Ypatinga penktadienio vakarienė

Pora. / Fotolia nuotr.
Pora. / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-03-31 17:00
AA

Kartais reikia palepinti namiškiu, o kartu ir save. Darbo savaitės pabaigai pasiruošti ypatingą vakarienę.

Jautienos kepsneliai su kaparėliais

Kepsnys / „Shuterstock“ nuotr.

Jums reikės: 8 minkštos jautienos gabaliukų (po 100 g), 1 kg pomidorų, nedidelio indelio marinuotų kaparėlių, kelių šviežių rozmarinų šakelių, 4 šaukštai aliejaus, druskos, pipirų.

  • Mėsą aptepkite aliejumi, dėkite į smarkiai įkaitintą aliejų (labai tinka keptuvė rantytu dugnu) ir kepkite (po 3–5 min. kiekvieną pusę). Sūdyti ir gardinti pipirais reikėtų jau iškeptus kepsnius.
  • Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu, nulupkite, smulkiai supjaustykite ir kartu su kaparėliais kelias minutes patroškinkite. Šį padažą supilti ant kepsnių ir viską apibarstyti rozmarinais.

Žalioji bulvių košė

Žalia košė / Autorės nuotr.

Jums reikės: 250 g bulvių, 500 g šaldytų žaliųjų žirnelių, vidutinio dydžio poro, 500 ml tirpaus daržovių sultinio, 25 g sviesto,150 ml grietinėlės.

  • Storasieniame puode išlydykite sviestą ir pakepinkite griežinėliais supjaustytus porus. Sudėkite nuskustas ir kubeliais supjaustytas bulves, supilkite sultinį ir uždengę virkite 10 min.
  • Suberkite žirnelius ir virkite dar 10 min.
  • Suminkštėjusias daržoves nusunkite ir po truputį pildami grietinėlę sugrūskite košę. Jei per tiršta, galima dar įpilti skysčio, kuriame virė daržovės.

Tropinių vaisių sluoksniuotis

Egzotinių vaisių sluoksniuotis / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 185 g gabaliukais supjaustyto biskvito, citrinos, apelsino, 3 šaukštų sauso balto vyno, mango, 2 bananų, 100 ml grietinėlės plakti, šaukšto skysto medaus,100 g natūralaus jogurto, 2 kiaušinių trynių, 2 šaukštų kukurūzų krakmolo, 2 šaukštų cukraus, 300 ml pieno, šaukšto kokosų drožlių.

  • Nutarkuokite citrinų ir apelsinų žieveles, o iš pačių vaisių išspauskite sultis. Jas sumaišykite su vynu.
  • Biskvito gabaliukus išdėliokite į taures ir apšlakstykite sulčių bei vyno mišiniu.
  • Mangą nulupkite, išimkite kauliuką, minkštimą sutrinkite maišikliu ir supilkite ant sultimis sudrėkinto biskvito.
  • Trynius, cukrų ir krakmolą išplakite iki vienalytės masės. Toliau plakdami plona srovele supilkite pieną, užvirintą su citrinų ir apelsinų žievelėmis. Tada kiaušinių ir pieno masę supilkite į puodą, kuriame virė pienas, ir ant mažos ugnies nuolat maišydami kaitinkite, kol masė sutirštės. Nukelkite nuo ugnies ir palikite ataušti.
  • Bananus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant biskvito. Ant jų sukrėskite kiaušinių bei pieno masę ir dėkite į šaldytuvą.
  • Į standžiai išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišykite medų, jogurtą. Sukrėskite ant sustingusio deserto ir apibarstykite kokosų drožlėmis.
{recipe|2482}
{recipe|3096}
{recipe|4331}
{recipe|4889}
{recipe|5287}