Žinomi žmonės – apie desertus, be kurių neįsivaizduoja artėjančių švenčių

Tortų degustacija desertinėje „Smaližainė“/ Organizatorių nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2019-12-08 19:01
Artėjantis žiemos švenčių laikotarpis ne vienam tampa galvos skausmu. Kuo šį kartą pavaišinti šeimos narius? Sekmadienio vakarą į šį klausimą atsakymo ieškojo žinomos šeimos.

Į desertinę „Ogmios mieste“ atvyko seniai viešumoje matyta renginių organizatorė Erika Purauskytė su dukromis, sveikos mitybos specialistė Indrė Trusovė su šeima, pianino mokytoja Diana Dargienė su dukra Une, sporto ir geros savijautos treneris Jeanas Claude'as su šeima, komunikacijos specialistas Saugirdas Vaitulionis, aktorė Redita Dominaitytė su vaikais, dainininkė Renata Voitechovskaja-Norvilė su sūnumis ir dukra.

Mitybos specialistė I. Trusovė teigia, kad sveikos sudėties tortai – puiki alternartyva nesveikiems kepiniams ant Kūčių ar Kalėdų stalo. Tinklaraštininkė teigia, kad sojų pienas, migdolų miltai, įvairios uogos, agavų ar klevų sirupas yra būtent tai, kas ne tik skanu, bet ir naudinga mūsų organizmui.

Tortų degustacija desertinėje „Smaližainė“/ Organizatorių nuotr.
Tortų degustacija desertinėje „Smaližainė“/ Organizatorių nuotr.

Aktorė R. Dominaitytė, apsilankiusiu „Holigans“ desertinėje, pasakojo pirmą kartą paragavusi sveikų tortų būtent šiame renginyje. Ir, kaip patikino, skoniu nenusivylė, o liko maloniai nustebinta. Moteris pasakojo neturinti nieko bendro su konditerija – namuose kepa tik obuolių pyragą. R. Dominaitytės šeima labai mėgsta saldumynus, tiesa, juos moteris leidžia valgyti tik savaitgaliais. 

Tortų degustacija desertinėje „Smaližainė“/ Organizatorių nuotr.
Tortų degustacija desertinėje „Smaližainė“/ Organizatorių nuotr.

„Norint pagaminti gardų kepinį, reikia idėti daug laiko, pastangų, o aš neturiu tam įgūdžių. Manau, kad namuose nėra prasmės daryti tokius tortus, kokius šį vakarą ragavome. Tai nepadaroma – reikia lankyti kelias paskaitas, kad sugebėtumei. Visuomenė tampa vis sąmoningesnė, atsisako nevertingų maisto produktų ir pasirenka sveikesnės mitybos kelią“, – sakė žinoma teatro aktorė.

Dainininkė R. Voitechovskaja-Norvilė pasakojo, kad veganiškas ir vegetariškas maistas, taip pat ir veganiški desertai, jai nėra naujiena. Jos draugė, atlikėja Neringa Nekrašiūtė yra veganė, gastrolių metu pavaišinanti ir scenos kolegas tokiu maistu.

„Neturiu nieko prieš veganišką mitybą. Viskas labai skanu, jei man kažkas gamintų taip kiekvieną dieną, galėčiau būti vegane. Man reikia mėsos, tačiau kai patiekale soja įgauna jos skonį, man tas tinka ir patinka“, – kalbėjo renginio viešnia.

Dėl sveikatos ir noro išsivalyti organizmą,  R. Voitechovskaja-Norvilė septynias dienas valgė tik veganišką maistą. Žinoma moteris matinosi žaliavalgiškais patiekalais. Tiesa, labiausiai ją nustebino tai, kiek laiko ir finansų reikalauja ši mityba.

„Lietuvoje vaisiai, daržovės nėra pigūs. Taip pat, brangu ir daug laiko reikalauja žaliavalgiškų kokteilių gaminimas. O kur dar visokios užtepėlės... Reikia vis sukti galvą, ką čia pasigaminus, kad organizmas gautų reikalingų medžiagų“, – patirtimi dalinosi  R. Voitechovskaja-Norvilė.

Temos:

Aktualu

Naujausi straipsniai