Vestuvių planuotoja K. Meginytė atveria namų duris: „Čia gera sugrįžti“

Karolinos Meginytės namai / Irmanto Gelūno / „ŽMONĖS Foto“ nuotrauka
Autorius: Beatričė Jurevičiūtė
Publikuota: 2020-01-30 08:00
Viešėdama svetur vestuvių planuotoja Karolina Meginytė (33) mieliausiai apsistoja jaukiuose senovinio stiliaus butikiniuose viešbučiuose, todėl įsirengdama namus žinojo, kad prieblandos ir antikvaro juose netrūks.

Užsukęs į Karolinos apartamentus akimirksniu pajusi Paryžiaus, Niujorko ir Amsterdamo dvasią. Šie ne kartą aplankyti miestai jai labai patinka, todėl su interjero dizainere Jurga Plette iš ten sėmėsi ir įkvėpimo: „Prancūziško prieskonio čia rasi daugiausia. Žaviuosi Paryžiumi, tad nenoromis šio miesto magija persismelkė ir į namus. Interjero madų nesivaikiau, prie vieno stiliaus neprisirišau ir viską dariau taip, kad iš čia nenorėtum išeiti, kad čia būtų gera sugrįžti. Nors turiu biurą, sugebu susikaupti ir dirbti namuose, todėl nemažai laiko praleidžiu prie apskrito virtuvės stalo. Čia labai jauku ir gana tamsu – pats tikriausias urvelis, tačiau atmosfera darbinga. Negana to, priešais visada įsitaiso kalytė Spurga ir akylai seka, ką darau.“

Karolinos Meginytės namai / Gretos Skaraitienės / „ŽMONĖS Foto“ nuotrauka
Karolinos Meginytės namai / Gretos Skaraitienės / „ŽMONĖS Foto“ nuotrauka

Prieš kelerius metus Karolina gyveno šviesiame minimalistiniame bute, o dabar įsikūrė sodrių spalvų klasikinio interjero namuose Vilniaus centre. Balta jai pabodo, todėl drąsiai sienas dažė žalia spalva, rinkosi žalius virtuvės baldus, raudonas užuolaidas, juodas duris, vonios plyteles ir santechnikos įrenginius. „Žalia pabos? Juk čia – tik spalva. Imsime ir perdažysime! Ryte, kai šviečia saulė, virtuvės ir salono sienų spalva primena žaliąsias alyvuoges, vakare jos tampa gerokai tamsesnės. Žalia ramina, o mano darbe ne tiek ir mažai streso, todėl džiaugiuosi šia interjero idėja. Namuose dažnai lankosi draugai, neretai užsuka ir būsimi jaunavedžiai, tad troškau, kad asmeninė erdvė tinkamai mane reprezentuotų. Man labai svarbūs estetiniai elementai: nenorėjau, kad virtuvė atrodytų tikra virtuvė, troškau, kad ji įsilietų į svetainės zoną, todėl čia nėra plytelių, griozdiškų maisto ruošimo kombainų, kabinamų spintelių. Užtat namuose daug veidrodžių, paveikslų, šviestuvų ir toršerų, knygų, aksomo užuolaidų ir pagalvių, įvairių stilingų smulkmenų, neretai dovanotų ar įsigytų antikvariatuose“, – pasakoja Karolina.

Karolinos Meginytės namai / Gretos Skaraitienės / „ŽMONĖS Foto“ nuotrauka
Karolinos Meginytės namai / Gretos Skaraitienės / „ŽMONĖS Foto“ nuotrauka

O labiausiai ji džiaugiasi išpildžiusi mažytę moterišką svajonę – įsirengusi drabužinę, kurioje lyg ant delno matyti visi apdarai ir avalynė, papuošalai. Pastarieji čia suguldyti lyg muziejuje – po stiklu. „Esu pirkimo maniakė. Man svarbu pirkti ir pirkti... Sukaupiau nemažą kolekciją batų, drabužių ir aksesuarų, todėl norėdama įsigyti naują daiktą turiu atsisakyti ko nors seno. Kitaip netilps!“ – juokiasi.

 

Karolinos Meginytės TOM YUM sriuba / Irmanto Gelūno / „ŽMONĖS Foto“ nuotrauka
Karolinos Meginytės TOM YUM sriuba / Irmanto Gelūno / „ŽMONĖS Foto“ nuotrauka

Tom Yum sriuba pagal Karoliną  (4 porcijos)

  • 1 l vandens
  • 1 kubelis sultinio
  • 300 g jūrų gėrybių mišinio (gali būti šaldytos)
  • 200 g lašišos filė
  • 200 g kiaušininių makaronų
  • 30 g „Tom Yum“ pastos
  • 30 g imbiero
  • 400 ml kokosų pieno
  • 1 žalioji citrina

Į verdantį vandenį Karolina sudeda sultinio kubelį, jūrų gėrybes, lašišą, makaronus, „Tom Yum“ pastą ir supjaustytą imbierą.

Po dešimties minučių supila kokosų pieną, viską išmaišo ir paverda dar penkias minutes. Patiekia su žaliosios citrinos skiltele. Prie sriubos ji siūlo duonos paplotėlių, apkeptų su sūriu ir mangų pasta.

Karolinos Meginytės užkandis / Irmanto Gelūno / „ŽMONĖS Foto“ nuotrauka
Karolinos Meginytės užkandis / Irmanto Gelūno / „ŽMONĖS Foto“ nuotrauka

Užkandis „Kai netikėtai aplanko draugai“

  • duonos krepšelių
  • ančių kepenėlių pašteto
  • abrikosų džemo
  • žirnių daigų
  • šilauogių ir aviečių papuošti

Į duonos krepšelius Karolina deda po šaukštelį ančių kepenėlių pašteto ir abrikosų džemo. Paskui sudeda juos į lėkštę ir papuošia žirnių daigais bei uogomis.

Naujausi straipsniai