Valgoma Nevalgoma: rožiniai sušiai su netradiciniais priedais
Kas bendro tarp maisto ir muzikos? Neribota fantazija, sako elektroninės muzikos kūrėja LAURA KEŠYTĖ (MEXENY). Šį sykį jai teko dainininkės SOFIJOS VASILEVSKYTĖS kulinarinis iššūkis. Internetinėje laidoje „Valgoma Nevalgoma“ galėsite pamatyti, kaip pasitelkus kūrybą galima išsisukti su vos keliais produktais ir sukurti tradicinius, bet netradicinius... sušius!

Trijų įdarų sušiai su silkėmis

9 ritinėliams reikės:

  • Ryžiai – 500–600 g
  • Vanduo – 3 stiklinės
  • Cukrus – 2 nekupini šaukštai
  • Druska – 2 nekupini šaukšteliai
  • Ryžių actas – 3 nekupini šaukštai
  • Jūrų dumblių lakštai – 9 vnt.

Sušių įdarui:

  • EDEGOS originalioji silkių filė – 200 g
  • Rauginti agurkėliai – 30 g
  • Svogūnų laiškai – 3 vnt.
  • Šviežias burokėlis – 1 vnt.
  • „Jonagold“ obuoliai – 1–2 vnt.
  • Šviežios petražolės – nedidelė sauja
  • Majonezas – 2–3 šaukštai
  • Druska – pagal skonį
  • Kiviai – 2–3 vnt.

Sušių pagardams:

  • Marinuoti imbierai – pagal poreikį
  • Japoniškų krienų pasta (wasabi) – pagal poreikį
  • Sojų padažas – pagal poreikį

Visus recepto produktus įsigykite čia.

 

  1. Nuplaukite ryžius, laikydami 1–2 minutes po vėsaus vandens srove, kol neliks baltų nuosėdų. Suberkite į puodą ir užpilkite vandeniu, kad jo būtų 2,5 centimetro daugiau nei ryžių, įberkite cukraus, druskos. Užvirkite ant didelės ugnies vis pamaišydami, o kai vanduo ims burbuliuoti, sumažinkite ugnį, uždenkite puodą ir virkite 6–8 minutes.
  2. Ryžius išimkite į atskirą dubenį ir palengva sumaišykite su actu. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Dėmesio: ryžiams išimti ir maišyti naudokite tik medinį šaukštą; ryžius, prikibusius prie puodo dugno, rekomenduojama ten ir palikti.
  3. Kol vėsta ryžiai, pasiruoškite produktus įdarams:
    -Sušiai su silkėmis, agurkais, svogūnais. Supjaustykite dalį silkių ir raugintus agurkus itin plonomis pailgomis juostelėmis, svogūnų laiškų ilgį atitaikykite pagal jūrų dumblio lakštą. Išspauskite šviežio burokėlio sultis ir jomis nudažykite dalį ryžių.
    -Sušiai su silkėmis, obuoliais ir majonezu. Supjaustykite dalį silkių ir obuolius smulkiais kubeliais. Sukapokite petražoles. Viską sumaišykite su majonezu atskirame dubenėlyje ir pabarstykite druska.
    - Sušiai su silkėmis ir kiviais. Supjaustykite dalį silkių pailgomis juostelėmis, kivius – plonais skritulėliais.
  4. Patieskite vyniojimo kilimėlį, ant jūrų dumblių lakštų dėkite paruoštus ryžius, įdarus ir sukite ritinėlius. Dėmesio: pjaustydami ritinėlius atskirais gabalėliais, naudokite itin gerai pagaląstą peilį.

 

 

PROJEKTO PARTNERIAI