D.Meškaitė – apie mitybos įpročius, užkandžiavimą naktimis ir patiekalą, kurio niekada nevalgytų

Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirka / Tomo Petrovskio nuotr.
Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirka / Tomo Petrovskio nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
2024-02-02 09:36
AA

Žinomos dainininkės Diletos Meškaitės energijai, charizmai ir pozityvumui tiesiog nėra ribų. O laidoje „Virtuvės istorijos“ ji papasakojo, kad visu tuo dalijasi ne tik scenoje, bet ir virtuvėje. Moteris atskleidė dievinanti itališką virtuvę, o kai kada mylimiausiais patiekalais mėgaujasi net naktį! Tad kas dainininkei padeda išlaikyti tobulas kūno linijas?

Kaip ir visi laidos svečiai, D.Meškaitė laidos vedėjai atskleidė savo mėgstamiausių ingredientų trejetuką, iš kurių Ilona Juciūtė sukurė receptą ir pagamino jį kartu su Dileta.

Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirka / Tomo Petrovskio nuotr.

Dainininkės produktų trijulė – pasta, burata sūris ir prabangieji trumai – išties puikiai dera tarpusavyje. Priėmusi iššūkį pagaminti patiekalą, kuriame būtų visi šie produktai, Ilona laidos viešniai pasiūlė paruošti itin lengvą, bet labai skanų, ir tiek pietums, tiek vakarienei tinkantį valgį – pastą su trumų kremu bei burata sūriu.

Tiesa, Dileta – tikra ne pirma laidos pašnekovė, kuri tarp savo mylimiausių ingredientų išskyrė trumus. Anot dainininkės, ji trumus atrado Italijoje, ir nuo tos dienos niekaip negali jiems atsispirti.

Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirka / Tomo Petrovskio nuotr.

„Italijos virtuvė yra mano tema – esu didžiulė jos gerbėja. Nemeluosiu – Italijoje man taip gera ir smagu, kad ten jaučiuosi atradusi tikrąją save. Tačiau tai nereiškia, kad gaminu tik šios šalies patiekalus. Maisto gaminimas man – tarsi meditacija. Aš pasileidžiu muziką, įsipilu taurę vyno, užsidegu žvakes ir gaminu. O kalbant apie trumus, esu pastebėjusi, kad nėra tokių žmonių, kuriems trumų skonis būtų kažkoks eilinis ir įprastas. Žmonės juos arba mėgsta, arba labai nemėgsta. O aš, pirmąkart paragavusi, iškart juos pamėgau – dabar man net morkos ar ledai gali būti su trumais“, – juokėsi Dileta.

Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirka / Tomo Petrovskio nuotr.

Dainininkė papasakojo ir apie savo mitybos įpročius. Lieknų kūno formų savininkė atskleidė, kad tikrai nesimaitina vien salotomis – jos mityboje dominuoja makaronai bei įvairūs sūriai. O pats skaniausias jai – itališkas burata sūris.

„Šis sūris skanus tiek karštas, tiek šaltas. Na, o kalbant apie pastą, niekas netiki, kad aš tiek valgau, tačiau makaronai tikrai yra dažnas mano pasirinkimas. Kai nežinau, ko noriu, pasta ar pica visada yra geriausias variantas“, – atviravo moteris.

Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirka / Tomo Petrovskio nuotr.

Nors D.Meškaitė ir mėgsta gaminti bei pasilepinti ne tik itališkais, bet ir kitų pasaulio virtuvių patiekalais, ji nepamiršta pasirūpinti ir savo nepriekaištingomis kūno linijomis.

„Aš nemažai sportuoju, turbūt todėl mano svoris visada išlieka toks pat. Manau, kad sportas yra veiksmingiausia priemonė, nors, galbūt, turėčiau padėkoti ir mamai už puikius genus. Be viso to, aš dar nevalgau ir mėsos. Tačiau kitokį mastą valgau kada tik noriu – netgi naktį. Ko tikrai niekada nevalgyčiau – pieniškos sriubos, nes mane nuo jos net pykina...“ – pasakojo dainininkė.

Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirka / Tomo Petrovskio nuotr.

Pastarasis patiekalas, kaip ir daugelis kitų, atkeliavo iš Diletos vaikystės. „Vaikystėje, ko gero, valgiau tą patį, ką ir visi vaikai. Dažniausiai tai būdavo makaronai, dešrelės ar varškėtukai. Puikiai prisimenu močiutės Zojos darytus koldūnus su mėlynėmis. Aš juos valgydavau, žinoma, su dideliu kiekiu grietinės ir cukraus. Skonis tikrai buvo neįtikėtinas!“ – prisiminimais dalinosi D.Meškaitė.

Laidos „Virtuvės istorijos“ akimirka / Tomo Petrovskio nuotr.

Kol Ilona ir Dileta šnekučiuosis, gamino itališką pastą ir net dainavo bei šoko, kepsninių virtuozas Robertas Svetlauskas paruošė sotų, didelį ir labai gardų Vienos šnicelį, kurį pagardino itin skaniomis bulvių salotomis.

„Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3.