šios Gastronomijos savaitės metu degustuoti specialius savo meniu kvietė net 39 restoranai Vilniuje, Vilniaus rajone, Vidurio Lietuvoje, Pietų Lietuvoje, Palangoje, Šiauliuose.

Kaip visuomet, degustacijas lydėjo edukaciniai gastronominiai renginiai sostinėje, Halės turguje bei įvairiose Kauno vietose.

Be to, viso festivalio metu vyko Gastronomijos savaitės žvaigždės rinkimai. Paragavęs ypatingų Gastronomijos savaitės patiekalų, kiekvienas lankytojas buvo kviečiamas atiduoti savo balsą už patikusį restoraną bei jo meniu.

Šįkart Gastronomijos savaitės svečiai ir vėl pademonstravo didelį įsitraukimą – už restoranus bendrai atiduota net 400 balsų. Daugiausiai Gastronomijos savaitės svečių simpatijų susilaukė Vilniuje, Vilniaus ir Trakų gatvių sankirtoje įsikūręs itališkas restoranas „St. Valentino“, vadovaujamas virtuvės šefo Lino Baryso. „St.Valentino“ restoranas garsėja namine pasta – pačių gamintais ravioliais ir makaronais. Rankų darbo pastą gaminama naudojant aukščiausios kokybės itališkus miltus. Restorane galima pasimėgauti įvairiausiais raviolių skoniais: su baravykų – baklažanų įdaru, krevečių, kriaušių, gorgonzolos ar rikotos-trumų su langustų padažu. 

Palaikomi buvo ir kiti dalyviai, žemiau išvardytas šio festivalio favoritų penketukas:

  1. „St. Valentino“ (Vilnius)
  2. „Žuvinė“ (Vilnius)
  3. „Avenue Brasserie“ (Šiauliai)
  4. „Kurhauzas“ (Birštonas)
  5. „Mason“ (Vilnius)

„Šis festivalis pritraukė didžiausią iki šiol dalyvių skaičių – net 39. Esame daugiau nei patenkinti augančiu svečių susidomėjimu bei restoranų įsitraukimu,“ – kalbėjo festivalio organizatoriai.

Lietuvos Gastronomijos savaitės žvaigždę organizatoriai įteikė laimėtojams lapkričio 11-osios rytą pačiame „St Valentino“ restorane. „Gastronomijos savaitės žvaigždė – labai maloni staigmena. Ji tarsi vainikavo „St. Valentino“ dvidešimtmetį – jau tiek metų puoselėjame itališką virtuvę čia, Vilniaus senamiestyje,“ – kalbėjo restorano savininkė ir vadovė Justė Kaselienė. – Festivalio metu svečiams ne tik tiekėme degustacijas, bet ir rinkome vertingą grįžtamąjį ryšį apie visus patiekalus.“ Specialų Gastronomijos savaitės meniu ragavę daugiausiai komplimentų atidavė naminiams „St. Valentino“ ravioliams bei sluoksniuotam maskarponės desertui, kuriuos nuo šiol galima rasti ir restorano a la carte.

Naujausi straipsniai