Vytautas Mackonis „Skonio“ atrankoje per plauką išvengė nelaimės

Vytautas Mackonis / LNK nuotr.
Vytautas Mackonis / LNK nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2013-10-15 14:01
AA

Patiekalų ruošimui įtaką turi ne tik kulinarinis išsilavinimas, bet ir fizikos dėsniai. Tuo įsitikino šokėjas Vytautas Mackonis, dalyvaujantis LNK kulinarinio šou „Skonis“ atrankoje.

Atrankos filmavimo metu Vytautas tik laimingo atsitiktinumo dėka neapsidegino odos ir akių, kai ant įkaitusios keptuvės sprogo įpiltas šaltas raudonas vynas.

„Tai buvo mažas pirotechnikos stebuklas, – juokiasi Vytautas Mackonis. – Šį padažą su raudonu vynu gaminu dažnai, bet pirmą kartą įvyko toks sprogimas. Keptuvė buvo pernelyg įkaitusi ir joje dar buvo likę riebaliukų iš anksčiau keptos mėsytės. Sprogo efektingai, o kameros užfiksavo“.

Pasak Vytauto, jis tik atsitiktinai neapsidegino. „Kai jau likau sveikas, ėmiau išgyvent dėl marškinių, kurie, atrodė, buvo nepataisomai sugadinti su karštu raudonu vynu. Bet laimei, mano žmona daro stebuklus – balti marškiniai vėl kaip nauji“.

„Skonio“ atrankai V.Mackonis gamino stirnieną, bulvių košę su parmezano sūriu ir muskatu bei vyno padažą. Ragaudama patiekalą komisija nė neįtarė apie virėją ką tik ištikusį sprogimą.

„Skubėjimas ir įtampa daro savo“, – incidentą, apkartinusį atranką, reziumavo V.Mackonis. Didįjį vyno sprogimą LNK žiūrovai išvys sekmadienį 19.30 val.