Gastrochuliganas Mantas Maldeikis primena – ant grilio galima kepti ne tik mėsą: dalijasi receptu

Mantas Maldeikis / Gretos Skaraitienės / BNS nuotrauka
Mantas Maldeikis / Gretos Skaraitienės / BNS nuotrauka
Remigija Paulikaitė
Šaltinis: Žmonės
2023-08-15 12:05
AA

„Mūsų organizmas – tarsi chemijos laboratorija. Kad suvirškintų nederančius produktus, skrandis turi išskirti skirtingus fermentus. Nesinori jo apkrauti, todėl ir gamindamas kitiems, ir valgydamas pats stengiuosi viename patiekale nekomponuoti daug ingredientų“, – sako gastrochuliganu save vadinantis Mantas MALDEIKIS (50).

Saulėtą popietę prie jo lofto kaista naujutėlis grilis. Mantas džiaugiasi pirkiniu ir, kol orai leis, maistą planuoja gamintis tik lauke. Kol šilta, tęsiasi ir jo prieš vienuolika metų įkurtos „Burgerių kontoros“ sezonas.

Daug kas Mantą vis dar prisimena iš reklamų ir kino industrijos. Jis pasakoja, kad visgi pirmiausia buvo maistas: mamos paskatintas, baigė virėjų mokyklą, o tik paskui Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje – audiovizualinių menų vadybos bakalauro studijas ir magistrantūrą. Daug metų buvo prodiuseris, bet pajuto, kad pavargo būti derybininku. Tuomet pradėjo į filmavimų aikšteles keliauti su maistu – teikė išvažiuojamojo maitinimo paslaugą.