Valgoma Nevalgoma: bene garsiausias Sakartvelo patiekalas – chačapuris
Vienas iš būdų paįvairinti kasdienį meniu namuose – išbandyti kitų šalių nacionalinius patiekalus. Šios savaitės laidoje „Valgoma Nevalgoma“ maisto apžvalgininkas DONATAS KARKLIUS gamina tai, be ko neįsivaizduojama gruziniška kasdienybė. Tai – pyragą menantis chačapuris. Beje, šis patiekalas sulaukė ypatingo laidos vedėjos dainininkės SOFIJOS VASILEVSKYTĖS verdikto. Kiekvieną savaitę laidą žiūrėkite portale Žmonės.lt.

Chačapuris

Ingredientai:

  • KAUNO GRŪDŲ kvietiniai miltai „Ekstra“ – 200 g
  • DR. OETKER kepimo milteliai – 1 šaukštelis
  • Druska – pagal skonį
  • Kefyras – 2 stiklinės
  • Šviežias mocarelos sūris – 130 g
  • Fetos sūris – 200 g
  • Tarkuotas fermentinis sūris – 150 g
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • VIČI šaltai rūkyta lašišos filė – 200 g
  • Šviežios kalendros – pagal skonį
  • Česnakas – 3 skiltelės
  • Pipirai – pagal skonį
  • Sviestas – 100 g

Visus recepto produktus įsigykite čia.

Paruošimas:

  1. Pasiruoškite tešlą: į dubenį berkite miltus, kepimo miltelius, žiupsnelį druskos. Po truputį pildami kefyrą maišykite, kol tešla taps minkoma. Kol ruošite įdarą, tešlą palikite pusvalandį brandintis. Galite ją iškart padalyti į 4 vienodus gabalėlius.
  2. Į dubenėlį sutarkuokite mocarelos, fetos ir fermentinį sūrius. Įmuškite kiaušinius, suberkite susmulkintą lašišos filė, kalendras, sutrintas česnako skilteles, pabarstykite druska, pipirais.
  3. Iškočiokite tešlą – turi išeiti plonas, bet nepermatomas skritulys. Dėkite ant jo keletą šaukštų įdaro – tiek, kad pavyktų skritulio šonus kilstelėti ir sulipinti.
  4. Tešlos krepšelį su įdaru palengva kočiokite, kol suplonės iki apskrito vientiso blyno.
  5. Kepkite keptuvėje svieste kiekvieną pusę po 3 minutes. Iškeptą chačapurį, kol dar šiltas, galite šiek tiek patepti sviestu.

 

 

PROJEKTO PARTNERIAI