Valgykite kaip aristokratai: mėgstamiausių Catherine patiekalų receptai

Kembridžo kunigaikštienė Catherine / ViDA Press nuotr./Žmonės.lt montažas
Šaltinis: Žmonės.lt
AA

Kembridžo kunigaikštienė Catherine mielai degustuoja naujus patiekalus, bet ypač retai atvirauja apie savo mitybos įpročius. Nepaisant to, ji pripažįsta dievinanti aštrų maistą ir mėgstanti užkandžiauti kukurūzų spragėsiais.

Dviejų vaikų motina tikina nesanti gera kulinarė. „Williamas yra priverstas taikstytis su mano prastais kulinariniais įgūdžiais“, – juokėsi Catherine, o jos sutuoktinis princas Williamas juokais pridūrė, kad tai pagrindinė priežastis, kodėl jie abu tokie liekni.

Tiesa, nurašyti Catherine nederėtų. Galų gale, Catherine pati pagal savo močiutės receptą išvirė čatnį, kurį vėliau per Kalėdas padovanojo karalienei Elizabeth II. Garsiojo čatnio receptu knygoje „Celebrate“ pasidalijo Catherine sesuo Pippa Middleton.

Kembridžo kunigaikštienė Catherine
Aguročių čatnis

Catherine močiutės aguročių čatnis

„Tai mano močiutės čatnio receptas, kuris perduodamas iš kartos į kartą. Jam galima naudoti labai didelius aguročius. Jei jums labiau patinka cukinijos, naudokite jas. Taip pat galite eksperimentuoti su skirtingais vaisiais ir daržovėmis, pasikliaudami pagrindinėmis recepto gairėmis“, – taip receptą pristatė Pippa Middleton.

Ingredientai:

  • 1,8 kg nuluptų ir mažais kubeliais supjaustytų aguročių
  • 4 vidutinio dydžio svogūnų
  • 3 obuolių
  • 225 g razinų
  • 225 g džiovintų datulių
  • 600 ml salyklo acto
  • 900 g rudojo cukraus
  • 1 a. š. druskos
  • 2 š. malto imbiero
  • 2 š. kvapiųjų prieskonių mišinio, sudaryto iš cinamono, kardamono, kvapiojo pipiro, garstyčių sėklų, kalendros, imbiero, čili pipirų, lauro lapų, gvazdikėlių ir muskato.

Svogūnus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Nulupkite ir obuolius, išimkite sėklas, o vaisius supjaustykite kubeliais.

Visus ingredientus suberkite į didžiulį puodą. Tik neskubėkite su prieskoniais! Prieskonių mišinį suberkite į medžiagos skiautę ir ją užriškite, kad prieskoniai neišbyrėtų. Taip čatnis bus skanus ir kvapnus, bet valgantieji neužkąs pipirų ar gvazdikėlių.

Viską išmaišykite ir įjunkite vidutinę ugnį. Kai mišinys užvirs, kaitrą sumažinkite ir leiskite čatniui pamažu troškintis dar pusantros arba dvi valandas.

Kai čatnis pravės, ištraukite iš puodo skiautę su prieskoniais ir ją nusunkite. Dar kartą viską išmaišykite ir šaukštu ar samčiu išpilstykite juos į sterilius stiklainius. Šaltoje vietoje čatnis gali stovėti metus, o pradarytą čatnio stiklainį dera suvartoti per mėnesį.

Kembridžo kunigaikštienė Catherine ir princas Williamas
Karis su krevetėmis

Karis su krevetėmis

Kembridžo kunigaikštienė – didelė aštraus maisto gerbėja, priešingai nei jos sutuoktinis princas Williamas. Kai pora keliavo po Indiją, Catherine ir Williamas išbandė ne vieną egzotišką, aštrų patiekalą. Catherine mėgstamiausias – aštrus karis. Aristokratė mėgsta įvairias šio patiekalo versijas, o mes siūlome išbandyti karį su krevetėmis.

Ingredientai:

  • 1 š. aliejaus
  • 1 a. š. sezamo aliejaus (nebūtina)
  • 0,5 šviežio čili pipiro
  • 1 geltonos arba raudonos paprikos
  • 2 š. tailandietiškos raudonojo kario pastos (Thai Red Curry Paste)
  • 0,5 kg krevečių
  • 1 skardinė kokosų pieno
  • 1 š. žuvies padažo (Fish sauce)
  • šakelė baziliko
  • 0,5 citrinos sultys

Ant vidutinio kaitrumo ugnies įkaitinkite didelę keptuvę. Kai ši įkais, įpilkite abiejų rūšių aliejaus. Po to suberkite smulkintą papriką ir smulkintą čili pipirą. Vis pamaišydami kepkite kelias minutes.

Į keptuvę įkrėskite kario pastos. Intensyviai maišydami kepkite ją apie minutę, o po to supilkite koksų pieną, žuvies padažą. Vėl viską gerai išmaišykite. Į karštą kario padažą suberkite krevetes. Jos turėtų išvirti per tris minutes – vos tik krevetės taps rausvos, išjunkite viryklę.

Patiekite su ryžiais arba makaronais. Prieš padėdami ant stalo karį pagardinkite citrinos sultimis ir baziliko lapeliais.

Kembridžo kunigaikštienė Catherine
Ėrienos šonkauliukai

Ėrienos šonkauliukai

Princas Williamas ir Catherine ypač mėgsta ėrieną. Patiekalus iš šios mėsos karališkoji pora patiekė net savo vestuvių svečiams. Vienas mylimiausių Catherine patiekalų – ėrienos šonkauliukai.

Ingredientai:

Ėrienai:

  • 60 ml saldaus baltojo vyno
  • 170 ml garstyčių su grūdeliais
  • 1 š. druskos
  • 1 š. maltų juodųjų pipirų
  • 2 kg sukapotų ėrienos šonkauliukų

Kario padažui:

  • 900 ml plakamosios grietinėlės
  • 1 š. druskos
  • 1 a. š. maltos džiovintos paprikos
  • 0,5 a. š. maltų kajeno pipirų
  • 1 š. džiovintų vaistinės ožragės lapelių
  • 60 ml citrinos sulčių
  • 60 ml kanola aliejaus
  • 3 š. smulkinto česnako
  • 1 a. š. ciberžolės

Dideliame dubenyje sumaišykite vyną, garstyčias, druską ir pipirus. Sudėkite šonkauliukus ir gerai juos įtrinkite marinatu. Aptraukite dubenį maistine plėvele ir palikite mėsą marinuotis 2-4 valandas. Ėrienos šonkauliukus kepkite kepsninėje.

Iš anksto pasiruoškite kario padažą – dideliame dubenyje sumaišykite grietinėlę su prieskoniais ir citrinos sultimis.

Įkaitinkite keptuvę su 3-4 šaukštais aliejaus. Kai aliejus įkais, suberkite smulkintą česnaką. Pakepinkite jį, kol česnakas taps aukso spalvos. Tuomet supilkite grietinėlės ir prieskonių mišinį. Maišydami padažą pavirkite jį apie penkias minutes.

Kembridžo kunigaikštienė Catherine ir princas Williamas
Daržovių vėrinukai

Daržovių vėrinukai

Virtuvės šefas Raghu Deora, kuris buvo atsakingas už karališkosios poros maitinimą jiems viešint Tadžmahale, atskleidė, jog princas Williamas ir Catherine pirmenybę teikia vegetariškiems patiekalams. Jis karališkajai porai patiekė daržovių vėrinukus su lęšių kariu.

Ingredientai: paprika, morka, poras, vyšniniai pomidoriukai, rozmarino lapeliai, gabalėlis ožkos sūrio, citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus apšlakstymui.

Supjaustykite visas daržoves, išskyrus pomidorus, skiltelėmis. Sūrį susmulkinkite kubeliais. Visus ingredientus maišydami suverkite ant iešmelių ir kepkite ant grilio.

Skaitykite daugiau