Vienu kąsniu

Pikantiški kąsneliai / Fotolia nuotr.
Pikantiški kąsneliai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2017-08-04 17:00
AA

Vieno kąsnio užkandėlės puikiai tinka svečiams vaišinti ir stalui dekoruoti. Pasiruoškite kuo įvairesnių ir pradžiuginkite artimuosius.

Sūrio rutuliukai su spanguolėmis

Sūrio rutuliukai / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 0,5 puodelio traiškytų karijų arba graikinių riešutų, 250 g tepamojo varškės sūrelio, 250 g balto čederio sūrio, žiupsnio druskos, šaukštelio Vusterio padažo, 1,5 puodelio džiovintų spanguolių, džiovintų petražolių.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Suberkite karijas, tolygiai paskleiskite ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 5 minutes. Atvėsinkite.
  • Sutarkuokite čederio sūrį ir dideliame dubenyje sumaišykite su varškės sūreliu. Suberkite 2/3 riešutų, druską, įpilkite Vusterio padažą. Maišykite apie 2 minutes, kol masė taps vientisa.
  • Rankomis formuokite kąsnio dydžio rutuliukus, sudėkite į lėkštę ar padėklą, uždenkite maistine plėvele ir 30 minučių laikykite šaldytuve.
  • Spanguoles susmulkinkite ir sumaišykite su likusiomis karijomis bei džiovintomis petražolėmis. Imkite rutuliukus ir kruopščiai apvoliokite spanguolių mišinyje. Laikykite šaldytuve. Tiekite su krekeriais ar duoniukais.

Kumpio ir sūrio ratukai

Sluoksniuotos tešlos suktinukai su cukinijomis / Rūtos Plonytės nuotr.

Jums reikės: 300 g šaldytos bemielės tešlos, 250 g tepamojo varškės sūrelio, 30 g kambario temperatūros sviesto, šaukšto šviežių čiobrelių lapelių, 0,5 puodelio tarkuoto kietojo sūrio, žiupsnelio maltų gvazdikėlių, 100–150 g plonai pjaustyto kumpio, druskos ir maltų pipirų pagal skonį, svogūnų laiškų.

  • Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių, skardą išklokite kepimo popieriumi. Dubenyje sumaišykite sūrelį ir sviestą. Suberkite čiobrelių lapelius, tarkuotą sūrį, gvazdikėlius, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  • Ant stalo užberkite šiek tiek miltų ir labai nedaug pakočiokite atšildytą tešlą. Ant jos dėkite sūrelio masę ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus sudėkite kumpio griežinėlius.
  • Susukite tešlos ritinėlį ir supjaustykite vieno kąsnio ratukais. Dėkite į kepimo skardą pjūviu žemyn ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 15–20 minučių, kol ratukai apskrus. Išimkite ir vėsinkite ne trumpiau nei 10 minučių. Sudėkite į lėkštę ir užberkite kapotų svogūnų laiškų. Tiekite su pomidorais.

Blyneliai su lašiša ir ikrais

Lietinių kąsneliai su lašišomis / Fotolia nuotr.

Jums reikės: puodelio miltų, šaukštelio su kaupu kepimo miltelių, žiupsnio druskos, 30 g tepamojo varškės sūrelio, skiltelės česnako, 30 g kambario temperatūros sviesto, kiaušinio, 180 ml pieno, 250 g rūkytos lašišos, 0,5 puodelio grietinės, šaukštelio krienų, žiupsnio druskos, ikrų pagal skonį, šviežių krapų ir žalio agurko puošti.

  • Česnaką sutraiškykite arba smulkiai supjaustykite. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir česnaką. Kitame dubenėlyje sumaišykite sūrelį su sviestu. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Supilkite pieną, išmaišykite ir viską supilkite į dubenį su miltais. Išmaišykite iki vientisumo, bet nepermaišykite.
  • Iškepkite blynelius nepridegančioje keptuvėje be riebalų – minutę iš vienos pusės ir 30 sekundžių apvertę. Palikite atvėsti.
  • Dubenėlyje sumaišykite grietinę, krienus ir žiupsnį druskos.
  • Imkite blynelį, ant jo dėkite maždaug pusę šaukštelio grietinės masės, o ant viršaus – susuktą griežinėlį lašišos. Ant šio bokštelio berkite ikrų, įsmeikite gabaliuką agurko ir šakelę šviežių krapų.

Krevetėmis įdaryti pomidorai

Įdaryti pomidorai / Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 150 g lukštentų krevečių, 8–10 mažų pomidorų, 150 g krabų lazdelių, 1–2 skiltelių česnako, citrinos žievelės, 2 šaukštų citrinos sulčių, saujos svogūnų laiškų, po saujelę petražolių ir kalendros, 2 šaukštų Dižono garstyčių, šaukštelio medaus, majonezo arba aliejaus pagal skonį, druskos ir maltų pipirų pagal skonį, krapų puošti.

  • Krabų lazdeles supjaustykite gabaliukais ir sumaišykite su krevetėmis (puošti palikite tiek krevečių, kiek turite pomidorų).
  • Svogūnų laiškus, kalendras ir petražoles sukapokite. Sudėkite į dubenį (pasilikite svogūnų laiškų puošti) su krevetėmis ir išmaišykite. Sutraiškykite česnaką ir sudėkite į dubenį. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir supilkite sultis, sudėkite garstyčias, medų. Įdėkite majonezo arba įpilkite aliejaus. Viską gerai išmaišykite.
  • Nupjaukite pomidorų viršūnėles su koteliais ir šaukšteliu išskobkite sėklas. Kad pomidorai stovėtų, nupjaukite ir dalį jų apačios. Dėkite įdaro, užberkite druskos ir pipirų. Papuoškite krevete ir pridenkite nupjauta viršūnėle. Puoškite krapais ir kapotais svogūnų laiškais.
{recipe|40}
{recipe|203}
{recipe|283}
{recipe|303}
{recipe|360}
{recipe|794}
{recipe|1042}
{recipe|1961}
{recipe|2216}
{recipe|3170}
{recipe|3958}
{recipe|4020}
{recipe|4128}
{recipe|4129}
{recipe|4134}
{recipe|4511}