Vakarienė su Liutauru: uogų sriuba su rikotos leistinukais

Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas / „Youtube“ stop kadras
Virtuvės šefas Liutauras Čeprackas / „Youtube“ stop kadras
Šaltinis: Ji24.lt
2013-05-01 16:00
AA

Daugelis dar iš vaikystės prisimena mamos ar močiutės gamintą saldžios sriubos skonį.

Net neabejojame, kad ir ši saldi sriuba, kurios receptą sugalvojo BTV laidos „Šeštadienio rytas“ virtuvės šefas Liutauras Čeprackas, bus gardi kaip kadaise.

Sriubai:

• 400 g šaldytų (arba šviežių) raudonų uogų (avietės, braškės, vyšnios...),

• 120 g cukraus,

• citrinos sultys,

• 1 l vandens,

• 2–3 valg. š. kukurūzų krakmolo,

• cinamonų lazdelė,

• 2–3 gvazdikėliai,

• vanilė,

• tarkuotas muskatas (šiek tiek).

Kaip gaminti:

Į puodą įpilkite vandenį, suberkite prieskonius ir cukrų. Užvirkite, o užvirę nukelkite puodą nuo viryklės. Uždenkite puodo dangtį ir palaikykite apie pusvalandį, kad prieskoniai aromatizuotų vandenį. Paskui išimkite juos. Vandenį užkaitinkite iš naujo ir maišydami supilkite vandens (50 ml) ir kukurūzų mišinį. Kaitinkite, kol užvirs. Tada supilkite uogas, vėl užvirkite ir išjunkite.

Supilkite citrinos sultis, sumaišykite ir atvėsinkite.

Leistinukams:

• 100 g rikotos,

• 100 g miltų,

• kiaušinis,

• 1 valg. š. cukraus,

• druska (žiupsnelis),

• 50 ml vandens.

Kaip gaminti:

Visus ingredientus sumaišykite į vientisą masę. Tuomet į verdantį vandenį šaukštu leiskite nedidelius suformuotus leistinukus. Virkite juos apie 5–7 min., kol iškils į vandens paviršių. Ištraukite iš vandens ir sudėkite į atvėsintą sriubą.

Pateikimas. Dėkite mėtų, vanilinių ledų arba šviežios grietinės, arba plaktos grietinėlės (pagal kiekvieno poreikius).