Virtuvės šefo H. Blumenthalio receptai: grybų sriuba, gardus viščiukas ir zefyrai

hblumenthalio-grybu-sriuba
hblumenthalio-grybu-sriuba
Šaltinis: Elaima.lt
2017-03-04 14:52
AA

Trijų „Michelin“ žvaigždučių restorano „The Fat Duck“ savininkas, garsus virtuvės šefas Hestonas Blumenthalis visuomet sako, kad maistas yra kur kas daugiau, nei vien tik produktų kombinacija. Jo manymu, tai yra istorija ir nuotykis visoms juslėms.

H. Blumenthalis visą laiką žaidžia skoniais, patiekalais ir virtuvės menu. Jis bendradarbiauja su istorikais, kvepalų kūrėjais ir biochemikais iš viso pasaulio. Anglijos karalienė H. Blumenthaliui suteikė garbingą riterio titulą dėl jo investicijų populiarinant ir plėtojant britų kulinariją.

Siūlome keletą virtuvės šefo klasikinių patiekalų receptų, kurie ne tik pamaitins, bet ir sukels nostalgiją, atgaivins prisiminimus.

Lengvai paruošiama grybų sriuba

H. Blumenthalio teigimu, šis receptas gali būti naudojamas ir kaip pagrindas kitoms sriuboms.

Sriubai reikės:

  • 10 g šitakių ir 10 g baravykų, išdžiovintų orkaitėje ir sutrintų į miltelius;
  • 800 g pievagrybių, pjaustytų smulkiais kubeliais;
  • 2 porų, pjaustytų plonais griežinėliais;
  • 160 g sviesto;
  • 2 svogūnų, pjaustytų;
  • mažos bulvės, pjaustytos;
  • 1,5 kg daržovių sultinio;
  • 50 g sauso baltojo vermuto;
  • druskos, pipirų.

Keptas viščiukas, tinkamas valgyti karštas arba šaltas (salotoms)

Sakoma, kad nėra daug būdų, kaip blogai pagaminti viščiuką. Ir yra daugybė būdų pagaminti skanų viščiuką.

Jums reikės:

  • 1–1,5 kg viščiuko;
  • 30 ml sauso baltojo vyno;
  • citrinos;
  • 125 g sviesto;
  • juodųjų pipirų;
  • čiobrelių;
  • 90 g druskos.

Zefyrai, sugrąžinantys į vaikystę

Savo knygoje „Heston Blumenthal at Home“ šefas pasakoja, kad yra tam tikras virtuvės reikmenų sąrašas, kuris privalo būti kiekvienuose namuose. Pirmiausia – skaitmeninės svarstyklės, kadangi kartais net ir mažiausia paklaida gali sugadinti patiekalą. Antroje vietoje – maišytuvas, kuris ne tik apsaugo jūsų rankas, bet ir sumaišo produktus patikimiau nei rankomis. Šie prietaisai padės pasigaminti nuostabius zefyrus, kurie sugrąžins į vaikystę.

Jums reikės:

  • 100 g kukurūzų miltų;
  • 9 g želatinos;
  • 250 g šviežių braškių;
  • 400 g cukraus;
  • 200 g kiaušinių baltymų;
  • 100 g cukraus pudros (apibarstymui);
  • 170 g gliukozės sirupo.