„Virtuvės mitų griovėjai“ surengė pirmuosius kulinarinius apdovanojimus Lietuvoje

Vakaro svečiai / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Vakaro svečiai / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2014-03-31 20:19
AA

Pirmadienio vakarą Vilniaus Kongresų rūmuose kvepėjo ridikėliais ir rabarbarais – tokiomis dekoracijomis ir kvapais „Virtuvės mitų griovėjai“ pasitiko svečius, atskubėjusius stebėti pirmųjų šalyje „VMG kulinarinių apdovanojimų 2014“.

VMG komanda į išskirtinį renginį pakvietė įvairių miestų restoranų vadovus bei šefus, maisto pramonės verslininkus, kulinarinių knygų autorius, tinklaraštininkus ir kulinarijos pasaulio mėgėjus.

Į kulinarijos šventę atvyko ir žinomų žmonių: dizaineriai Juozas Statkevičius ir Robertas Kalinkinas, verslininkė Inga Stubrienė, kostiumų dizainerė Agnė Jagelavičiūtė su vyru Mantu Volkumi, dainininkė Inga Valinskienė, stilistas Mantas Petruškevičius, verslininkė Irena Marozienė ir kiti.

Vilniaus Kongresų rūmuose pirmąkart surengti kulinariniai apdovanojimai (54 nuotr.)
+48

„Norime, kad visi kulinarinio pasaulio kūrėjai ir gerbėjai turėtų progą susitikti ne tik darbo ar mokymų klausimais. Iš restoranų vadovų bei šefų sulaukėme tikrai pozityvaus ir entuziastingo atsako, kuris mus dar labiau įkvėpė. Lietuvoje rengiami muzikos, teatro, kino apdovanojimai – tačiau iki šiol niekas nebuvo sugalvojęs padėkoti maisto kultūros kūrėjams. Tai bus padėka tiems, kurie kokioje nors srityje buvo pirmieji – tiems, kurie rizikavo, kad į maisto rinką įneštų ką nors naujo“, – sakė kulinarinio žurnalo-albumo VMG redaktorius Alfas Ivanauskas.

VMG kulinarinių apdovanojimų nugalėtojai apdovanoti specialiai kurtomis vardinėmis statulėlėmis.

Renginio metu už pirmąjį Lietuvos restoraną atkūrus nepriklausomybę buvo apdovanoti restorano „Stikliai“ savininkai Romas Zakarevičius ir Anna bei Aleksandras Ciupijai, už pirmąjį prancūzų virtuvės restoraną – Arūnas Oželis, už pirmąjį kavos išsinešti tinklą – Nidas Kiuberis.

Juozas Statkevičius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Henrita Kontrauskienė buvo apdovanota už senosios Lietuvių virtuvės restoraną ir Kulinarinio paveldo muziejų, Kristupas Baublys – už pirmąjį Lietuvoje vyno barą, Algimantas Jablonskas – už pirmuosius šalyje šokolado namus, o  Irena Čereškienė ir Monika Čereškaitė – už pirmąją išvažiuojamųjų renginių aptarnavimo įmonę.

Taip pat apdovanojimą už neformaliojo kulinarinio švietimo skatinimą gavo kulinarinė studija „Čiop čiop“, už indėlį į kulinarinių knygų leidybą – Beata Nicholson, specialus rėmėjo prizas už nestandartą buvo įteiktas restoranams „Time“, „Bistro1dublis“ bei „Linassamėnas“. Iš Vilniaus mero Arūno Zuoko rankų apdovanojimą už iniciatyvą gavo vaikų restoranas-teatras „Kukumuku“.

Vakaro vedėjų vairas patikėtas aktoriui Vytautui Rumšui ir laidų vedėjai Lavijai Šurnaitei. Jiedu scenoje šmaikštavo apie tai, kaip kartais tik patys virtuvės šefai gali susikalbėti tarpusavyje, mat paprastam mirtingajam ne visada būna aiškūs jų profesiniai terminai.

Renginio metu taip pat buvo pristatytas ir pavasarinis VMG žurnalo-albumo numeris, koncertavo Girmantė Vaitkutė, specialią programą žiūrovams surengė ir šiam renginiui į Lietuvą sugrįžusi Justė Arlauskaitė-Jazzu, psirodžiusi kartu su choru „Ąžuoliukas“.

Juozas Statkevičius / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Į kulinarinius apdovanojimus atskubėjo būrys kviestinių svečių (33 nuotr.)
+27