Vilniaus kavos festivalyje – netikėtos KIMBO kavos kokteilių naujienos

KIMBO stendas Vilniaus kavos festivalyje/Irmanto Gelūno nuotr.
KIMBO stendas Vilniaus kavos festivalyje/Irmanto Gelūno nuotr.
Šaltinis: Projekto partnerio remiamas turinys
2019-02-12 12:07
AA

Artėjant pavasariui vis dažniau pagalvojame, kaip norėtume numalšinti troškulį ir nustebinti gomurį netikėtu skoniu. Savaitgalį vykusiame Vilniaus kavos festivalyje KIMBO kavos stendas stebino susirinkusiuosius netikėtomis šaltos kavos improvizacijomis, kuriose juodojo gėrimo kartumas pynėsi su likerio, aperityvo ir net romo skoniais.

Jau daugiau nei 50 metų KIMBO yra viena didžiausių kavos tiekėjų Italijoje bei už jos ribų. Kavos kultūros lopšyje, Neapolyje gimęs aukščiausias kavos standartas pelnė žmonių pasitikėjimą visame pasaulyje – ne išimtis ir Lietuva.

Šimtmečius siekiančias tradicijas italai preciziškai saugo, tad kasmet atvyksta ir moko kavos žinovus kruopščiai ją patiekti. O patiekimo būdų – tikrai ne vienas, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Lofte vykusiame kavos festivalyje iš Neapolio atvykę kavos meistrai stebino ne tik espresso, neapolietiško kavinuko Cuccuma išgautos kavos, bet ir alkoholinių kavos kokteilių skoniu.

KIMBO stendas Vilniaus kavos festivalyje/Irmanto Gelūno nuotr.

Kaip teigia iš Neapolio atvykusi KIMBO pardavimų vadybininkė Ramona Imperato, labai svarbu tobulėti, siūlyti drąsias naujienas ir netikėtų skonių improvizacijas: „Atsižvelgiame į pasaulio tendencijas, kurios vasarą vis dažniau pirmenybę teikia šaltai kavai. Kad kavos skonis nebūtų nuobodus, mūsų kavos profesionalai pasirūpino netikėtais, bet derančiais kavos kokteilių skoniais su alkoholiu. Kokteiliai gali būti stipresnis ar silpnesni, bet visi jie tobulai dera su neapolietiško Cuccuma kavinuko pagalba išgaunama kava.“

KIMBO stendas Vilniaus kavos festivalyje/Irmanto Gelūno nuotr.

La Cuccuma arba neapolietiškas kavinukas yra vienas seniausių būdų paruošti itališką kavą. Italai jį vadina „Napoletana“, neapoliečiai – „Cuccumella“. Kavinukai buvo sukurti prieš 200 metų Prancūzijoje ir greitai paplito visoje Italijoje, ypač Neapolyje. Čia, kur kavinukas tapo tikra ikona. Tai lėtas būdas paruošti kavą, kuri yra gerokai stipresnė bei intensyvesnio skonio nei paruošta filtriniu būdu. Vis dažniau šiuo būdu namuose ruošta kava mėgaujasi ir lietuviai.

KIMBO stendas Vilniaus kavos festivalyje/Irmanto Gelūno nuotr.

Antroji pasaulinė kavos tendencija – kava, ruošiama tik iš aukščiausius kokybės sertifikatuotų pupelių, išaugintų ekologiškuose bei socialiai atsakinguose ūkiuose. KIMBO kavos festivalyje pristatė „Bio Organic Fairtrade“ pupelių mišinį, išsiskiriantį unikaliu saldumo ir švelnios rūgštelės balansu, gėlių aromatais bei migdolų skoniu su prieskonių užuominomis. Plauta Arabica iš Nikaragvos ir Peru bei natūrali Robusta iš Indijos ir Tanzanijos nepaliesta jokių cheminių apdorojimų atkeliauja iki mūsų pusryčių stalo kavos puodelio.

KIMBO stendas Vilniaus kavos festivalyje/Irmanto Gelūno nuotr.

„Organiška, ekologiška kava yra ne tik tendencija, bet ir šių dienų būtinybė. Aukščiausi kokybės sertifikatai įpareigoja jausti atsakomybę prieš savo kavos gerbėjus ir kaskart jiems siūlyti tik aukščiausios prabos kavą, pamėgtą tūkstančių išlavintą skonį turinčių žmonių“, – teigia Ramona Imperato.

KIMBO stendas Vilniaus kavos festivalyje/Irmanto Gelūno nuotr.

Kviečiame pasigaminti KIMBO kavos kokteilį namuose:

Kokteilis „L‘Espresso del Conte“

Jums reikės:

30 ml. kartaus aperityvo,

30 ml. saldaus raudono vermuto,

30 ml. „KIMBO Eletto“ kavos, paruoštos su cuccuma kavinuku ar įprastos kavos,

„KIMBO Eletto“ maltos Kavos papuošimui.

KIMBO stendas Vilniaus kavos festivalyje/Irmanto Gelūno nuotr.

Paruošimo būdas:

  1. Paruoškite kavą su cuccuma kavinuku, atvėsinkite ir supilkite ją į kokteilių plaktuvą. Pripildykite ledu ir stipriai kratykite 15-20 sekundžių.
  2. Į plaktuvą supilkite kartų aperityvą ir saldų raudoną vermutą, gerai suplakite ir nukoškite į taurę, pripildytą ledo.
  3. Ant viršaus pabarstykite maltos kavos. Galima papuošti apelsino skiltele.