Virtuvės šefas Dilanas Dampella Gamage – apie karjeros svetur pradžią: „Tai buvo gyvenimo mestas iššūkis“

Dilanas Dampella Gamage su šeima / Teodoro Biliūno ir Aistės Navickaitės-Balčienės nuotr.
Dilanas Dampella Gamage su šeima / Teodoro Biliūno ir Aistės Navickaitės-Balčienės nuotr.
Pranešimas spaudai
Šaltinis: Žmonės
2022-03-25 12:54
AA

Iš Šri Lankos į Lietuvą atvykęs virtuvės šefas bei kulinarinių laidų vedėjas Dilanas Dampella Gamage mūsų šalį atrado prieš daugiau nei 10 metų. Jis pasakoja, kad būtent Lietuvą jis laiko tikraisiais savo namais – niekur kitur savęs nebeįsivaizduoja.

Puikiai visiems žinomas šefas Lietuvoje jau įleido šaknis – jis kalba lietuviškai, sėkmingai dirba, o su lietuvaite Renata yra susilaukęs dviejų vaikų.

Apsilankęs kulinarinėje pokalbių laidoje „Virtuvės istorijos“ Dilanas atviravo, kad šiandien vos spėja suktis. Darbų – itin daug. „Labai daug dirbu, bet ne paslaptis – daugiau ir uždirbu“, – laidoje juokėsi jis.

Virtuvės šefas sugrįžo prisiminimais atgal į laikus, kai tik persikėlė gyventi į Lietuvą bei dalijosi, kas, jo galva, lėmė jo sėkmę šioje šalyje.

„Lietuvoje gyvenu jau 12 metų. Tuo metu, kai tik čia atvykau, tai buvo tikras gyvenimo mestas iššūkis. Šri Lankoje dirbau viešbučio restorane, kuriame ir gavau kvietimą atvykti į Lietuvą. Atvažiavęs čia jau turėjau kulinarinės patirties. Tačiau kai apsistojau Kauno senamiestyje ir ėjau į restoranus ieškoti darbo, jo tuo metu man niekas nenorėjo suteikti“, – prisiminė Dilanas.

Dilanas Dampella Gamage su šeima / Aistės Navickaitės-Balčienės nuotr.

Vyras pasakojo, jog didelė problema anuomet buvo kalbos barjeras, kuris trukdė susikalbėti su vietiniais lietuviais. Šefas atskleidė jau tada ėmęs svajoti, kaip vieną dieną išmoks vieną sudėtingiausių pasaulio kalbų. Ir jam pavyko!

„Pamenu, kaip svajojau, kad kalbėsiu lietuvių kalba ir žmonės ims suprasti, ką aš noriu jiems pasakyti. O dabar, atėjus tam laikui, tik dar kartą įsitikinau, kad norint ir sunkiai dirbant, nieko nėra neįmanomo“, – dalijosi jis.

Dilanas su džiaugsmu prisiminė ir savo karjeros pradžią, kuomet tapo vienu iš TV3 kulinarinių kelionių projekto po Lietuvą „Maisto kelias“ vedėju.

„Be tos laidos, ko gero nebūtų ir Dilano. Bent jau tokio, koks esu dabar. Esu labai dėkingas TV prodiuserei Vaidai Skaisgirei, kad pakvietė ir patikėjo manimi. Kaip ji pati man sakė, tai turbūt mano likimas“, – kalbėjo pašnekovas.

Todėl net ir po ilgo laiko tarpo apsilankius Šri Lankoje, Dilanas visa širdimi norėjo grįžti į Lietuvą. „Nuvažiuoti į Šri Lanką paatostogauti yra labai smagu, bet gyventi Lietuvoje yra žymiai geriau“, – teigė jis.

Dilanas Dampella Gamage/ Teodoro Biliūno/„ŽMONĖS Foto“ nuotr.

Virtuvės šefas dažniausiai dirba dideliuose renginiuose – jo kulinarinius šedevrus ragauja vestuvių ir kitų didelių, svarbių švenčių svečiai. Tačiau laidoje paaiškėjo, kad namuose Dilanas gamina itin retai. Namų virtuvėje prie puodų žymiai dažniau sukiojasi mylimoji, kurią vyras, kaip pripažino, vis užsimano pamokinti.

„Jei matau, kad ji daro kažką ne taip, aš pasakau, tačiau dažnai sau primenu, jog nesu darbe ir turėčiau nusileisti“, – šypsojosi vyras ir pridūrė, jog žmona yra išties puiki kulinarė.

Kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3.