Ypatingai penktadienio vakarienei – krevetės

Krevetės su tekila / Fotolia nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-03-17 17:00
Po sunkių savaitės darbų norisi save kuo nors apdovanoti. Kodėl gi nepasilepinus gardžiais patiekalais su krevetėmis? Daug baltymų ir mažai kalorijų turinčias krevetes valgyti ne tik skanu, bet ir sveika.

Kuskusas su daržovėmis ir krevetėmis

Shutterstock.com
Shutterstock.com

Jums reikės: puodelio kuskuso kruopų, mažo baklažano, mažo cukinijo, 5–6 vyšninių pomidorų, 4 lapelių šviežio baziliko, saujelės šviežių krapų, 250 g vidutinio dydžio krevečių, citrinos sulčių, 60 ml alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Kuskusą paruoškite pagal nurodymus ant pakuotės, uždenkite ir palikite. Baklažaną ir cukiniją supjaustykite mažais kubeliais, pomidorus – gabaliukais arba puselėmis. Žalumynus smulkiai sukapokite.
  • Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite baklažanus ir cukinijas. Pagardinkite druska bei pipirais ir kepkite pamaišydama, iki daržovės suminkštės. Sudėkite krevetes, išmaišykite ir kepkite, iki jos taps rausvos. Suberkite pomidorus, išmaišykite ir po keleto minučių nukaiskite.
  • Kuskusą sukrėskite į dubenį. Ant viršaus dėkite baklažano, cukinijos, pomidorų ir krevečių mišinį. Užberkite smulkintų žalumynų. Pašlakstykite citrinos sultimis ir likusiu aliejumi. Pagardinkite druska bei pipirais.

Sūrelio sriuba su krevetėmis

Shutterstock.com
Shutterstock.com

Jums reikės: 1,4 l vištienos sultinio, 200–300 g lydyto sūrelio, 3 bulvių, svogūno, morkos, 500 g krevečių, lauro lapo, mėgstamų prieskonių mišinio (paprikos, saliero, pipirų, garstyčių, muskato, kardamono, imbiero), pagal skonį druskos, šviežių krapų ar mėtų, aliejaus kepti.

  • Krevetes išlukštenkite. Bulves nulupkite ir supjaustykite didesniais gabalais, morką stambiai sutarkuokite, svogūną susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite svogūnus ir kepkite, iki pagels. Suberkite morkas, išmaišykite ir pakepinkite porą minučių.
  • Puode užvirkite sultinį, sudėkite lydytą sūrelį ir maišykite, kol ištirps. Sumeskite bulves, lauro lapą, įberkite prieskonių, druskos ir virkite 10–15 minučių. Sukrėskite svogūnus su morkomis, išmaišykite ir pavirkite dar 5 minutes. Sudėkite krevetes ir virkite 2–4 minutes. Kai krevetės paraus, tuoj pat nukelkite puodą nuo ugnies. Išgriebkite lauro lapą, pilkite į dubenėlius ir pabarstykite kapotais žalumynais.

    Pyragas su krevetėmis

    Jums reikės: 400 ml pieno, lauro lapo, skiltelės česnako, nedidelio svogūno, 200 g mėgstamos žuvies filė, 5 bulvių, 3 pastarnokų, 2 kietai virtų kiaušinių, 125 g kukurūzų, 125 g žaliųjų žirnelių, poro, žalumynų pagal skonį, 0,5 citrinos žievelės, 250 g virtų krevečių, 100 g midijų sūryme, 4 šaukštų grietinės, muskato ir pipirų pagal skonį, gabaliuko sviesto, 50 g tarkuoto kietojo sūrio.

    • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Porą supjaustykite griežinėliais, žalumynus ir kiaušinius susmulkinkite.
    • Į puodą supilkite pieną, įmeskite lauro lapelį, česnaką ir svogūną. Užvirkite, sudėkite žuvį ir troškinkite ant mažos ugnies 15 minučių.
    • Bulves ir pastarnokus nulupkite ir supjaustykite vienodais gabalais. Užpilkite vandeniu, pasūdykite ir virkite apie 10 minučių.
    • Pieną nupilkite ir atidėkite. Žuvį ir svogūną suplėšykite gabaliukais ir sumaišykite su kukurūzais, žirneliais, porais, žalumynais, tarkuotomis citrinos žievelėmis, krevetėmis, midijomis, kiaušiniais ir grietine. Sukrėskite į kepimo indą.
    • Nukoškite bulves su pastarnokais. Užberkite pipirų, muskato, dėkite sviesto ir sutrinkite minkštą košę, praskiesdamos atidėtu pienu. Krėskite ant įdaro, išlyginkite, šakute suformuokite bangeles. Pabarstykite sūriu ir kepkite 20 minučių.
    {recipe|2660}{recipe|2966}{recipe|3016}{recipe|3019}{recipe|3020}{recipe|4191}{recipe|4193}
    Ji24.lt

    Naujausi straipsniai