„Virtuvės mitų griovėjai“ suvienijo garsius dizainerius ir stilistus moksleivių labui

„Virtuvės mitų griovėjai” / „Virtuvės mitų griovėjų” nuotr.
„Virtuvės mitų griovėjai” / „Virtuvės mitų griovėjų” nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2013-09-12 14:14
AA

Kęstutis Rimdžius, Ieva Ševiakovaitė ir Jolanta Rimkutė, Egidijus Rainys, Julija Janus, Viktorija Jakučinskaitė, Jurgita Januškevičiūtė, Agnė Jagelavičiūtė ir Daiva Urbonavičiūtė – šie devyni garsiausi šalies dizaineriai ir stilistai prisijungia prie nacionalinės svarbos verslo socialinės atsakomybės projekto „VMG mokykla“, kurį inicijuoja „Virtuvės mitų griovėjai“ – Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir Martynas Praškevičius.

Jau rugsėjo 18 dieną startuosiančio projekto „VMG mokykla“ tikslas – šalies moksleiviams mokyklose įrengti modernias kulinarijos klases. Garsieji virtuvės šefai tokiu būdu sieks paskatinti moksleivius savo kūrybiškumą atskleisti ir virtuvėje, mokys juos sveikos mitybos pagrindų, ves kulinarijos paskaitas.

„Esame labai dėkingi garsiausiems šalies dizaineriams ir stilistams, kad patikėjo šiuo mūsų socialinės atsakomybės projektu, prisijungė prie jo neatlygintinai ir drauge skiepys jaunąjai kartai ir sveikos gyvensenos madą. Jau rugsėjo 18 dieną, projekto pristatymo renginyje, bus galima išvysti tai, vardan ko šie devyni talentingi kūrėjai susivienijo – specialiai šiam projektui yra kuriamas produktas, kurį įsigiję šalies žmonės galės prisijungti prie mūsų projekto, jį paremti, – šypsosi paskutines dienas iki starto skaičiuojantis idėjinis projekto „VMG mokykla“ vadas Alfas Ivanauskas. – Svarbi informacija moksleiviams ir mokyklų vadovams – projekto dalyvių anketa taip pat jau paruošta, šiuo metu spaustuvėje ir rasti ją pirmiausiai bus galima naujausiame mūsų rudeniniame žurnale-albume, kuris pasirodys trečiadienį.“

Šiuo metu „Virtuvės mitų griovėjai“ rengia edukacinę kulinarijos programą vaikams – pamokas jie planuoja vesti lankydamiesi įvairiose mokyklose Lietuvos miestuose ir miesteliuose, taip pat planuojama pamokas vesti ir nuotoliniu būdu – pasitelkiant šiuolaikines technologijas. Užsiėmimų metu jie parodys, kad maisto gaminimas yra įdomus, linksmas procesas, o gaminamas maistas sau ir draugams – ir gardus, ir sveikas.