„Viva la pasta!“ – skelbia naujas žurnalas „Makaronai“

Žurnalo „Makaronai“ viršelis / Redakcijos archyv.
Žurnalo „Makaronai“ viršelis / Redakcijos archyv.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-03-07 10:00
AA

Makaronai nusipelnė tokio skambaus ir revoliucinio šūkio, kviečiančio prisijungti prie jo vėliava pagarbiai plevėsuojančių skanautojų gretų. Visame pasaulyje mielai valgomus makaronus nėra sudėtinga paruošti, o padažų ir sūrių įvairovė sutiekia galimybę kasdien mėgautis kitu skoniu. Žurnale „Makaronai“ – daugybė receptų ir įdomios bei naudingos informacijos apie šį itališką patiekalą.

Tik iš miltų, vandens, žiupsnio druskos, na gerai, kartais dar ir kiaušinio sulipdytas šis visame pasaulyje nepaprastai mėgstamas maisto produktas – ne toks jau paprastas, kaip atrodo paklusniai visomis savo formomis sukištas į pakuotes ir išrikiuotas lentynose.

Daugybė tautų pešasi, kurie pirmieji atrado makaronus ir kam tenka visi titulai. Virimo subtilybės kelia dar daugiau neaiškumų: kiek laiko virti, berti į šiltą ar į verdantį vandenį, reikia druskos ar ne.

Jau vien istorijos painiava, vinguriuojanti per žemynus ir suraizgyta kaip spagečių kilpa lėkštėje, gniaužia kvapą: juk šitiek tautų pešasi, kurie pirmieji atrado makaronus ir kam tenka visi titulai. Virimo subtilybės kelia dar daugiau neaiškumų: kiek laiko virti, berti į šiltą ar į verdantį vandenį, reikia druskos ar ne.

O kur dar klausimas dėl aliejaus šlakelio ir patarimų išvirusius perplauti: kaimynė sakė būtina, o kulinarai grūmoja – nė nebandykite.

Makaronus išvirus, klausimų nesumažėja – na, kodėl vėl sulipo į gniutulą, kaip sliekai po lietaus, o liesieji spagečiai keturis kartus padidėjo? Kodėl jie vėl ištižo, kai turi trakštelėti tarp dantų? Atrodo, išvirti makaronus mistiškuoju būdu al dente, kai jie lieka šiek tiek kietoki, gali tik profesionalai...

Išrinkti padažą taip pat yra nemenkas iššūkis: kuris susigers, koks ne, kuris tinkamiausias prie kaspinėlių, o koks – prie spagečių? Išmanyti visus šiuos niuansus išties yra nelengva užduotis. Galiausiai su ta pačia painiava susiduriate, kai ant jūsų naujųjų marškinių purslais užtykšta Bolonijos padažo, nes nemokšiškai šaukštu ir šakute sukate spagečius.

Taip, makaronai tęsia savo įtaigiąją istoriją toliau, reikalaudami dėmesio ir pagarbos. Panašu, kad turime jos parodyti. Užteks pagaliau gaminti bet kaip, juk seniai nebegyvename urvuose. Dabar, kai valdome galingiausias technologijas ir žinome, kas yra kosmosas, nesugebėti susitvarkyti su tokiu paprastu valgiu – makaronais – visai juokinga, ar ne? Tam ir parengtas šis puikus makaronų gidas, kuriame rasite atsakymus į visus iškilusius klausimus. Patarimais mielai sutiko pasidalyti garsiausi virtuvės meistrai ir visa leidinį padėjusių rengti specialistų komanda.

Gero apetito!