Vištų blauzdelės – kasdienai ir šventei

Vištienos blauzdelės su garstyčiomis ir medumi / Shutterstock nuotr.
Vištienos blauzdelės su garstyčiomis ir medumi / Shutterstock nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-06-13 17:00
AA

Žiūrėdami į įprastai pietums ruošiamas vištų blauzdeles vaikai ar vyras rauko nosį? Pateikite jiems staigmeną – tegul mėgaujasi neragautais skoniais. Daugelis patiekalų tiks ir šventiniams pietums.

Vištų blauzdelės su medumi ir garstyčiomis

Jums reikės: 6–8 vištų blauzdelių, 0,5 puodelio skysto medaus, 0,5 puodelio grūdėtųjų garstyčių, šaukšto alyvuogių aliejaus, saujos kapotų šviežių bazilikų, žiupsnio kapotų šviežių čiobrelių, druskos ir pipirų pagal skonį.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  • Dubenėlyje sumaišykite medų su garstyčiomis ir išsukite iki vientisos masės.
  • Supilkite aliejų, įmeskite 2 šaukštus bazilikų ir čiobrelių mišinio, išmaišykite.
  • Vištų blauzdeles sudėkite į kepimo indą, pabarstykite druska ir pipirais, įtrinkite. Ant viršaus užpilkite medaus ir garstyčių mišinio. Šaukite į orkaitę.
  • Kepdamia retkarčiais ištraukite ir apliekite blauzdeles padažu – kuo dažniau laistysite, tuo jos bus skanesnės ir gražesnės spalvos.
  • Kepkite apie 45 minutes.
  • Prieš tiekdami pabarstykite likusiais žalumynais.

Įdarytos vištų blauzdelės

Įdarytos vištienos blauzdelės / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 5–6 vištų blauzdelės, 300 g pievagrybių, svogūno, 2 morkų, 1/4 saliero šaknies, saujos šviežių petražolių, 30 g sviesto, druskos ir pipirų pagal skonį, 3 šaukštų aliejaus, citrinos.

  • Svogūnus susmulkinkite, grybus ir salierus supjaustykite.
  • Keptuvėje ištirpdykite sviestą, suberkite svogūnus. Kai pagels, suberkite grybus ir salierus, apkepkite ir nukaiskite.
  • Atsargiai nuo blauzdelių nulupkite odą – išverskite į kitą pusę. Neaštria peilio puse sulaužykite blauzdelių kaulus, palikdami kaulo galiukus, ant kurių laikosi oda. Nuo nulaužto kaulo nupjaustykite mėsą ir supjaustykite gabalėliais.
  • Morkas sutarkuokite, žalumynus sukapokite.
  • Sumaišykite mėsą su grybais, morkomis ir žalumynais, įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite.
  • Kimškite blauzdelių odeles įdaru ir sandariai užsukite galus.
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite įdarytas blauzdeles užlenkta oda žemyn.
  • Kepkite ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių apie 20 minučių.
  • Tiekite su citrinos griežinėliu.

    Skrudintos vištų blauzdelės

    Skrudintos vištienos blauzdelės / Shutterstock nuotr.

    Jums reikės: 1,5 kg vištų blauzdelių, šaukštelio maltų baltųjų pipirų, 0,5 šaukštelio maltos Kajeno paprikos, šaukštelio maltos saldžiosios paprikos, 2 šaukštelių druskos, 240 ml miltų, saujos kukurūzų dribsnių, 2 kiaušinių, apie 1200 ml kepimo aliejaus.

    • Pabarstykite blauzdeles šaukšteliu druskos ir dėkite valandai į šaldytuvą.
    • Dubenyje sumaišykite miltus, traiškytus dribsnius, likusią druską ir visus prieskonius.
    • Kitame dubenyje išplakite kiaušinius.
    • Panardinkite blauzdeles į kiaušinio plakinį, tada į miltų mišinį, vėl į plakinį ir vėl į miltus.
    • Sudėkite ant popierinio rankšluosčio ir palikite 30 minučių kiek apdžiūti.
    • Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir atsargiai dėkite blauzdeles, jos turi būti apsemtos.
    • Kepkite pavartydami apie 12–15 minučių.

    Vištų blauzdelės daržovių pataluose

    Vištų blauzdelės su daržovėmis / Neringos Kalasauskaitės nuotr.

    Jums reikės: 1 kg vištų blauzdelių, 1 kg daržovių (svogūnų, česnakų, morkų, salierų, bulvių, pipirų ir t. t.), 5 šaukštų aliejaus, 1–2 šaukštų balzaminio acto, druskos ir pipirų pagal skonį, džiovintų prieskoninių žolelių (čiobrelių, rozmarinų, raudonėlių).

    • Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.
    • Daržoves, išskyrus česnakus, supjaustykite didesniais gabalėliais, sudėkite į kepimo indą.
    • Pašlakstę aliejumi ir balzaminiu actu, pabarstykite druska, pipirais ir džiovintomis prieskoninėmis žolelėmis.
    • Vištos blauzdeles aptepkite aliejumi, įtrinkite druska, pipirais ir sudėkite ant daržovių.
    • Neluptas česnakų galvutes perpjaukite horizontaliai pusiau ir sudėkite pjūviu į viršų tarp blauzdelių. Šaukite į orkaitę ir kepkite 45–50 minučių.
    • Ištraukite, išmaišykite taip, kad daržovės būtų ant blauzdelių, ir dar kepkite 10 minučių.

    Vištų blauzdelės su rozmarinais ir vynuogėmis

    Jums reikės: 1,5 kg vištų blauzdelių, 30 g sviesto, saujos kapotų šviežių rozmarinų, skiltelės česnako, po 0,5 šaukštelio druskos ir maltų juodųjų pipirų, 800 g besėklių vynuogių, šaukšto alyvuogių aliejaus.

    • Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių.
    • Dubenyje iki vientisos masės išsukite sviestą, rozmariną, traiškytą česnaką, druską ir pipirus.
    • Padalykite sviesto masę pusiau. Vieną dalį pirštais sukiškite po blauzdelių oda, likusia ištepkite jų viršų.
    • Sudėkite blauzdeles į kepimo skardą.
    • Vynuoges su kekėmis apvoliokite aliejuje su trupučiu druskos ir pipirų. Jomis apdėliokite vištieną.
    • Šaukite blauzdeles į orkaitę ir kepkite apie 40 minučių.
    • Sumažinę kaitrą iki 160 laipsnių kepkite dar 20–30 minučių.
    {recipe|135}
    {recipe|640}
    {recipe|4674}
    {recipe|4812}
    {recipe|4957}
    {recipe|4995}
    {recipe|5203}
    {recipe|5418}