Verdame virtinius

Virtiniai / Shutterstock nuotr.
Autorius: Žmonės.lt
Publikuota: 2017-06-21 17:00
Nesunkiai pagaminami, gardūs, minkšti ir sotūs virtiniai su įvairiausiais įdarais ir padažais – vienas mėgstamiausių valgių, tinkamų ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Tik ryte rinkitės su saldžiais, angliavandenių turinčiais vaisių ir uogų įdarais, o vakare labiau tiks baltymingi – varškės, sūrio.

Su bulvėmis ir sūriu

Jums reikės: 250 g miltų, 100 ml karšto vandens, kiaušinio trynio, pusės šaukšto aliejaus, pusės šaukštelio druskos.

Įdarui: 250 g lydyto sūrelio, 150 g virtų bulvių, svogūno, šaukšto aliejaus, pagal skonį druskos ir pipirų, kapotų bazilikų.

Pagardinti: tarkuoto sūrio arba grietinės.

  • Svogūnus nulupkite, sukapokite ir aliejuje pakepinkite, kol dailiai parus.
  • Bulves nulupkite, sutrinkite ir sumaišykite su svogūnais, lydytu sūreliu, pagal skonį įdarą pasūdykite, pagardinkite pipirais, bazilikais.
  • Atskirame inde sumaišykite visus tešlai skirtus ingredientus ir minkykite tol, kol ji taps vientisa ir nelips prie rankų. Jei limpa, įberkite dar miltų.
  • Tešlą iškočiokite 0,5 cm storio sluoksniu ir nedidele stiklinaite įspauskite 7–9 cm skersmens apskritimus.
  • Krėskite į juos po šaukštą įdaro, lenkite pusiau ir gerai prispauskite kraštus. Galus suspauskite suformuodami auseles.
  • Po kelis virtinius, kad nesuliptų, meskite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių.
  • Tiekite su tarkuotu sūriu arba grietine.

Su grybais

A. Černės nuotr.
A. Černės nuotr.

Jums reikės: 500 g miltų, 370 ml pieno, 2 šaukštų aliejaus, kiaušinio.

Įdarui: 5 nedidelių bulvių, 450 g pievagrybių, 2 svogūnų, šaukšto sviesto, pagal skonį druskos ir pipirų.

Tiekti: šaukšto sviesto, pusės stiklinės skrudintų šoninės kubelių, ryšulėlio krapų.

  • Dideliame puode pieną užvirkite su aliejumi ir trupučiu druskos. Nukelkite nuo ugnies ir suberkite 70 g miltų. Gerai išmaišykite, leiskite truputį atvėsti ir įmuškite kiaušinį.
  • Kaskart pamaišydami berkite po 2–3 šaukštus miltų, kol jų nebeliks. Gerai išminkykite tešlą rankomis ir suvyniokite į maistinę plėvelę, kad nedžiūtų, kol gaminsite įdarą.
  • Bulves išvirkite su lupenomis, nuvarvinkite, nulupkite ir sutrinkite košę. Grybus nulupkite ir smulkiai sukapokite.
  • Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Kai gražiai parus, sumažinkite kaitrą ir suberkite grybus. Viską pasūdykite, pagardinkite pipirais ir maišydami kepkite tol, kol grybai suminkštės. Sukrėskite bulvių košę ir gerai išmaišę įdarą atvėsinkite.
  • Tešlą išvyniokite ir iškočiokite plonu sluoksniu, išspauskite pasirinkto dydžio skritulius, į kiekvieno vidurį dėkite šaukštą įdaro, perlenkite ir dailiai užspauskite kraštelius.
  • Virkite maždaug 4–5 min. Nuvarvinę patiekite su sviestu, šoninės kubeliais ir kapotais krapais.

Su uogomis

Shutterstock nuotr.
Shutterstock nuotr.

Jums reikės: 500 g miltų, 250 ml karšto vandens, kiaušinio, kiaušinio trynio, šaukšto miltelinio cukraus.

Įdarui: 500 g mėlynių (arba kitokių uogų), 50 g cukraus.

Tiekti: dviejų saujų mėlynių, po 2 šaukštelius vanilinio cukraus ir miltelinio cukraus.

  • Mėlynes sumaišykite su cukrumi, bet nesutrinkite, ir palikite pastovėti.
  • Kiaušinį ir trynį išplakite iki vientisos masės.
  • Miltus su milteliniu cukrumi persijokite, suberkite ant stalviršio, kauburėlyje padarykite įdubimą, supilkite kiaušinių masę ir keletą šaukštų šilto vandens. Peiliu viską sumaišykite, kaskart įpildami po šaukštą vandens.
  • Minkykite tešlą maždaug 4–5 min., kol taps elastinga, dėkite į dubenį, uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir palikite pastovėti valandą.
  • Kai tešla subręs, padalykite į dvi dalis, plonai iškočiokite ir formele išspauskite skritulėlius.
  • Kiekvieną paplotėlį imkite į ranką, dėkite po šaukštelį uogų masės ir lenkite pusiau. Gerai užspauskite kraštus, kad virdami neišsileistų.
  • Virkite puode, nustatę didelę kaitrą, maždaug 2–3 min., bet ne ilgiau, kad neišbėgtų įdaras.
  • Nukoškite ir tiekite apibarstytus uogomis.

Su špinatais

Mariaus Žičiaus nuotr.
Mariaus Žičiaus nuotr.

Jums reikės: 300 g miltų, 3 kiaušinių, žiupsnelio druskos.

Įdarui: 500 g špinatų, 200 g rikotos sūrio, 80 g tarkuoto parmezano, didelio kiaušinio, skiltelės česnako, pagal skonį druskos, pipirų.

  • Užminkykite tešlą: miltus, druską ir kiaušinius išplakite elektriniu plakikliu. Susidariusius trupinius išberkite ant miltais pabarstyto medinio paviršiaus ir minkykite rankomis, kol gausite vientisą masę.
  • Suformuokite tešlos kamuoliuką, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite pastovėti 10–15 min.
  • Špinatus nuplaukite ir pavirkite vos 2 min. ar palaikykite puode virš garų.
  • Išvirusius greitai perliekite šaltu vandeniu, kad nepakeistų spalvos, gerai nuvarvinkite, rankomis dar nuspauskite ir sukapokite.
  • Į indą krėskite rikotą, berkite špinatus, sūrį, įmuškite kiaušinį, viską pasūdykite, įspauskite česnaką, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.
  • Tešlą padalykite į dvi dalis ir iškočiokite plonais vienodo dydžio lakštais.
  • Ant vieno maždaug 10 cm atstumu išdėliokite įdaro kauburėlius, ant viršaus dėkite kitą lakštą ir sulipinkite rankomis tose vietose, kur nėra įdaro. Išpjaukite koldūnus ir dar kartą rankomis prispauskite jų kraštus.
  • Jei valgysite iškart, virkite apie 2–3 minutes, jei šaldysite ir mėgausitės vėliau – apie 12 minučių.

Su mėsa

Astos Černės nuotr.
Astos Černės nuotr.

Jums reikės: 375 g miltų, 250 ml vandens, kiaušinio, šaukštelio druskos.

Įdarui: 350 g jautienos faršo, 225 g kiaulienos faršo, 2 svogūnų, 4 šaukštų sviesto, didelio kiaušinio baltymo, pagal skonį druskos ir pipirų.

  • Svogūną nulupkite ir smulkiai sukapokite.
  • Virtuviniu kombainu miltus sumaišykite su druska. Maišydami įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį ir trinkite tol, kol gausite vientisą tešlą.
  • Ją išverskite ant miltais pabarstytos lentos ir rankomis minkykite apie 2 min. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti pusvalandį.
  • Kiaulieną, jautieną, svogūnus ir sviestą gerai sumaišykite. Pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite.
  • Tešlą padalykite į dvi dalis ir, kol kočiosite vieną, antrą laikykite uždengtą rankšluostėliu.
  • Ant miltuoto paviršiaus iš vienos dalies iškočiokite maždaug 3 mm storio lakštą. Jame stikline ar sausainių formele išspauskite maždaug 6 cm skersmens skritulius. Į kiekvieno vidurį dėkite po šaukštelį įdaro ir lenkite pusiau. Šakute prispauskite kraštelius ir aptepkite kiaušinio baltymu.
  • Dideliame puode užvirkite sūdytą vandenį. Į jį sumeskite virtinius ir virkite maždaug 10 min.
  • Nukoškite ir tiekite su kepintu faršu arba grietine.
{recipe|659}{recipe|1978}{recipe|3592}{recipe|3593}{recipe|4224}{recipe|5229}{recipe|3595}{recipe|3600}{recipe|3733}{recipe|4431}
Ji24.lt

Naujausi straipsniai