Vakarienei - sotūs ir gardūs blynai

Bulvių ir moliūgų blynai / Fotolia nuotr.
Bulvių ir moliūgų blynai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2013-01-22 14:27
AA

Sveikuoliai tikriausiai pasipiktins, kad vakarienei blynai – tikra bomba. Tačiau nebūtina juk valgyti prieš pat miegą. Be to, kai spaudžia šaltukas, pavalgyti šiek tiek sočiau - ne nuodėmė.

DIENOS RECEPTAS

Bulvių ir moliūgų blynai 

4 asmenims. Pagaminsite per 40 min.

 

Produktai

300 g bulvių, 300 g moliūgų, 3 kiaušiniai, 3 valg. š. miltų, 1 svogūnas, pagal skonį druskos, aliejaus (blynams kepti).

Padažui

250 g natūralaus jogurto, 2 skiltelės česnako, ryšulėlis krapų, pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų.

 

Kaip gaminti

1. Bulves ir moliūgus sutarkuokite, jei atsiras daug skysčio, masę truputį nusunkite. Įmuškite į ją kiaušinius, įberkite miltus, smulkiai supjaustytą svogūną, druską, smulkintą muskatą. Gerai išmaišykite.

2. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, gerai įkaitinkite, formuokite blynus ir kepkite, kol gražiai pagels.

3. Patiekite su jogurto padažu. Padažą paruošite greitai ir paprastai. Česnako skilteles sukapokite, susmulkinkite krapus. Suberkite į jogurtą. Pagardinkite pagal skonį druska ir pipirais, išmaišykite. Skanaus!

 

TAIP PAT SIŪLOME PARAGAUTI!

Virtų bulvių blynai su varške / Autorės nuotr.