Iš prekybos skubiai išimti Beatos Nicholson koldūnai: paaiškino, kas nutiko ir ką daryti pirkėjams

Beata Nicholson  / Asmeninio archyvo nuotr.
Beata Nicholson / Asmeninio archyvo nuotr.
Šaltinis: 15min
2024-01-03 15:57
AA

Verslininkė ir TV laidų vedėja Beata Nicholson susidūrė su problemomis versle. Vienas prekybos centras paragino pirkėjus grąžinti į parduotuves įsigytus galimai nesaugius „Beatos virtuvės“ šaldytus koldūnus su lietuviška kalakutiena. B.Nicholson atvirai prabilo apie tai, kas nutiko.

„Rimi Lietuva“ tinklalapyje patalpintoje žinutėje šį produktą įsigijusieji vartotojai raginami grąžinti galimai nesaugų maistą į prekybos vietą, nevalgyti koldūnų ir neturėti su šiuo maistu sąlyčio, nenaudoti jo gyvūnų ėdalui.

Nesaugaus maisto pašalinimas iš rinkos skubiai vykdomas nuo 2023 12 27 iki 2024 01 10 dienos. „Beatos virtuvė“ prekės ženklą sukūrusi verslininkė Beata Nicholson paaiškino, kas atsitiko.

„Jei esate įsigiję minėtas prekes, jas grąžinkite į „Rimi“ prekybos centrą. Pateikus pirkimo čekį, pinigai už pirkinį Jums bus grąžinti“, – rašoma tinklalapyje.

Prekybininkas nurodo, kad pašalinti šį produktą iš rinkos siekia prevenciniais tikslais, tačiau neatskleidžia kodėl šie koldūnai yra nesaugūs.

Išsamesnį paaiškinimą savo verslo feisbuko paskyroje „Beatos virtuvė“ pateikė Beata Nicholson – pasak jos, koldūnai atšaukiami įtarus, jog kalakutai galėjo sirgti paukščių gripu.

„Dėmesio, ramiai kvėpuojam – KOLDŪNAI saugūs, atšaukti vardan saugumo! Kas turite savo šaldikliuose Beatos virtuvės koldūnų su KALAKUTIENA, būkit ramūs – termiškai apdoroti jie yra SAUGŪS vartoti. Koldūnai iš rinkos atšaukiami dėl įtarimo, kad kalakutai sirgo paukščių gripu. Jei koldūnai išvirti tai viskas gerai, žalių juk tikrai jų nevalgom!!! tai BEATOS VIRTUVĖ koldūnai nekelia jokio pavojaus MUMS“, – rašoma tinklalapyje.

Beatos Nicholson knygos pristatymas / Skirmanto Lisausko / BNS nuotr.

Pasak žinutės, išvirus koldūnus pagal ant pakuotės parašytą virimo laiką (5 – 7 min.), produktas pasiekia reikiamą temperatūra, t.y. daugiau nei 72 °C ir koldūnai tampa termiškai apdoroti.

„Pagal esamus PSO duomenis, vartojant paukštienos gaminius užsikrėsti galimybės nėra, bet apsisaugojimui vykdoma prevencinė priemonė – koldūnai su KALAKUTIENA išimami iš parduotuvių“, – paaiškina verslininkė.

„Rimi Lietuva“ tinklalapyje nurodoma, kad „Beatos virtuvės“ šaldytų koldūnų su lietuviška kalakutiena gamintojas yra įmonė „Liūtukas ir Ko“.