Valgoma Nevalgoma: azijietiškas juodasis lęšių humusas
Vienas iššūkis – ne iššūkis, todėl internetinėje laidoje „Valgoma Nevalgoma“ dainininkė SOFIJA VASILEVSKYTĖ meta antrąjį: šįsyk Lietuvos kalinių globos draugijos Reabilitacinio centro vadovei MILDAI BLIUMENZONIENEI. Niekas nežadėjo, kad bus lengva, tad kaip su Sofijos parinktais produktais išsisuks laidos viešnia? Portale Žmonės.lt žiūrėkite antrą „Valgoma Nevalgoma“ laidą, kurioje netrūks smagių akimirkų ir... juodųjų lęšių humuso!

JUODŲJŲ LĘŠIŲ HUMUSAS

Ingredientai:

  • SKANĖJOS juodieji BUON GUSTO lęšiai – 175 g
  • Sezamų sėklų pasta – 2 šaukštai
  • Aliejus – ½ stiklinės
  • Agurkai – 4 vnt.
  • Morkos – 4 vnt.
  • Saliero stiebas – 1 vnt.
  • Ridikėliai – 10 vnt.

Visus recepto produktus įsigykite čia.

Paruošimas:

  1. Virkite lęšius 25–30 minučių, kol suminkštės.
  2. Į trintuvo indą sudėkite lęšius, sezamų sėklų pastą, supilkite aliejų ir sutrinkite iki vientisos masės.
  3. Agurkus, morkas, saliero stiebą supjaustykite šiaudeliais, per pusę perpjaukite ridikėlius.
  4. Paruoštą humusą valgykite kabindami daržovių šiaudeliais.

 

 

PROJEKTO PARTNERIAI