Žinomi kauniečiai mėgavosi Šri Lankos patiekalais

Žinomi kauniečiai mėgavosi Šri Lankos patiekalais / tomasfoto.lt nuotr.
Žinomi kauniečiai mėgavosi Šri Lankos patiekalais / tomasfoto.lt nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2019-11-08 08:14
AA

Ketvirtadienio vakarą būrys kauniečių rinkosi į neeilinių skonių kupiną renginį. Kulinarinių laidų vedėja bei knygų autorė Ilona Juciūtė kartu su iš Šri Lankos kilusiu virtuvės šefu Dilanu Dampella Gamage „Nautilus“ laisvalaikio namuose surengė šri lankietišką vakarienę, kurios metu renginio svečiai mėgavosi šios šalies patiekalais, egzotiška muzika bei pikantišku vakaru.

Šio išskirtinio vakaro nepraleido ir žinomi pramogų verslo atstovai: renginyje buvo galima išvysti TV3 kūrybos direktorių Arvydą Rimą su vaikais, papuošalų kūrėją Nataliją Martinavičienę, švenčių organizatorę Ingą Budrienę, buvusią gelbėtoją Neringą Mažeikienę.

Iš Šri Lankos kilęs, tačiau Lietuvoje jau beveik dešimtmetį gyvenantis Dilanas Dampella Gamage – be galo drąsus ir užsispyręs virtuvės šefas. Žinomas vyras, su mylimąją Renata prieš keletą mėnesių susilaukęs pirmagimio, pasakoja, jog Lietuva – jo namai.

Lietuvių kalbą išmokęs ir televizijos kulinariniuose projektuose „Maisto kelias“ bei „Virtuvės istorijos“ kaip vedėjas išgarsėjęs Dilanas atviras – meilė lietuviškai virtuvė tokia pat didelė kaip ir šiam kraštui.

„Lietuviški patiekalai, palyginus su šri lankietiškais, yra daug sunkesni ir sotesni. Tačiau labai mėgstu bulvinius patiekalus, tokius kaip cepelinai, kugelis, bulviniai blynai. Mėgstu ir varškėčius, mat Azijos šalyse iš tokių produktų mažai ką gaminame. Aišku, namuose nepamirštu ir savo šaknų – draugus ar svečius dažnai vaišinus šri lankietiškais patiekalais. Lietuvius tai labai domina, jie nori egzotikos, neatrastų skonių“, – pasakoja Dilanas.

Renginio metu šefas nustebino net keturiais pikantiškais skoniais: susirinkę svečiai mėgavosi rožiniu tunu su šri lankietiška žalia arbata ir pomelo, karališkosiomis krevetėmis kario padaže su oranžiniu lęšių kremu, troškinta kiaulienos išpjova su baklažanais ir aromatiniais ryžiais, o desertui gardžiavosi kokosų pieno pudingu su šerbetu ir egzotiniais vaisiais.

Vakaro vedėja tapusi kulinarinių televizijos laidų vedėja, šefė Ilona Juciūtė pasakojo, jog su Dilanu susipažino prieš keletą metų, tačiau draugystė užsimezgė tokia stipri, jog kartu rengia jau ne pirmą renginį.

„Su Dilanu susipažinau kuomet pradėjome kartu vesti TV3 vasaros projektą „Maisto kelias“. Tuomet jis buvo dar visiškai žalias prieš kameras, nerišliai dėliojantis iš scenarijaus išmoktus žodžius, tačiau be galo užsispyręs viską išmokti. Iki pažinties su Dilanu apie šri lankietišką virtuvę žinojau itin mažai, tačiau dabar turiu nepaprastą mokytoją šalia, iš kurio galiu semtis pikantiškų receptų. Aš jį mokau, kaip elgtis prieš kameras, o jis man atsilygina slaptais savo kulinariniais perliukais“, – juokauja Ilona.

Jaukią aplinką viso vakaro metu šri lankietiškos muzikos motyvais kūrė styginių duetas „DuoViola“. Jaunatviškumu ir kūrybingumu trykštantys Gertrūda Beinarytė-Krunglevičienė ir Laimis Krunglevičius teigia, jog sukurti tokį nestandartinį muzikos atlikimą buvo nemenkas išbandymas.

„Savo muzikos instrumentus, altus, naudojame visuose muzikos stiliuose – nuo roko, disko iki pop stiliaus ar džiazo, bet pritaikyti šri lankietiškus kūrinius styginiam duetui buvo įdomus iššūkis. Tačiau be muzikos mes neįsivaizduojame nė dienos, todėl improvizacija ir naujų garsų paieška tik verčia mus tobulėti“, – pasakojo Gertrūda.

Šri Lankos patiekalų degustacija (35 nuotr.)
+29