„Virtuvės mitų griovėjai“ tiesioginėje TV laidoje gamins ir lofte, ir paplūdimyje, ir po ledu

Alfas Ivanauskas (dešinėje) ir Ali Gadžijevas / Asmeninio albumo nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2013-03-31 16:00
Šią savaitę iš Azijos sugrįžę „Virtuvės mitų griovėjai“ jau antrąją Velykų dieną sveikinsis su TV3 žiūrovais specialioje pirmą kartą rengiamoje tiesioginėje televizijos laidoje „Virtuvės mitų griovėjai. Po Velykų“.

Dviejų valandų trukmės transliacijoje garsieji kulinarai kalbės apie tai, kaip išmoningai panaudoti nesuvalgytus margučius, tikrins, ką antrąją švenčių dieną savo virtuvėse gamina žinomi Lietuvos žmonės, ir parodys specialiai šiai laidai Azijoje ir Lietuvoje kurtus kulinarinius reportažus.

„Ši laida mums bus savotiška premjera, kadangi nuo balandžio 7-osios septynis sekmadienius iš eilės kulinarinius mitus griausime tiesioginėje laidoje „Virtuvės mitų griovėjai“. Po šio laidų ciklo gegužės mėnesį prasidės egzotiškasis televizijos laidų sezonas, kuriam reportažus rengėme keliaudami po Vietnamą“, – apie grandiozinius planus pasakoja vienas kūrybingosios trijulės narių – kulinaras Alfas Ivanauskas.

Pirmadienį „Virtuvės mitų griovėjai“ daug dėmesio skirs kiaušinių temai. Kiaušinių margintojus iš visos Lietuvos jie kvies dalyvauti gražiausio ir geriausio margučio rinkimuose, nugalėtoją rinks tiesioginiame eteryje. Bus pateikti ir originalūs receptai bei bus duota patarimų, ką gardaus galima pagaminti naudojant virtus kiaušinius, kurių antrąją šv. Velykų dieną galima rasti bene kiekvienuose namuose. Kulinarai pasiruošę papasakoti aibę įdomių neįtikėtinų faktų apie kiaušinius, jų marginimą ir panaudojimą kulinarijoje.

Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.

Specialiuose šiai laidai rengtuose reportažuose – žvilgsnis į tai, kaip atrodė A.Ivanausko ir Ali Gadžijevo kulinarinė kelionė po Vietnamą, ir jų papasakojimas, kaip paplūdimyje sekėsi marginti kiaušinius vietinėmis šaknimis ir žolėmis. Kitas „Virtuvės mitų griovėjai. Po šv. Velykų“ reportažas buvo kuriamas net pusę metų! Ką galima pagaminti po užšalusiu ežero ledu? Unikalus gaminimo būdas pareikalavo ne tik kulinarų išmonės, bet ir profesionalių narų pagalbos.

Kokie žinomi Lietuvos žmonės dalinsis savo idėjomis apie pavasarinio stalo dekoravimą? Kokius mitus apie kavą griaus kulinarai? Daugiau nei 25 valgių receptai, virtuvinės sodininkystės paslaptys, patarimai, kaip auginti prieskoninius augalus ir žalumynus – visa tai TV3 žiūrovų laukia balandžio 1-ąją 9.30 val. Specialioje dviejų valandų laidoje tiesioginiame eteryje sveikinsis A.Ivanauskas, A.Gadžijevas ir Martynas Praškevičius.

Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Žmonės.lt

Naujausi straipsniai