Valgoma Nevalgoma: donburis su kalafiorų ryžiais ir rūkyta lašiša
Vis daugiau Azijos virtuvės patiekalų šiandien nugula ant mūsų stalo. Vienas iš jų – donburis (žodis „don“ išvertus iš japonų kalbos reiškia dubenėlį). Įprastai tai – dubenėlis su karštais ryžiais, patiekiamas su žuvimi, mėsa ir daržovėmis. Tačiau šį kartą dainininkės SOFIJOS VASILEVSKYTĖS laidos „Valgoma Nevalgoma“ herojė dainininkė LAURA KEŠYTĖ patieks kiek kitokią šio patiekalo versiją. Kiekvieną savaitę laidą žiūrėkite portale Žmonės.lt.

Kalafiorų ir rūkytos lašišos donburis

4 porcijoms reikės:

  • Kalafioras – 1 vnt.
  • Avokadas – 2 vnt.
  • Žalioji citrina – 1 vnt.
  • Druska – pagal skonį
  • VIČI rūkyta lašišos filė – 200 g
  • Aliejus kepti
  • Pipirai – pagal skonį
  • Kiaušiniai – 4 vnt.
  • Sezamų sėklos – kelios saujos
  • Sojų padažas – pagal skonį

Visus recepto produktus įsigykite čia.

  1. Nuplaukite kalafiorą, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai sutarkuokite.
  2. Supjaustykite avokadų minkštimą griežinėliais. Apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, pasūdykite.
  3. Rūkytos lašišos filė supjaustykite pailgomis juostelėmis.
  4. Ant didelės kaitros keptuvėje su aliejumi maišydami keletą minučių pakepkite kalafiorus. Sumažinkite kaitrą, uždenkite ir dar patroškinkite 10–15 minučių, kol kalafiorai taps panašūs į ryžius. Gerai pasūdykite, įberkite pipirų pagal skonį.
  5. Išvirkite kiaušinius be lukšto (virimo laikas 3–4 minutės).
  6. Kai visi ingredientai bus paruošti, dubenėlio dugne serviruokite kalafiorų ryžius, ant viršaus dėkite be lukšto virtą kiaušinį, rūkytos lašišos, avokadų griežinėlių, viską apibarstykite sauja sezamų sėklų. Valgydami ryžius galite pagardinti šlakeliu sojų padažo.

 

 

PROJEKTO PARTNERIAI