Vestuvių planuotoja Viktorija Prokofjeva restoranuose pasigenda vegetariškų patiekalų

Viktorija Prokofjeva / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Viktorija Prokofjeva / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.
Šaltinis: Žmonės.lt
2012-11-22 21:11
AA

Ketvirtadienio vakarą nedidelė saujelė garsenybių susirinko ragauti populiariausio japonų patiekalo – sušių į naujai Vilniuje atidarytą restoraną „Omakase: sushi and grill“. Tačiau restorane apsilankiusi vestuvių planuotoja Viktorija Prokofjeva liko it musę kandusi – ant vaišių stalo ji rado tik vieną vegetarišką patiekalą.

Viktorija tikino, kad jau pusantrų metų griežtai atsisakė mėsos, jūros gėrybių ir kitų, kadaise buvusių gyvų maisto produktų. „Mėsos nevalgau visą gyvenimą, kaip ir mano vyras. Tačiau jūros gėrybių atsisakiau prieš pusantrų metų. Tik dėl to man skauda širdį, nes jas kažkada labai mėgau“, – tikino moteris.

Moteris pasakojo, kad vegetare tapo, nes pagailo gyvūnų, o ir šiaip nuo vaikystės retai valgydavo mėsą, tad sunku nebuvo. Tiesa, Viktorija prisipažino, jog kartą buvo paslydusi. „Vasarą mėnesį su šeima atostogavome Kuboje, o ten viešbučio restorane buvo tik ryžiai, pupelės, vištiena ir omarai. Vieną savaitę valgiau ryžius, kitą – bandeles su kava, tačiau trečiąją savaitę pasidarė labai sunku, tad teko valgyti omarą“, – Žmonės.lt kalbėjo V.Prokofjeva.

Vestuvių planuotoja naujojo restorano atidaryme nerado vegetariškų sušių, tačiau restorano vadovas buvo itin malonus ir pasiūlė Viktorijai pagaminti šį bei tą vegetariško. „Vis dėlto, mūsų kavinėse labai sunku rasti tikrų vegetariškų patiekalų, o kai tokių paprašau, dažnai į mane padavėjai žiūri keistai. Juk viskas verdama tarp mėsos kaulų, net ryžiai gaminami vištienos sultinyje“, – skundėsi V.Prokofjeva. Tačiau moteris vylėsi, jog netrukus vegetarizmas Lietuvoje taps įprastu ir normaliu dalyku.

Renginio akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.