Žinomos moterys atskleidė savo mitybos įpročius, puikios išvaizdos ir savijautos paslaptis

Viktorija Macijauskienė, Violeta Repčenkaitė, Goda Skačkauskaitė-Jokubaitienė
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-07-17 11:03
„Sveikatai palanki mityba nėra mada ar pomėgis, tai sąmoningas pasirinkimas būti sveikesniam,“ – tegia projekto „Aš už sveikatai palankią mitybą!“ organizatoriai bei idėjai pritariančios žinomos moterys: Violeta Repčenkaitė, „Mis Lietuva 2013“ Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, TV prodiuserė Goda Skačkauskaitė-Jokubaitienė ir Viktorija Macijauskienė.

Žinomos moterys pirmenybę teikia daržovėms ir saikingumui

„Sveikatai palankus maistas gaminamas su meile“, – sako buvusi manekenė bei laidų vedėja, o dabar – stovyklų moterims Maltoje organizatorė Violeta Repčenkaitė.

Jos nuomone, net įmantriausias patiekalas, pagamintas žmogaus, iš kurio sklinda pyktis, nebus nei skanus, nei naudingas sielai ir kūnui.

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.

„Mūsų šeima visuomet susėda valgyti kartu – pusryčių, pietų ir vakarienės. Palaiminame maistą prieš jį valgydami. Padėkojame už tai, kad turime maisto ant savo stalo. Mėgstame šviežiai spaustas sultis bei kokteilius iš špinatų, banano, meliono.

Asmeninio archyvo nuotr.
Asmeninio archyvo nuotr.

Mėgstame ir imbiero gėrimą, kuris puikiai pakeičia kavą. Nors kava mėgaujamės taip pat, jei yra noro. Mūsų maisto racione dominuoja švieži vaisiai ir daržovės. Gaminame ir žuvį bei baltos mėsos patiekalus.

O savaitgalio pusryčių gamyboje karaliauja vyras. Jau daug metų mielai valgau įvairius vaisius – bananus, obuolius, apelsinus, vynuoges ir namuose gamintą granolą, gardintą migdolų pienu arba graikišku jogurtu“, – dalijosi savo mitybos įpročiais žinoma moteris.

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.

„Mis Lietuva 2013“ Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė taip pat neįsivaizduoja savo mitybos be daržovių, vaisių ir uogų – būtent jiems ir teikia pirmenybę. R. Mazurevičiūtės teigimu, žinių apie sveiką gyvenseną tikrai yra nemažai, tačiau visada gera ir naudinga pasidalinti tuo, kas tau pačiam padeda jaustis gerai ir būti sveikam. Bet kiekvienas turi atrasti sau tinkamą mitybos racioną. Ir niekada nepamiršti saiko.

Televizijos laidų prodiuserei Godai Skačkauskaitei-Jokubaitienei sveikatai palanki mityba tai daržovės, uogos ir meniu paįvairinimas įvairiomis kruopomis.

Asmenininio albumo nuotr.
Asmenininio albumo nuotr.

„Mūsų šeimos meniu dominuoja avižų, ryžių, bolivinių balandų, sorų kruopų košės. Taip pat namuose daiginu įvairiais prieskonines žoleles. Dvejų metų sūnui Jokūbui skaniausi desertai yra ekologiškos, džiovintos daržovės – morkos, burokėliai ir įvairūs vaisiai bei liofilizuotos uogos – avietės, serbentai, vyšnios – vitaminų dozė, ypač žiemos laikotarpiu!“

Laura Mazalienė, „Mamų radijo“, „Vaflių namų“ įkūrėja dar atidžiau rinktis maisto produktus pradėjo gimus dukrytei.

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.

„Dažniausiai maistą įsigyjame ekologiškose parduotuvėse, džiaugiamės, kai gauname iš artimųjų kaimiškų kiaušinių ar ką tik išsukto medaus. Šiuo metu godžiai ieškome „taškų“, kurie mums padeda prie stalo sukurti ne tik skanius, bet ir sveikus patiekalus. Ir, aišku, stengiamės nepamiršti, kad mityba turi būti reguliari, tad mūsų namuose pusryčiai, pietūs ir vakarienė kartu – būtinybė. O šiuo metu pas mus karaliauja uogos ir viskas, kas susiję su jomis!“ – teitgė moteris

Mažųjų žinias apie sveiką mitybą ugdo žaismingai

Ugnė Katelynienė, sveiko maisto ruošinių „7Pack“ rinkodaros vadovė atvira: bėgant laikui suprato, kokią didelę galią turi maistas – gali mus padaryti laimingais, gali pagydyti, o taip pat ir susargdinti. Maistas gali padėti formuoti kūno formas, jaustis energingais dienos metu, padėti gerai išsimiegoti naktį.

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.

Jis gali būti svarbia gyvenimo būdo dalimi ir šypsenos priežastimi. „Mūsų šeimai tai daugiau nei lėkštės turinys. Mes iš tikrųjų tikime, kad tai, ką dedame į save – tuo ir esame, kad galime save auginti tokius, kokie norime būti.

Mažoji Ūla dar tik susipažįsta su sveiku maistu, bet jai puikiai sekasi, ji mėgsta tiek vaisius, tiek įvairiausias daržoves, valgo kokybišką mėsą, žuvį, sveikus blynus bei spalvingas ir vis kitokias košes. Namie stengiamės maistą paversti ir malonia veikla, žaidimu, ieškoti naujų derinių ir skonių bei priminti sau, kodėl tai yra naudinga“, – pasakoja U. Katelynienė.

Taigi, pasak sveiką gyvenseną propaguojančios moters, viskas labai paprasta, tiesiog reikia imti ir pradėti valgyti tai, kas natūralu, iš gamtos ir nebūti skeptišku, tuomet maistas ir tampa sveiko, kokybiško ir malonaus gyvenimo konstanta.

„Sveikatai palanki mityba man tai darna tarp organizmui suteikiamos naudos ir skonio. O gaminant vaikams būtinas išradingumas ir švietimas, edukacija – kas sveika, o ko verčiau atsisakyti.

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.

Jei vaikai prašo picos, daug naudingiau ją pagaminti namuose iš kokybiškų ingredientų, pridedant daug daržovių. Gaminti visai šeimai kartu ir sveikiau ir smagiau!“, – įsitikinusi Viktorija Macijauskienė, buvusio krepšininko Arvydo Macijausko žmona bei dviejų vaikų mama.

Žmonės.lt

Naujausi straipsniai