Žinomi žmonės rinkosi Trakuose: paatviravo apie pasimatymą miške ir trumų medžioklę

Saulius Skambinas su drauge, Marija Palaikytė, Indrė Trusovė su bičiule / VikiZai Photography (Viktorija Zaičenko) nuotr.
Saulius Skambinas su drauge, Marija Palaikytė, Indrė Trusovė su bičiule / VikiZai Photography (Viktorija Zaičenko) nuotr.
Šaltinis: Pranešimas spaudai
2023-12-15 16:59
AA

Tikri maisto gurmanai rinkosi Trakuose, kuriuose išbandė ypatingus patiekalus su išskirtinio skonio bei kvapo grybais – trumais. Taip pat pasidalino atsiminimais iš kurioziškų situacijų ir patieklų idėjomis.

„Mūsų pirmas pasimatymas buvo miške – aš Arną pakviečiau pasivaikščioti prie Žaliųjų ežerų, nuvedžiau prie gražiausios pakrantės, o kai reikėjo grįžti... pasiklydome. Neberadau kelio atgal. Iki šiol juokas ima prisiminus mūsų meilės istorijos pradžią!, – apie romantišku turėjusį tapti vakarą, praleistą su išrinktuoju, pasakoja komunikacijos specialistė Beatričė Skardžė, – Bet mišką labai mėgstame. Jau du metus turime šunį, todėl dažnai į jį keliaujame. Būtų nebloga idėja ištreniruoti mūsų Luną ieškoti trumų ir leistis su ja į kelionę, kurs nors į Italiją – juk būtent ten rengiamos jų medžioklės“.

Skambėjo ovacijos

Apie retų bei brangių grybų paieškas Pjemonte žinoma moteris prakalbo neatsitiktinai – pasvajoti apie tai paskatino Trakuose esančio „Apvalaus stalo klubo“ restorano meniu pristatymas. Naujieji gastronominiai šedevrai, kuriais B.Skardžei bei kitiems svečiams teko mėgautis, yra kurti šefų dueto – restorano kūrybinio šefo Edgaro Rutkausko ir iš Pjemonto kilusio italų šefo Andreas Riis.

Vakarienė Trakuose / VikiZai Photography (Viktorija Zaičenko) nuotr.

Virtuvės meistrų meniu šįkart pagrindinį šokį šoka baltieji Pjemonto trumai, savo ypatingu kvapu ir skoniu nuspalvinantys patiekalus. Daugiausia ovacijų sulaukusi kreminė moliūgų sriuba bei keptas salieras, paaitrintas ne tik trumais, bet ir šieno panakota, topinambų traškučiais ir peletrūno aliejumi.

Vakarienė Trakuose / VikiZai Photography (Viktorija Zaičenko) nuotr.

Mistiškas įspūdis

„Nepamename, kada pirmą kartą su Arnu paragavome trumų, bet taip jau sutapo, kad mus supantys žmonės pastaruoju metu nemažai pasakojo apie šiuos grybus, jų ypatybes, kodėl juos mėgsta, o tai tarsi sukūrė tą ypatingą ir mistišką trumų įspūdį. Todėl kiekvieną kartą juos ragaujant jautiesi tarsi skanaudamas kažką tikrai labai ypatingo“, – sakė B.Skardžė

Trumai yra pats mėgstamiausias dietistės Indrės Trusovės ruošiamų patiekalų ingredientas.

„Pirmą kartą paragavau traškučių su trumais ir man tas išskirtinis jų kvapas labai labai patiko. Tuomet užsisakiau šviežių trumų bei gaminau makaronus su jais. Visa šeima liko sužavėta. Pajutau, kad šis grybas pavergė mano širdį“, – kalba I.Trusovė.

Vakarienė Trakuose / VikiZai Photography (Viktorija Zaičenko) nuotr.

Dar kai gyveno Italijoje, ji buvo girdėjusi apie trumų šventę, jų medžioklę su šunimis.

„Bet nedrįsau net pasvajoti, nes atrodė, kad tai taip neapsakomai brangu ir prieinama tik patiems turtingiausiems. Dabar žinau, jog tai nėra tiesa. Be to, dievinu mišką, gamtą, kalnus. Praleidžiu gamtoje labai daug laiko, nes ir pati gyvenu šalia miško. Atrodo, lyg to tikro oro įkvepi, naujų jėgų ir energijos pasisemi. Vanduo, kalnai, miškas man yra tikras rojus. Nėra nieko nuostabiau nei būti natūralioje aplinkoje“, – įsitikinusi pašnekovė.

Šokių treneris Saulius Skambinas trumų pirmą kartą paragavo ir jais susižavėjo prieš keletą metų – išskirtinio skonio bei kvapo grybais gardintais užkandžiais jį pavaišino draugai.

Rinkti grybus, tiesa, ne trumus, o mūsų kraštui įprastus, lietuviškuosius, jį išmokė senelis. Kaip ir S.Skambino mylimąją, plaukų sveikatinimo meistrę Živilę Barzdaitytę.

„Tiesa, aš buvau prasta mokinė, tad, į mišką einu ne grybauti, o ilsėtis“, – patikina Ž.Barzdaitytė.

Žinomi žmonės apsilankė ypatingoje vakarienėje Trakuose (34 nuotr.)
+28