Valgoma Nevalgoma: japoniški ramenai, kurie sušildo ir sočiai pamaitina
Aromatinga, sultinga ir, svarbiausia, soti japoniška sriuba – ramenai – patiekalas, kurį jau spėjo pamėgti ir lietuviai. Dažną džiugina tai, jog ši sriuba – itin lengvai paruošiama. Tiesa, reikia žinoti kelias labai svarbias gudrybes. Kokias? Dainininkės SOFIJOS VASILEVSKYTĖS laidoje „Valgoma Nevalgoma“ jas atskleis vadybos konsultantas JUSTAS GAVĖNAS. Kiekvieną savaitę laidą žiūrėkite portale Žmonės.lt.

Lietuviški ramenai

Ingredientai:

  • Ekologiškas vištienos sultinys NATUR COMPAGNIE – 2 kubeliai
  • Kiaušininiai makaronai SANTA MARIA – 200 g
  • Džiovintos voveraitės – 50 g
  • Kiaušiniai – 4 vnt.
  • Kiaulienos nugarinė be kaulo – 360 g
  • Druska, pipirai, česnakų granulės – pagal skonį
  • Miltai – 100 g
  • Malti džiūvėsiai – 250 g
  • Svogūnų laiškai – 50 g
  • Poras – 1 vnt.
  • Imbiero šaknis – 1 vnt.
  • Česnakas – 1–2 skiltelės
  • Petražolės – 50 g
  • Sojų padažas – 4 šaukštai
  • Sezamų sėklos – 50 g

Visus recepto produktus įsigykite čia.

Paruošimas:

  1. Pirmiausia verdančiu vandeniu užpilkite voveraites ir pamirkykite 30 minučių.
  2. Du kiaušinius išplakite su žiupsniu druskos.
  3. Išmuškite kiaulienos gabalėlius, apibarstykite druska, pipirais ir česnakų granulėmis.
  4. Muštinukus apvoliokite miltuose, pamirkykite kiaušinių plakinyje, tada apvoliokite džiūvėsiuose. Kepkite keptuvėje 2–4 minutes iš abiejų pusių, kol džiūvėsiai gražiai paruduos. Mėsą galima kepti ir įkaitintoje kepsninėje.
  5. Iškeptai mėsai leiskite atvėsti. Kepsnius supjaustykite pailgais gabaliukais.
  6. Likusius du kiaušinius įdėkite į vandenį ir virkite 3–4 minutes.
  7. Atskirame inde užvirkite litrą vandens ir įdėkite du sultinio kubelius. Sumažinę kaitrą sultinį virkite apie 10 minučių.
  8. Susmulkinkite svogūnų laiškus, porą, imbierą, česnakus ir petražoles.
  9. Išvirusius kiaušinius nulupkite ir perpjaukite pusiau.
  10. Į verdantį vandenį įdėkite makaronus ir virkite 5 minutes. Nusunkite.
  11. Į dubenį dėkite makaronų, ant jų – kiaušinio puselę ir papuoškite mėsos juostelėmis bei voveraitėmis. Įpilkite šaukštą sojų padažo. Viską apliekite sultiniu, sudėkite smulkintas prieskonines žoleles, apiberkite sezamų sėklomis.

 

 

PROJEKTO PARTNERIAI