Žaliavalgių restorano vadovės Gražinos Gum šventinius receptus išbandė Baumilų šeimyna

Dainė ir Donatas Baumilos / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Dainė ir Donatas Baumilos / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2013-12-04 20:34
AA

Artėjant didžiausioms metų šventėms šeimininkės kaip išmanydamos verčiasi per galvą galvodamos, kuo nustebinti svečius ir artimuosius per šventinę vakarienę. Vienos perka žurnalus, verčia knygas ir ieškosi receptų internete, o restorano „Raw 42“ savininkė ir kulinarinio šou „Skonis“ dalyvė Gražina Gum kviečia į šventes pažvelgti „žaliai“.

„Mano šventės nėra 100 proc. žalios, nes susirenka visa giminė ir visi valgo įprastą maistą, bet visada yra patiekta kas nors naujo ir kitokio. Tai yra kaip eksperimentas. Jau keletą metų vis ką nors įdomaus virtuvėje sugalvojame, o dabar visi receptai nugulė į knygą“, – portalui Žmonės.lt pasakojo receptų knygą  „Žalias maistas. Žiemos švenčių receptai“  trečiadienio vakarą pristačiusi G.Gum.

Į knygos pristatymą susirinkę pramogų pasaulio atstovai mielai rišosi prijuostes ir dalyvavo kalėdinių patiekalų gamybos pamokoje. Renginyje dalyvavo Donatas ir Dainė Baumilos, Edvardas Žičkus, Eglė Grėbliauskaitė, Edgaras Lubys, Lavija Šurnaitė ir kiti.

Pramogų pasaulio atstovai gamino šventiškus patiekalus pagal žaliavalgių receptus (45 nuotr.)
+39

Anot G.Gum, jai prireikė dvejų metų, kad surinktų receptus, kai kuriuos ji sukūrė pati. Kaip teigė moteris, norėjosi sukurti receptus, tinkančius Lietuvai, kad kuo daugiau vietinių produktų būtų galima žiemai skaniai, paprastai ir greitai pasigaminti.

Gražina Gum / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„Knygoje man svarbiausia buvo atskleisti, kaip galima švęsti Kūčias, Kalėdas ir Naujuosius metus kitaip arba bent jau dalį patiekalų gaminti sveikai. Joje pateiktas kūčiukų, gaminamų be miltų, receptas, nes daug kas netoleruoja miltinių produktų, turi alergiją. Taip pat receptai kalėdinių pyragų, kurių nereikia kepti ir kuriems nereikia nei miltų, nei cukraus – jie tobulai skanūs. Balta mišrainė paruošta ne iš virtų produktų, o majonezas savos gamybos, veganiškas. Iš tikro visi knygoje aprašyti patiekalai yra maistingesni, negu esame įpratę. Tai yra būdas gaminti kitaip, nei mes esame įpratę“, – teigė G.Gum.

Moteris atskleidė, kad žaliavalgystė ne tik būdas išlikti jaunatviškesniems, energingesniems, bet ir padėti palaikyti tobulas kūno linijas. „Tai maistas, kuris ilgai neužsibūna kūne, todėl organizmas nenaudoja energijos virškindamas“, – teigė knygos autorė.

Gražina Gum / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.