Vienas skaniausių obuolių pyragų

Obuolių pyragas / Jurgitos Vaskel / Elaima.lt nuotr.
Obuolių pyragas / Jurgitos Vaskel / Elaima.lt nuotr.
Šaltinis: Elaima.lt
2017-05-07 13:37
AA

Paprastas, greitas ir vienas skaniausių obuolių pyragų. Iškepkite mamai – juk jos nusipelno meilės ir gabalėlio skanėsto, tiesa?

Reikės:

  • 150 g sviesto;
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus;
  • 3 kiaušinių;
  • šaukšto citrinų sulčių;
  • 210 g miltų;
  • pusės šaukštelio kepimo miltelių;
  • 150 g cukraus;
  • 2 vidutinio dydžio obuolių;
  • pusės šaukštelio cinamono.

Paruošimas

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Sviestą ištirpinkite. Palikite šiek tiek atvėsti ir suplakite su kiaušiniais, vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis.

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų. Supilkite sviesto ir kiaušinių plakinį, kruopščiai išmaišykite.

Į 20 cm skersmens kepimo formą supilkite pusę tešlos. Sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius, pabarstykite cinamonu. Sukrėskite likusią tešlą, išlyginkite paviršių. Kepkite apie valandą.

Skaniausias šiltas! Nesuvalgytą atvėsusį pyragą įsukite į maistinę plėvelę, kad nesudžiūtų.