Vokiška filosofija Kaune – atidaryta „Inhaus“ virtuvės studija

„Inhaus“ virtuvės studijos atidarymas Kaune / Liudo Masio nuotr.
Autorius: Projekto partnerio turinys
Publikuota: 2020-10-23 13:23
Ketvirtadienio vakarą Kaune atidaryta virtuvių studija „Inhaus“, siūlanti išskirtinį dizainą ir vokišką kokybę. Į šventę, susipažinti su vokiška virtuvės filosofija, susirinko garsiausi Kauno architektai ir dizaineriai, o juos vaišino „Amandus“ restorano šefas Deivydas Praspaliauskas.

Išskirtinio vakaro nepraleido „Archispektras“ architektūros studijos įkūrėjas Aidas Kalinauskas, „Matilda“ interjero namų vadovas Laurynas Viesulas, dizainerė Elena Vanagaitė, „Giedraitis ir architektai“ vadovas Rimantas Giedraitis.

„Inhaus“ studijos vadovė Lijana Šlefendorienė džiaugėsi, kad Kaunas pasitiko itin šiltai: „Jau dešimtmetį dirbame Vilniuje ir Klaipėdoje, čia užsitarnavome klientų pasitikėjimą ir įvertinimą, tuo pačiu sulaukėme vis daugiau klientų ir iš Kauno. Vadovaujamės mintimi, kad virtuvė yra pagrindinė namų ašis, kur verda visas gyvenimas, todėl savo klientams skiriame ypatinga dėmesį ir siekiame, kuo geriau juos pažinti. O pažindintis geriausia gyvai, dėl to nusprendėme būti arčiau atverdami studijos duris ir Kaune.“

 

„Inhaus“ virtuvės studijos atidarymas Kaune / Liudo Masio nuotr.
„Inhaus“ virtuvės studijos atidarymas Kaune / Liudo Masio nuotr.

Studija siūlo išskirtinio dizaino baldus, čia savo svajonių virtuvę gali atrasti tiek klasikos, tiek moderno ar net ekstravagancijos mėgėjai. Tačiau virtuvės baldams bei buitinei technikai svarbu ne tik estetika, bet ir funkcionalumas, taigi Deivydas Praspaliauskas išbandė „Inhaus“ virtuvės baldus ir „Miele“ prietaisus čia pat gamindamas gurmaniškus patiekalus, turinčius ir vokišką prieskonį. Vakaro svečiai mėgavosi kremine keptų bulvių koše Curry wurst su baravykais, rūkytu eršketu, anties krūtinėle su pipirų padažu, kruopščiai prie maisto priderintais vokiškais vynais bei somelje Lino Kukleriaus pasakojimais apie šį regioną ir dar daugelio neatrastus jo skonius.

Geriausiai šalies filosofiją ir kultūrą atspindi maistas ir gėrimai, tad išgirdęs jog šiandien bus pristatomi būtent Vokietijoje gaminami virtuvės baldai ir „Miele“ buitinė technika, mielai priėmiau iššūkį šiuolaikiškai perteikti vokiškus skonius“ – pasakojo šefas.

Vakaro kulminacija tapo šokolado pyragas, kurį kartu su šefu, linkėdami naujajai studijai sėkmės, puošė visi vakaro svečiai.

Projekto partnerio inicijuotas ir parengtas turinys, už teksto turinį atsakingas partneris.

Naujausi straipsniai