Vakarienei skanaukime pikantiškų makaronų

Varške įdaryti makaronai / Fotolia nuotr.
Varške įdaryti makaronai / Fotolia nuotr.
Šaltinis: Ji24.lt
2013-02-27 14:09
AA

Makaronai patinka visiems – ir mažiems, ir dideliems! Akimirksniu paruošiami jie puikus pasirinkimas visuomet skubančioms šeimininkėms. Mėgaukitės išbandytomis idėjomis.

DIENOS RECEPTAS

Varške įdaryti makaronai

3 asmenims. Pagaminsite per 50 min.

 

Produktai

300 g stambių kriauklių makaronų; 200 g varškės; 1 kiaušinis; 2 skiltelės česnako; 1 valg. š. riebios grietinės; po žiupsnelį šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos; 2 saujos špinatų.

Padažui

1 skiltelė česnako; po žiupsnelį šviežiai maltų juodųjų pipirų ir druskos; 400 g sunokusių pomidorų; 1 stiklinė vandens; 2 valg. š. alyvuogių aliejaus; 1 nedidelis svogūnas; 1 arbat. š. rudojo cukraus.

 

Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (virkite 5 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakelio). Išgriebusios, sudėkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite.

2. Varškę ištrinkite su kiaušiniu, smulkintais česnakais bei grietine. Pagal skonį įberkite druskos, pagardinkite pipirais ir masę dar kiek patrinkite šakute. Įdarykite ja kriaukles ir išdėliokite nepridegančioje kepimo skardoje. Pridengusi folija, kepkite 180 ºC karštumo orkaitėje apie 8 minutes.

3. Paruoškite padažą: pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir susmulkinkite. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Suberkite cukrų, išmaišykite ir kepinkite dar minutę. Sudėkite pomidorus, supilkite vandenį ir apie pusvalandį troškinkite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

4. Po šaukštą kitą gauto padažo įkrėskite į kiekvieną lėkštę, ant viršaus dėkite po kelis makaronus. Viršų apibarstykite smulkintais šviežiais špinatais.

 

SIŪLOME IŠBANDYTI!

Makaronai su mėsa / Fotolia nuotr.