Žinomi veidai su vasara atsisveikino neeiliniame piknike

Vasaros išlydėtuvės ir piknikas / Vytautės Trijonytės nuotr
Vasaros išlydėtuvės ir piknikas / Vytautės Trijonytės nuotr
Šaltinis: Žmonės
2018-08-27 23:39
AA

Rudeniškai šiltą pirmadienio vakarą gero maisto mylėtojai rinkosi į netoli Elektrėnų įsikūrusį „Baltos avies“ kooperatyvo ūkį, kuriame vyko vasaros sezono uždarymo piknikas. Renginio metu ne tik pristatytas naujasis, jau aštuntas TV3 kulinarinės laidos „Virtuvės istorijos“ sezonas, bet ir atšvęstas laidos partnerių, geros mėsos krautuvėlės „Tar tar“ vienerių metų gimtadienis.

Pikniko metu svečiai ne tik susipažino su aukštos kokybės jautienos auginimo subtilybėmis, bet ir ragavo prieš akis grilio meistrų iškeptų sultingų didkepsnių, mėsainių ir kitų patiekalų.

Tarp svečių buvo galima išvysti Gidoną Šapiro-Bilą, Iloną Juciūtę-Čibirkienę, Saugirdą Vaitulionį, Valdą Burnį, Rasą Židonytę su vyru Karoliu Ramoška, Tomą Erbrėderį, Gerdą Žemaitę, Daivą Rudokaitę, Norą Lapinskienę, Arvydą Rimą su žmona Kristina, Ruslaną Bolgovą, Vaidą Skaisgirę bei daugelį kitų žinomų veidų.

Televizijos žiūrovų pamėgta laida „Virtuvės istorijos“ nuo rudens vėl sugrįžta į TV3 ekranus. Jau aštuntąjį sezoną skaičiuosiantis projektas žada nepamirštamas azartiškas žinomų šalies šeimų dvikovas ir gardžiausius kulinarinius patiekalus. Laidos vedėja virtuvės šefė Ilona Juciūtė-Čibirkienė su laimės ašaromis akyse pasitiko visus susirinkusius svečius bei dėkojo už galimybę derinti aistrą maisto gaminimui ir televizijai.

Vasaros uždarymo piknikas Gintauto Migonio ūkyje vyko neatsitiktinai – mat čia auginami jaučiai, kurių mėsa prekiaujama.

Čia įkurto „Baltos avies“ kooperatyvo tikslas – tiekti tik aukštos kokybės jautieną, tad auginamiems veisliniams angusams sudarytos išskirtinės gyvenimo sąlygos. Kooperatyvas siekia atitikti aukščiausius mėsos gamybos standartus, todėl aktyviai bendradarbiauja su mokslininkais bei nuolat diegiasi naujausias technologijas.

Susirinkusieji svečiai ne tik išvydo kaip auginami jaučiai, bet ir mėgavosi prieš pat jų akis šefų griliuose keptomis vaišėmis. Prieš ketverius metus į Lietuvą atkeliavusios „Kamado bono“ kepsninės šiandien grilio profesionalų yra laikomos tikra revoliucija kulinarijoje, o Facebook socialiniame tinkle įkurtoje grilių mėgėjų ir profesionalų grupėje „Lithuania Grilling and Smoking“ kasdien dalinamasi šimtais receptų ir patarimų.

Su vasara žvaigždės atsisveikino piknike / Vytautės Trijonytės nuotr.

„Žmonės vis labiau vertina gerą bei teisingai paruoštą maistą, todėl ir grilio kultūrai išaugo kokybiškų produktų poreikis. Idėja sukurti bendrą grupę, apjungiančią visus grilio mėgėjus, kilo tam, kad palengvinti bendravimą, įvairių klausimų sprendimą, jog galėtume dalintis ne tik receptais, bet ir kur galima įsigyti kokybiškų produktų. Beje, ir patys esame numatę daug įdomių naujienų. Vieną jų – grilintojų itin vertinami suomiški padažai“, – pasakojo „Kamado Bono“ direktorius ir grilio fanatikų grupės įkūrėjas Tomas Petryla.

Šiuolaikinės „Kamado Bono“ kepsninės gaminamos iš karščiui atsparios keramikos ir ugniai atsparių medžiagų, kurios apsaugo kepsninę nuo skilinėjimo. Keramikinė konstrukcija leidžia pasiekti net 400 °C kepimo temperatūrą, o pačioje kepsninėje galima ne tik kepti ar rūkyti mėsą, bet ir paruošti picą, sausainius, pyragus ar net duoną.

Su vasara žvaigždės atsisveikino piknike / Vytautės Trijonytės nuotr.

„Grilio sezonas nebūtinai tik vasarą. Turint gerą kepsninę jis gali trukti ištisus metus, nes griliams blogo oro nebūna, svarbu tik noras. „Kamado Bono“ kepsninių keramika atspari išorės temperatūrų skirtumui, todėl jomis naudotis galima net ir žiemą“, – tvirtino užkietėjęs grilintojas, „Kamado bono“ pardavimų vadovas Vadimas Amosovas, šį vakarą taip pat leidęs prie griliaus.

Visa renginyje patiekta kepta sultinga mėsa – iš Kaune įsikūrusios krautuvėlės „TAR TAR“. Čia prekiaujama itin kokybiška, šviežia, tik atrinktuose Lietuvos ūkiuose be antibiotikų užaugintų galvijų mėsa. „TAR TAR“ vadovė ir įkūrėja Brigita Migonienė džiaugiasi, jog švęsdami pirmąjį savo gimtadienį jie gali didžiuotis pasiektais rezultatais.

Laidos prodiuserė, įvairių projektų kūrėja ir vedėja Vaida Skaisgirė džiaugėsi turininga vasara, bet neslėpė, jog su jauduliu laukia ir rudens – mat prasideda naujasis darbų sezonas.

„Turbūt nėra žmogaus, kuriam nepatiktų vasarą, dievinu ją ir aš, tačiau jau 5 metai ir rudens laukiu su maloniu jauduliuku – prasideda naujasis sezonas, startuoja nauji projektai, laukia nauji iššūkiai. Su „Virtuvės istorijomis“ į eterį sugrįžtame jau aštuntą kartą. Džiaugiuosi, kad laida tapo jaukiu šeštadienio ryto ritualu daugybei TV3 žiūrovų. Naujajame sezone jų lauks dar daugiau skanių patiekalų, atvirų pokalbių ir nuožmių kulinarinių kovų!“,- susirinkusiems sakė V. Skaisgirė bei dėkojo partneriams už ilgalaikį bendradarbiavimą.

Pristatytas naujasis, jau aštuntas TV3 kulinarinės laidos „Virtuvės istorijos“ sezonas (65 nuotr.)
+59