„Yes, it’s keto“ įkūrėja S. Laiconaitė dalijasi idėjomis, kaip gyventi be cukraus, miltų ir savigraužos

Simona Laiconaitė / Asmeninio albumo nuotrauka
Simona Laiconaitė / Asmeninio albumo nuotrauka
JŪRATĖ RAŽKOVSKYTĖ
Šaltinis: Žmonės
2022-10-12 12:01
AA

„Maitintis pagal keto principus pradėjau dėl sveikatos – ieškojau mitybos, padedančios atsikratyti uždegimų. Pabandžiusi supratau, kad ji man tinka ir sveikatos prasme, ir dėl to, kad papildomi kilogramai nukrito, – pasakoja tinklaraščio „Yes, it’s keto“ įkūrėja Simona LAICONAITĖ (35). –

Verslo konsultante, rinkodaros strategijų kūrėja dirbanti moteris iki tol apie ketogeninę mitybą sako girdėjusi labiau kaip apie svorio metimo būdą. Bet jai ši gana griežta, tokius angliavandenius kaip cukrus, miltai, kruopos ir daugelis vaisių iš raciono išbraukianti dieta padėjo atsikratyti uždegimų ir odos problemų.

„Nuolat turėdavau bėrimų, žaizdelių, kurios neužgydavo. Pakeitus mitybą, viskas susitvarkė per kelias savaites. Nuo trylikos kankindavo migrenos priepuoliai. Bet per pastaruosius trejus metus, kai pasirinkau ketogeninę mitybą, nebuvo nė vieno migrenos priepuolio.

Visai nebeskauda galvos, rankinėje nebesinešioju vaistų nuo skausmo, – dalijasi. – Numesti svorio nebuvo mano tikslas, bet per tą laiką natūraliai nukrito beveik keturiolika kilogramų. Nesu labai liekna ar smulkutė, tačiau svoris stabilizavosi ties 62–63 kilogramais – toks man patogus, jaučiuosi gerai.“

Socialiniuose tinkluose pradėjusi rašyti blogą, Simona sako pamačiusi, kad lietuvių, kalbančių apie ketogeninę ar mažai angliavandenių turinčią mitybą, nėra daug. Dar mažiau besidalijančių skaniais ir šios mitybos taisykles atitinkančiais patiekalų receptais.

„Taip, užsienio autorių tinklaraščiuose galima rasti daugiau receptų. Aš irgi pradžioje jų ieškojau anglų kalba, bet radau daug tokių, kuriuos ir su vertėjais, ir su vaizdų paieška gūgle reikėjo aiškintis – buvo neaišku, kokie ingredientai dedami į patiekalą, kai kurių mūsų parduotuvėse nepavykdavo rasti.

Esu tikra, kad paprastumas, galimybė naudoti produktus iš mūsų regiono ir nesunkus paruošimas traukia žmones labiau nei užsienietiški receptai, – įsitikinusi mergina. – Aš ir pati ne kasdien išradingai ar įspūdingai pietauju ir vakarieniauju. Tačiau man įdomu paįvairinti standartinę keto mitybą. Žinau, to reikia ir dešimčiai tūkstančių mano sekėjų instagrame, – jie skatina ieškoti ir kurti naujus receptus.“