Valgoma Nevalgoma: pikantiški tortilijų traškučiai per 5 min.
ŽMONĖS pristato naują internetinę kulinarinę laidą – „Valgoma Nevalgoma“ ir jos vedėją jaunąją dainininkę SOFIJĄ VASILEVSKYTĘ. Ši laida skirta visiems, kurie kasdien gamina namuose, bet kartais pritrūksta idėjų. Kiekvieną savaitę Sofijos parinkti penki produktai taps tikru iššūkiu kviestiniams svečiams. Laidos pabaigoje jų pagaminti patiekalai sulauks jaunosios vedėjos verdikto – valgoma arba nevalgoma. Pirmasis kulinarinį iššūkį priėmė vadybos konsultantas JUSTAS GAVĖNAS. Kiekvieną savaitę laidą žiūrėkite portale Žmonės.lt.

TORTILIJŲ TRAŠKUČIAI

Ingredientai:

  • Tortilijos SANTA MARIA – 1 pakuotė
  • SKANĖJOS bolivinės balandos BUON GUSTO QUINAO – 100 g
  • Majonezas – 8 šaukštai
  • Kietasis sūris – 100 g
  • Sezamų sėklos – 50 g
  • Česnakų granulės – pagal skonį
  • SANTA MARIA bulvių  prieskoniai – pagal skonį

Visus recepto produktus įsigykite: https://www.barbora.lt/receptai/kategorija/zmones/tortiliju-traskuciai

Paruošimas:

  1.  Bolivines balandas pamerkite į šiltą vandenį ir palaikykite 15 min., kad išbrinktų.
  2. Orkaitę arbą grilį įkaitinkite iki 180–200 °C.
  3. Tortilijas ištepkite majonezu.
  4. Ant paruoštų tortilijų užbarstykite tarkuotą kietąjį sūrį, sezamų sėklas ir išbrinkusias bolivines balandas. Viską pagardinkite česnakų granulėmis ir bulvių prieskoniais.
  5. Tortilijas supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite ant kepimo popieriaus.
  6. Kepkite 3–4 minutes.

 

 

PROJEKTO PARTNERIAI